SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

MAHZUNİ ŞERİF’İN HAYAT HİKAYESİ ESENYURT’TA TİYATRO SAHNESİNDE

MAHZUNİ ŞERİF’İN HAYAT HİKAYESİ ESENYURT’TA TİYATRO SAHNESİNDE
Bu haber 09 Ocak 2020 - 12:16 'de eklendi.

Büyük halk ozanı Mahzuni Şerif’in mücadelelerle dolu hayat hikayesini anlatan ‘Mahzuni Şerif’ adlı tiyatro oyunu, 10 Ocak’ta Esenyurt’ta sahnelenecek.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, kültür sanat etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, Ankara Birlik Tiyatrosu ve İstanbul Performans’ın ortak yapımı olan, Aşık Mahzuni Şerif’in yaşamından kesitleri türkülerle eşliğinde işleyen ‘Mahzuni Şerif’ adlı müzikal oyun tiyatroseverlerle buluşacak.

10 Ocak Cuma günü saat 20.00’de Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun, ozanın köyünden başlayarak, fırtınalarla dolu sanat yaşamını, tutukevinde Yılmaz Güney ile yolunun kesişmesini, onu halkının yüreğine yerleştiren güzel türküleri eşliğinde anlatıyor.

Âşık Mahzuni’nin bilinmeyen yanlarını ve halktan yana yaşam felsefesini de sahneye taşıyan oyun, Hakan Güneri tarafından Ali Öztunç’un “Devr-i Mahzuni” adlı kitabından uyarlandı. Devlet Tiyatroları rejisörlerinden Murat Sarı tarafından yönetilen oyunda, ‘Mahzuni Şerif’ karakterini Mehmet Güler, ‘Yılmaz Güney’ karakterini Hakan Güneri canlandırırken, oyuncu kadrosunu Merve Köse, Fahri Bozbaş, Ender Yiğit ve Hakkı Şahin oluşturuyor.

KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLERİ YENİDEN HATIRLATIYOR

Aşık Mahzuni Şerif oyunu, zor zamanların hepimize dayattığı birlik olma, bir arada durma gereğini konu alıyor. Ozan Serhat Paşa ve Aydın Yıldız’ın türküleri yorumladığı oyun, görsel dekoru ve dinamik oyunculuklarıyla, kaybettiğimiz değerleri yeniden hatırlatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER