SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

MEVLÜT UYSAL:”YAT LİMANI PROJESİNİ YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ”

MEVLÜT UYSAL:”YAT LİMANI PROJESİNİ YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ”
Bu haber 27 Mart 2019 - 11:58 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece Rose Marine ve Beykent Sitelerini ziyaret ederek site sakinleri ile bir araya geldi. Projelerini anlatıp soruları cevaplayan Uysal, “Toplu taşıma dışında diğer ulaşım akslarını da çözmemiz gerekiyor” dedi.

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Tepecik’te, Afyon Karahisarlı vatandaşlarla “İl Buluşması” programına katılarak dar, düşük ve orta gelirli vatandaşlar için sosyal konut projelerinin yapılacağını söyledi.

Rose Marine Sitesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen programda da Başkan Uysal Büyükçekmece projelerini anlatarak site sakinlerinden 31 Mart Yerel Seçimleri için destek istedi.

-E-5’E GİRİŞ ÇIKIŞIN BU KADAR ZOR OLDUĞU BAŞKA İLÇE YOK-

Büyükçekmece’nin ulaşım problemini çözmek için Metrobüs ve metroyu Büyükçekmece’ye getireceklerini yineleyen Başkan Uysal, “Toplu taşıma dışında diğer ulaşım akslarını da çözmemiz gerekiyor. Sinanoba bölgesinde fazla sıkıntı yok çünkü zamanında Emlak Konut döneminde buralar planlandığı için ulaşım aksları doğru yapılmış, sadece entegre edilmesi gerekiyor. Tuzladan başlayan E-5 Silivri’ye kadar devam ediyor. Ama E-5’e Büyükçekmece kadar giriş ve çıkış problemi olan başka bir ilçe yok. Merkezden gelen Mimarsinan’a dönemiyor, Çatalca’dan gelen E-5’e giremiyor.  19 Mayıs Mahallesi’nde stadın oradan Çakmaklı yolunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz. O yolu direk Karaağaç’a kadar çıkartmamız lazım ki 3’üncü Köprü ve 3’üncü Havalimanı yoluna bağlayalım. O yollar tamamlandığı zaman siz evinizden yola çıktığınızda 3’üncü Havalimanı’na giderken, Florya’dan yola çıkan bir insandan daha hızlı havalimanına ulaşırsanız. O zaman burası Florya’dan değerli olur” diye konuştu.

-YAT LİMANI PROJESİNİ YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ-

Çocukluğundan bu yana Büyükçekmece’de oturan bir vatandaşın, mevcut ilçe belediyesi tarafından yat limanının yanlış yere yapıldığı ve sahillerin kirletildiği yönündeki konuşması üzerine Başkan Uysal şu cevabı verdi: “Sizler, Türkiye’nin en güzel sahillerine sahip, eski Büyükçekmece sahillerini özlüyorsunuzdur. Önümüzde ki beş yıl içerisinde İSKİ’nin yaptığı ve yeni yapacağı ihaleler ile arıtmanın tamamı ileri derece biyolojik arıtma olacak. 10 sene içerisinde Marmara Denizi ve özellikle Büyükçekmece kıyıları eski güzelliğine tekrar kavuşacak. Belediyecilik açısından baktığımızda Büyükçekmece’nin merkezine yat limanı yapıp da trafiği kilitlemenin ne manası var. O bölgede oluşan trafik yüzünden nefes alınamıyor. Yat limanına arabasıyla gitmek isteyen vatandaş nereden gidip nereden çıkacak? Biliyorsunuz yat limanıyla ilgili mahkemelik bir durum var. Eğer hafta sonu bize görev verilirse limanın dosyasına bakıp, taşınması mümkün müdür ya da nereye taşınmalı ona karar veririz. Zaten oraya yat limanı yapan firmanın da bu durumdan memnun olduğunu sanmıyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER