SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

NOTERLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA AÇIK OLACAK MI? TAM KAPANMADA NOTERLER AÇIK MI?

NOTERLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA AÇIK OLACAK MI? TAM KAPANMADA NOTERLER AÇIK MI?
Bu haber 29 Nisan 2021 - 8:48 'de eklendi.

Tam kapanma yasak sürecinde 18 gün boyunca devam edecek olan sokağa çıkma yasağında kısıtlamadan muaf tutulacak kişiler paylaşılmıştı. Kısıtlama sürecinde noterlerle ilgili en net açıklama ise TNB Başkanı Dursun Cin’den geldi. Peki, noterler sokağa çıkma yasağında açık olacak mı, tam kapanmada noterler açık mı?

Tam kapanma genelgesi İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı. 18 günlük süreçte noter işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar için noterlerin durumu ise merak konusu olmuştu. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin tam kapanmada noterlerin durumuna ilişkin detayları paylaştı.

NOTERLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA AÇIK MI?

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak tam kapanma sürecinde, hizmete yetecek kadar noterin açık olacağını bildirdi.

Cin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca “tam kapanma” sürecine ilişkin yayımlanan genelgede noterliklerin de çalışacak kurumlar arasında gösterildiğini anımsattı.

Cin “Kapanma döneminde sınırlı sayıda olmak üzere hizmete yetecek kadar noterimiz, nöbetçi noterlik olarak görev yapacak. Küçük ilçelerde bir noter, büyük yerlerde daha fazla noter olacak şekilde hizmetin devamı için vatandaşların acil işlerini görmek üzere noterliklerimiz hizmet verecek.” İfadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER