Büyükçekmece’nin hayırsever ve renkli kişiliği ile dikkat çeken siyasetçi iş insan Sarıkamışlı Nesim Çevik, Büyükçekmece Mimarsinan Devlet Hastanesi personelini ile ilçe protokolünü Kars yöresine özgü kaz eti yemeğinde ağırladı.
Geleneksel olarak düzenlenen ziyafete Büyükçekmece kaymakamı Ali İkram Tuna, Garnizon Komutanı Albay Ümit Genez, Emniyet müdürü Ömer Faruk Günay ve İlçede görev yapan eski kaymakamlar, emniyet müdürleri, KAISİAD (Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği) başkanı Ersin Çetinkaya ve yargı mensuplarının yanı sıra ilçe sağlık müdürü Seçkin Özdemir, hastane başhekimi Dr. Memet Köseoğlu, Dr. Anıl Dalyancı ile hastanede görevli doktor, hemşire ve sağlık personeli ile seçkin bir davetli topluluğu katılım gösterdi.
“Seneye de Bekleriz “
Nesim Çevik’in iş yerine yakın Mimarsinan Sıtkı Usta Garden Et Restaurant’ta gerçekleşen geleneksel kaz yemeyi buluşmasında misafirler sohbet etme fırsatının yanında Sarıkamış’tan özel sipariş ile getirilen ve Kars yöresine özgü pişirilen kaz etini çok beğendiklerini belirterek iş insanı Çevik’e böyle güzel bir organizasyon ve misafirperverliği için teşekkür ettiler.
Yöresel ziyafet davetine katılan misafirleriyle yakinen ilgilenen ve güzel bir ev sahipliği sergileyen Çevik, ise misafirlerine davetine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, gelecek senenin geleneksel kaz ziyafeti davetiyesini şimdiden yaptı ve seneye bekleriz diyerek davette bulundu.
Kars’ta liste başı…
Kars İline özgü yöresel Kaz yemeyi her dönemde büyük ilgi görüyor. Karslı konuğunu, yöresel lezzetler arasında liste başı olan tandırda kaz ile ağırlıyor. Tandırda asılarak pişirilen kaz, damlayan yağından pişirilen bulgur pilavı ile servis ediliyor ve kar yiyen kazın eti daha lezzetli oluyor. Ayrıca Kaz eti Kars ta ayazda tuzlanarak kurutulduğu için ayrı bir lezzet kazanıyor…