SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

MEVLÜT UYSAL ROMANLAR’LA BULUŞTU

MEVLÜT UYSAL ROMANLAR’LA BULUŞTU
Bu haber 22 Mart 2019 - 10:53 'de eklendi.

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal “Roman Buluşması”na katıldı.Kalabalığa hitap eden Uysal, “Size sahip çıkana sizin de sahip çıktığınızı biliyorum. Size 25 yıldır sahip çıkmayana sahip çıkmayacağınızı da biliyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdürüyor. Uysal, sabah saatlerinde başladığı yoğun seçim maratonuna akşam da Roman Buluşması ile devam etti. Mimar Sinan Mahallesi’ndeki buluşmaya çok sayıda Roman vatandaş ile birlikte AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ile meclis üyesi adayları katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı buluşmada Mevlüt Uysal meşalelerle karşılandı.

İstanbul’a 35 yıl önce geldiğini ve Büyükçekmece Mimar Sinan’ın o yıllarda herkes tarafından bilindiğini hatırlatan Uysal, “Ama şimdiki hali perişan. Büyükçekmece halkı bize görev verirse inşallah Mimar Sinan Mahallesi 35 sene önceki halini alacak. Şimdi buralara kimse gelmiyor. Sahili Florya gibi güzel olsa, belediye sahili güzelleştirmek için emek verse Mimar Sinan eski haline döner. Biz sadece Mimar Sinan Mahallesi’nin sahillerini güzelleştirmekle kalmayacağız. Altyapı hizmetlerinden belediye hizmetlerine kadar gecikmiş olan tüm hizmetleri buraya getireceğiz” diye konuştu.

-TAPUSU OLMAYANLARA DA EVİNİ VERECEĞİZ-
Bazı çevreler tarafından Roman vatandaşların kafasını karıştırmak için söylentilerin çıkarıldığını ve bu söylentilerin doğru olmadığını belirten Uysal şöyle devam etti: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hazırladığımız proje ile siz Roman vatandaşlarımızın yaşadığı bu bölgede, sizin istediğiniz şekilde evler yapacağımızı daha önce söyledik. Ama sizlerin kafasını karıştırmak için birileri bir şeyler söylemiş. Sizler direk benden duyduğunuza inanın, başka şeylere inanmayın. Ben İBB Başkanı olarak şu talimatı vermiştim: ‘Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi’nde Roman vatandaşlarımızın oturduğu yere ne kadar daire sığıyorsa hepsi onların olacak. Büyükşehir bir şey almayacak oradan.’ Burada kaç kişi varsa bölüştürülecek. Yani buradan çıkan dairelerin hepsi size ait olacak. Siz ev şekli olarak neyi tercih ederseniz de o şekilde olacak. Burada tapusu olmayanlara da ev vereceğiz.”

“Size sahip çıkana sizin de sahip çıktığınızı biliyorum. Size 25 yıldır sahip çıkmayana da sahip çıkmayacağınızı biliyorum” diyen Başkan Uysal, “Büyükşehir’den buraya belediye başkanı olarak geliyorsak Büyükçekmece’yi İstanbul’un en güzel ilçesi yapmak için geliyoruz. Ama önce Mimar Sinan’dan siz Romanların yaşadığı yerden başlayarak Türkiye’ye örnek bir proje yapacağız. Bunu sizlerle beraber yapacağız. Birlikte Büyükçekmecemize ve kültürümüze sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Büyükçekmece halkı tarafından kendilerine görev verilirse bunun anlamının, ‘25-30 yıldır Büyükçekmece’ye yapılmayan hizmetleri yapmak’ demek olduğunu belirten Uysal, “Biz de o hizmetleri yapmak için geleceğiz. Büyükçekmece’ye hizmetlerimizi yaparken Büyükşehir’den ve hükümetimizden destek alacağız” dedi.

‘’ MİMAR SİNAN MEYDANI GÜZELLEŞTİRELİM’’

Roman vatandaşların Nevruz Bayramını kutlayan Başkan Uysal, “İnşallah 5 Mayıs’ta burada Hıdırellez Bayramını kutlarız. Ama önümüzdeki senenin 5 Mayıs’ında Mimar Sinan meydanını o kadar güzelleştirelim ki meşhur sanatçılarla bütün İstanbul’u buraya toplayarak Hıdırellez Bayramını kutlayalım” diye konuştu.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından şarkıcı Aysun Taşçeşme roman vatandaşlara konser verdi. Uysal, Roman Buluşması’nın ardından Kastamonulu İşadamları ile bir araya gelerek Büyükçekmece projelerini anlattı ve 31 Mart Yerel Seçimleri için destek istedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER