SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Mansur Yavaş’tan corona virüsüne karşı küresel hamle!

Mansur Yavaş’tan corona virüsüne karşı küresel hamle!
Bu haber 26 Mayıs 2020 - 13:35 'de eklendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, corona virüsü salgınıyla mücadelede diğer dünya başkentlerinin bu süreç zarfında kazandıkları deneyim ve bilgi birikimini tek bir havuzda bir araya getirecek uluslararası bir platformun kurulmasına öncülük etti.

”Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara olarak, tüm dünya başkentlerini bir araya getiren ‘Covid-19’a karşı başkentler ittifakı’ adlı bir platform kurduk. Bu web sitesi, Covid-19 salgınına karşı mücadelemizde deneyimlerimizi birbirimizle paylaşabileceğimiz yerdir” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çağrısıyla Ankara dahil birçok dünya başkenti bu platformda bir araya geldi.

Platformda şu başkentler yer alıyor:

Atina, Bağdat, Bangkok, Banjul, Bişkek, Brüksel, Budapeşte, Buenos Aires, Bükreş, Dnipro, Doha, Guanco, İslamabad, Kanberra, Karkiv, Kiev, Lefkoşa Türk Belediyesi, Londra, Lübliyana, Maputo, Moskova, Nur-Sultan, Paris, Pekin, Priştine, Riga, Saraybosna, Sejong, Seul, Shenzhen, Singapur, Tahran, Taipei, Talin, Tiflis, Tiran, Tokyo, Tunus, Ulan Batur, Washington, Viyana, Zagreb.

Platform sayesinde tüm dünya başkentlerinin salgın süreci ile mücadele yöntemleri, güncel haberler, Dünya Sağlık Örgütü’nden alınan Covid-19 salgınına ait günlük veriler ve bilgiler ‘www.capitalsinitiative.org‘ internet sitesi üzerinden paylaşılmaya başlanıldı.

102 DİLDE MAKALE VE HABER PAYLAŞIMI

Platformda 30 kişilik ekip başkentler ve büyükelçiliklerle irtibat halinde önemli verilere ulaşırken, günlük ortalama 5 bilimsel makale ve haberler otomatik çeviri ile 102 dilde yayınlanır hale geldi.

Ayrıca sitede dünya haritası üzerinden ülke ülke vaka ve ölüm sayılarına kolaylıkla ulaşılabilirken, günlük bilgiler ve tüm çalışmalar anlık olarak platforma konuluyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER