SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

MERHABA GÜZEL VATANIM” BÜYÜKÇEKMECE’DE SAHNELENECEK!

MERHABA GÜZEL VATANIM” BÜYÜKÇEKMECE’DE SAHNELENECEK!
Bu haber 16 Ocak 2020 - 9:51 'de eklendi.

Dünya Şairi Nazım Hikmet ve Yazar Ahmet Ümit’in gerçek hayat hikayelerinin beyaz perde de uyarlandığı “Merhaba Güze Vatanım” film gösterimi Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kültür ve sanat faaliyetlerinde hız kesmeyen Büyükçekmece Belediyesi, son zamanların dikkat çeken sinema filmlerinden “Merhaba Güzel Vatanım”ı Büyükçekmecelilerle buluşturuyor.

 

2 seans gösterimi yapılacak

Yolu Moskova’dan geçen ünlü şair Nazım Hikmet’in hayatı ile onu örnek almış ve tıpkı onun gibi hayatının bir dönemini Moskova’da geçirmiş Ahmet Ümit’in hikâyesini anlatan “Merhaba Güzel Vatanım” filmini izlemek isteyen Büyükçekmeceliler filmi ücretsiz olarak izleyebilecek.

Filmde aynı zamanda Nazım Hikmet ve Ahmet Ümit’in zorlu hayat serüvenlerinin edebi kişiliklerinin oluşması üzerindeki etkisi anlatılıyor. Yetkin Dikinciler’in Nazım Hikmet’e, Serkan Altıntaş’ın ise Ahmet Ümit’e hayat verdiği filmin kadrosunda Berna Laçin, Pelin Batu, Umut Beşkırma, Levent Üzümcü, İskender Bağcılar, Mehmet Tokat, Alper Türedi gibi isimler yer alıyor.

17 Ocak Cuma günü gösterime girecek “Merhaba Güzel Vatanım” film gösterimi iki seans şeklinde saat 14.00 ve 20.00 saatlerinde Büyükçekmecelilerle buluşacak.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER