SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

MÜBADİLLER SABİT SEMİZ’LE DEVAM DEDİ…

MÜBADİLLER SABİT SEMİZ’LE DEVAM DEDİ…
Bu haber 29 Haziran 2026 - 10:56 'de eklendi.

Büyük Mübadele Derneği’nin 2. Olağanüstü Genel Kurulu, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Üyelerin sandık başına giderek yeni yönetimi belirlediği kongrede mevcut Başkan Sabit Semiz ile Nail Savaş başkanlık için yarıştı. Seçim sonucu dernek üyeleri yeniden Sabit Semiz’i bu göreve seçerek yola devam dediler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda yapılan oylama sonucunda kullanılan 302 geçerli oyun 178’ini alan Sabit Semiz, üyelerin güvenini bir kez daha kazanarak yeniden Büyük Mübadele Derneği Başkanlığı’na seçildi. Rakibi Nail Savaş ise 123 oy alırken, 1 oy geçersiz sayıldı.

Büyükçekmece Mimarsinan da bulunan Gülcemal Mübadele Kültür Evi’nde gerçekleştirilen Kongrede konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Erçağ ve diğer davetliler, birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaparak mübadil kültürünün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve derneğin kurumsal yapısının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

“Geçmişin Tecrübesi Gençliğin Enerjisi”

Yeniden başkan seçilen Sabit Semiz, teşekkür konuşmasında kendisine destek veren üyelere teşekkür ederek, “Geçmişin tecrübesini gençliğin enerjisiyle buluşturarak Büyük Mübadele Derneği’ni daha güçlü yarınlara taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Derneğin kendisi için yalnızca bir sivil toplum kuruluşu olmadığını belirten Semiz, Büyük Mübadele Derneği’nin mübadillerin ortak hafızasını, kültürünü ve kimliğini yaşatan büyük bir aile olduğunu ifade etti.

Kuruluşundan bugüne kadar üstlendiği her görevi büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getirdiğini vurgulayan Semiz, “Makamların değil, emeğin değerli olduğuna inanıyorum. Kalıcı eserler unvanlarla değil; fedakârlık, alın teri ve samimiyetle ortaya çıkar.” dedi.

Derneğin bugün önemli bir gelişim sürecine ulaştığını dile getiren Semiz, özellikle Gülcemal Mübadele Kültür Evi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte ulusal ve uluslararası düzeyde örnek gösterilen bir yapıya kavuştuklarını söyledi.

Yeni dönemde hedeflerinin bu başarıyı daha güçlü bir kurumsal yapıyla geleceğe taşımak olduğunu belirten Semiz, şeffaflık, hesap verebilirlik ve ortak akıl ilkelerini esas alan bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini ifade etti. Kültürel mirası bilimsel çalışmalarla destekleyen, uluslararası iş birliklerini artıran ve her yaştan mübadilin kendisini ait hissedeceği bir dernek yapısı oluşturmak için çalışacaklarını kaydetti.

“Yoğun Katılım Dikkat Çekti”

Divan Başkanlığını Orhan Opçin’in yaptığı kongreye; Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Erçağ, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gürbüz, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Rasim Yağar, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Nesri Hacı, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Mesut Üner, Büyükçekmece önceki dönem belediye başkan adayı Recep Erol, Büyükçekmece Şoförler Odası Başkanı Mahir Ereke, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Saim Bıçak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda mübadil katıldı.

Sabit Semiz Başkanlığındaki Yeni Yönetim

Yönetim Kurulu (Asil)

  • Sabit Semiz (Başkan)
  • Ahmet Sönmez
  • Burak Özkaplan
  • Cenk Kılıç
  • Dilek Bakan
  • Halil Pınarcı
  • Hayati Egemen Ereke
  • Meltem Çoban
  • Mutlu Aydın

Yönetim Kurulu (Yedek)

  • Bahar Dilara Semiz
  • İlknur Rende
  • Bayram Kurt
  • Vural Aygün
  • Ata Can Mayıs
  • Arzu Yavuz
  • Göktuğ Cömert
  • Ümmühan Kurnaz
  • Nedim Günaydın

Denetleme Kurulu (Asil)

  • Özlem Osoy
  • Selim Aras
  • Mahmut Doğancan Şanlı

Denetleme Kurulu (Yedek)

  • Ayşecik Kamile Yıldız
  • Neşe Yalçın
  • Ferhat Güriz

Kongrede Yarışan ve Seçimi Kazanamayan Liste

Yönetim Kurulu (Asil)

  • Nail Savaş
  • Sümer Dinç
  • Mesut Dinç
  • Nilüfer Tezel Çeliker
  • Haluk Halvacıoğlu
  • Bahar Mehmed
  • Serhat Ateş
  • Nadir Özsoy
  • Yalchan Yashar Mehmed

Yönetim Kurulu (Yedek)

  • Özer Erçağ
  • Serap Uçar
  • Elif Kuzu
  • Asude Gönül
  • Nursel Kırdar
  • İdris Kula
  • Nehir Mualla Oral
  • Çağrı Çakı
  • Selda Albayrak

Denetim Kurulu (Asil)

  • Nuray Davran
  • Hayrettin Özçelik
  • Mehmet Algan

Denetim Kurulu (Yedek)

  • Şenol Kara
  • Orhan Öztürk
  • Şevket Furkan Özsoy

Büyük Mübadele Derneği’nde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulun ardından yeni yönetim görevine başlarken, üyelerin verdiği destekle güven tazeleyen Başkan Sabit Semiz ve ekibi, yeni dönemde mübadil kültürünü yaşatmaya ve derneğin çalışmalarını daha ileriye taşımak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

 

Screenshot

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER