SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

MÜBADİLLER DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU…

MÜBADİLLER DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU…
Bu haber 04 Mart 2024 - 10:49 'de eklendi.

Büyük Mübadele Derneği Mübadelenin 101’inci Yılı Anısına düzenlediği dayanışma gecesinde bölgenin mübadillerini bir araya getirdi.Kumburgaz Marin Princess Hotelde gerçekleşen ve yöresel sanatçıların sahne aldığı geceye Siyaset, Sanat, Spor, İş camiası ve STK Temsilcileri ile Komşu Yunanistan’da gelen misafirlerin yanısıra çok sayıda seçkin davetli katılırken, etkinlikte derneğe katkı sunanlara, içerisinde bir çok tarihi anı bulunduran “Rumeli Elveda” albümü hediye edilerek teşekkür edildi.

“Yüzlerce Mübadil Yüreğin Birlikte Attığını Görmek Gurur Verici”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Sabit Semiz, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve dayanışmadan yana olan tüm katılımcılara teşekkür ettiğini belirterek, Yıllardır bu ve benzeri geceleri düzenliyor, sizlerle sık sık bir araya geliyoruz. Şimdi bu salona baktığımda yüzlerce mübadil yüreğin birlikte attığını görmekten gurur duyuyorum dedi. Başkan Semiz, Bizler yüz sene önce memleketlerinde koparılmış insanların torunları olarak bugün burada birlikteyiz. Bizlerin bu birliği dedelerimizin emanetine sahip çıktığımızın, onların geleneklerine, acı tatlı hatıralarına sahip çıktığımızın bir göstergesidir. Bu sebeple sizlere bizi bu gecede yalnız bırakmadığınız için dernek yönetim kurulumuz adına tekrardan teşekkür ediyorum. Bu akşam masaları sahneye uzak kalan mübadil dostlarımın affını diliyorum.Gönül isterdi ki hepimiz aynı masada yan yana olalım ama ne yazık ki alanımızın kısıtlı olması sebebiyle bu durum gerçekleşti. Sizlerin de anlayış göstereceğinize gönülden inanıyorum.Bizleri burada birleştiren şey sahip olduğumuz ortak tarihtir. Bugün bu salona baktığımda bir sivil toplum kuruluşunun en temel ilkesi olan siyaset üstünlüğüne Büyük Mübadele Derneği olarak ulaştığımızı görüyorum.Aramızda farklı yaşam tarzlarına, düşüncelere sahip olanlar var ancak bu bizleri mübadil olarak bir araya getirmenin önünde bir engel değildir.Ülke olarak önümüzde bir seçim var ve tüm siyasi partilerimiz bunun için olanca güçleriyle çalışmaktalar. Onlara bu süreçte kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

 “Siyaset Üstü Bir Kuruluşuz”

Başkan Sabit Semiz, Bu tip zamanlarda aynı ülkenin vatandaşları olsak da aramızda kavgalar, küslükler, gerginlikler yaşanmaktadır.Ancak bugün burada birçok farklı siyasi partinin temsilcilerinin birlikte olduğunu görebiliyorum. Bu bizim için mutluluk vericidir. Çünkü biliyoruz ki her bir mübadil görüşü ne olursa olsun ülkesinin refahı ve mutluluğu için çalışmaktadır. Sivil Toplum Kuruluşlarının da esas görevi buna destek olmaktır. Biz Büyük Mübadele Derneği olarak mübadilleri hiçbir ayrım yapmadan bir araya toplamayı ve siyaset üstü bir kuruluş olarak hareket etmeyi esas sorumluluk olarak alıyoruz. Bunu da bugün gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bizlerin bu akşam yanında olan tüm siyasi parti temsilcilerine ve adaylarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kuruluşumuzdan bu yana merkezimizdeki dört belediye olan Çatalca, Silivri ,Beylikdüzü  ve Büyükçekmece’de hangi siyasi partiden seçilmiş olursa olsun başkanlarımız desteklerini bizden esirgemedi ve her zaman etkinliklerimizde yanımızda oldular. Bu anlamda görevde oldukları 5 yıl boyunca bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Çatalca belediye başkanımız Sn. Mesut Üner’e, Silivri belediye başkanım Sn. Volkan Yılmaz’a, Beylikdüzü belediye başkanımız Murat Çalık’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ama  özellikle bir teşekkürüde  Büyükçekmece Belediye Başkanım Sn. Dr. Hasan Akgün başkanımıza etmek istiyorum. Zira derneğimizin kuruluşundan bu güne kadar hep yanımızda durdu ve bu güzel akşamın hayata geçmesinde sanatçı desteğinden şuan var olan bütün ses sistemi ve görsel meteryallerinin imalatına kadar vermiş olduğu destekler için ayrıca kendisine çok teşekkür ediyorum.

Biz Büyük Mübadele Derneği olarak biliyoruz ki bu destekler derneğimizin her zaman birleştirici, bütünleştirici ve tüzüğüne bağlı hareket etmesinden kaynaklıdır. Büyük Mübadele Derneği olarak siz mübadilleri her etkinliğimizde yalnızca mübadil olma kavramı çatısında toplamayı amaçladık ve bunu önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz. Tarihimize sahip çıkacak, genç kuşaklara mübadillik bilincini kazandırmaya, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında bu tarihi asırlara taşımaya devam edeceğiz.

Her etkinliğimizde sizlere mübadilliğin bir yarım kalmışlık olduğunu anlatıyoruz. Bazen buruk gülümsemelerimiz bazen de bizi gülümseten acılarımız oluyor. Bu gece de belki bir şarkıyla bizi ağlatıp memlekete götürecek, belki de neşeyle bir mübadil dostumuzun kolunda dans etmemizi sağlayacak olan Rumeli Ekrem ve sunucumuz Yusuf Emini  kardeşimiz aramızda. Kendilerine de şimdiden teşekkür ediyorum.

Sevgili mübadiller bu gece mümkün olduğunca acılarımızı, farklılıklarımızı unutup doyasıya eğlendiğimiz bir gece olsun. Hepinize tekrardan hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum.

“Başkan Üner’den Başkan Akgün’e Jest”

Gecede ayrıca derneğe katkı amacıyla Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın üç büyük takım futbolcularının imzalı formaları açık artırımla satılması ve çekilişle çeşitli hediyelerden oluşan ürünlerin katılımcılar tarafından gelir amacıyla satın alınması büyük ilgi görürken, Fenerbahçe formasını açık artırım sonucu satın alan Çatalca belediye başkanı Mesut Üner, formayı Büyükçekmece belediye başkanı Dr. Hasan Akgün’e hediye etti. Başkan Üner’in bu jesti salonda büyük bir alkış aldı. Yöresel folklor ekibinin yanısıra Rumelili Ekrem’in sahne aldığı gece ilerleyen saatlere kadar devam etti. Geceye katılanlar böyle bir gecede kendilerini bir araya getirerek güzel bir gece geçirdiklerini dile getirerek, dernek başkanı Sabit Semiz nezdinde yönetim kuruluna teşekkür ettiler.

 

  

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER