SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

‘OKU AVCILAR’ A ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ

‘OKU AVCILAR’ A ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ
Bu haber 20 Kasım 2020 - 11:00 'de eklendi.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen 8. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, Hilton İstanbul Bomonti Otel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 41 Belediye ve 381 projenin yarıştığı Altın Karınca’da Avcılar Belediyesi, ‘Oku Avcılar’ isimli dijital kütüphane projesiyle ‘Akıllı Şehir Uygulamaları’ dalında ödül aldı.

Belediyelerin şehirlerdeki yaşam kalitesini arttıran projeler üretmelerini teşvik etmek ve  yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen törende, Marmara Bölgesi’nde yer alan belediyelerin; kentsel planlamadan kültür sanata, sosyal hizmetlerden afet yönetimine kadar 10 ayrı kategoride projeleri değerlendirildi.

Avcılar Belediyesi’ni ödülle buluşturan ‘Oku Avcılar’ projesi, Türkiye’de ilk defa binlerce kitaba aynı anda erişilebilme özelliği ile şimdiye kadar hayata geçirilen dijital kütüphaneler arasında bir ilk olma özelliği taşıyor. Proje ile ilgili açıklamada bulunan Avcılar Belediye Başkanı Hançerli,

“Toplumun aynlmaz bir parçası olan halk kütüphanelerini dijital bir platforma taşıyan Oku Avcılar projemizle, hemşehrilerimiz yaşam boyu eğitimini destekleyen yerel ve kültürel mirasa geleneksel kütüphanelere oranla daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşabiliyorlar. Komşularımız, araştırma yapabileceği, bilgiye ulaşabileceği ve en önemlisi de kitap okuyabileceği bu uygulamayla hızlı ve kolay bir erişim ağına sahip olacak.” dedi.

Ödülü aldıktan sonra da konuşma yapan başkan Hançerli, ” Eğitim ve eğitimde fırsat eşitliği bizim en öncelikli konumuz. Buna yönelik çabamızı değerlendirip bizi bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederim. Aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER