SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KURUM: “31 MART’IN SONUCUNU MERAK EDENLER ŞU MEYDANIN COŞKUSUNA BİR BAKSINLAR

KURUM: “31 MART’IN SONUCUNU MERAK EDENLER ŞU MEYDANIN COŞKUSUNA BİR BAKSINLAR
Bu haber 14 Mart 2024 - 10:00 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Kağıthane mitinginde vatandaşlara seslendi. Konuşmasına, meydandaki coşkudan bahsederek başlayan Kurum, “31 Mart’ın sonucunu merak edenler şu meydanın coşkusuna bir baksınlar. Bugün bu meydan, ‘Reklam belediyeciliği değil, Gerçek Belediyecilik’ diyor.’’ şeklinde konuştu. İstanbul’un, İstanbulluların 5 yıldır beceriksiz, liyakatsiz, tembel bir yönetimin elinde çile çektiğine vurgu yapan Kurum, ‘’Bunlar hizmetten anlamaz. Bunlar hizmet üretemez. Eser üretemez. En iyi yaptıkları şey yalan söylemek. 5 yılda tek bir metro ihalesine bile çıkamadılar. Yetmezmiş gibi bir de rahmetli Kadir Başkan döneminde temelleri atılan metro projelerinin ‘temelini ben attım’, ‘sıfırdan yaptım’ diye yalan söylüyor. Emek hırsızlığı yapıyor. Proje hırsızlığı yapıyor. İcraat hırsızlığı yapıyor.’’ sözleriyle, mevcut İBB yönetimini eleştirdi. 4 yıl önce hafriyat dökülerek kapatılan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattının, önce isminin değiştirildiğini söyleyen Kurum, ‘’Sonra da sözde ‘yapım çalışmalarına başlama töreni’ yaptılar. Buraya dikkatinizi çekiyorum. Bakın ‘temel atma’ değil, ‘hizmete alma’ değil, ‘çalışmaya başlama’ töreni yaptılar. Orada bile ‘temel atma’ diyemediler. Çünkü ortada ne temel var ne metro. Bunu da seçim korkusuyla yaptılar.’’ dedi. İstanbul’daki kentsel dönüşüm ve trafik çilesine değinen Kurum, “1 Nisan’dan sonra trafik çilesini bitireceğimiz gibi kentsel dönüşümü de tamamlayacağız.” diye konuştu. Kağıthane-Büyükçekmece tüneli ile trafiği sorun olmaktan çıkaracaklarını dile getiren Kurum, Kağıthane ile ilgili diğer projelerini sıralayarak konuşmasını tamamladı.

“Biz hazırız”

Kağıthane’nin kararını verdiğini belirten Kurum, “Yaklaşık 70 gündür İstanbul’umuza, İstanbullu ve Kağıthaneli kardeşlerimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çabalıyoruz. Biz hazırız. Sabırsızlıkla, bu şehrin tüm sorunlarına çözüm üretmek için, derdine derman olmak için 1 Nisan’ı bekliyoruz. Çünkü İstanbullu kardeşlerimiz artık bizi bekliyor. Kağıthaneli kardeşlerimiz artık bizi bekliyor. 31 Mart’ın sonucunu merak edenler şu meydanın coşkusuna bir baksınlar. Bugün bu meydan, ‘Reklam belediyeciliği değil, Gerçek Belediyecilik’ diyor. İnşallah 31 Mart’ta Kağıthane, ‘Cumhur İttifakı’ diyecek. Kağıthane, ‘Murat Kurum’ diyecek. Kağıthane, ‘Mevlüt Öztekin’ diyecek.’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 81 ilinde aşkla, sevdayla eser üretip, milletin hizmetkarı olduklarının altını çizen Murat Kurum, ‘’Sadece Bakanlığım döneminde Diyarbakır’dan Van’a, Erzurum’dan Ardahan’a, Mardin’den Iğdır’a, Kars’tan Tokat’a, Ordu’dan Samsun’a, Muş’tan Sivas’a ve Malatya’ya kadar yüzlerce dev eserimizi siz kıymetli hemşerilerimize armağan ettik. Evet, biz sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz, şeref buluyoruz, huzur doluyoruz. Bu anlayışla 21 yıldır İstanbul’umuz için söylediğimiz tek bir şey var: Eser, eser, eser. Bugüne kadar hep eserlerin İstanbul’u dedik, güçlü İstanbul dedik, dirençli İstanbul dedik.’’ dedi.

 

“Emek, proje ve icraat hırsızlığı yapıyor”

İstanbul’un, İstanbulluların 5 yıldır beceriksiz, liyakatsiz, tembel bir yönetimin elinde çile çektiğine vurgu yapan Kurum, konuşmasını, “Mevcut CHP’li İBB yönetiminin Kağıthane’ye en ufak bir yatırım yaptığını gördünüz mü? Sizlere en ufak bir hizmet getirdiğini gördünüz mü? İşte Kağıthane’nin en önemli sorunları, ulaşım ve kentsel dönüşüm. Burada kentsel dönüşümü neden başlatmadılar? Vatandaşlarımızı trafik çilesinden kurtarmak için neden tek bir adım atmadılar? Ama yok. Bunlar hizmetten anlamaz. Bunlar hizmet üretemez. Eser üretemez. En iyi yaptıkları şey yalan söylemek. Dün birine daha şahit olduk. ‘Biz İstanbul’a hükümetten 5 kat daha fazla icraat yaptık’ diyor. Kardeşlerim, yalandan başka bir icraatını gördünüz mü? İşte ortada. 5 yılda tek bir metro ihalesine bile çıkamadılar. Yetmezmiş gibi bir de rahmetli Kadir Başkan döneminde temelleri atılan metro projelerinin ‘temelini ben attım’, ‘sıfırdan yaptım’ diye yalan söylüyor. Emek hırsızlığı yapıyor. Proje hırsızlığı yapıyor. İcraat hırsızlığı yapıyor. Ve buradan bir kez daha söylüyorum. Tembel Başkan’ın son 5 yılda yaptığı tek bir metro ihalesi bile yoktur. Açtım dediği 47 kilometrelik metro hattının sadece ve sadece 8 kilometresi bu dönemde yapılmıştır.’’ diyerek sürdürdü.

4 yıl önce hafriyat dökülerek kapatılan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattına değindi Murat Kurum; “Önce ismini değiştirdiler, sonra da sözde ‘yapım çalışmalarına başlama töreni’ yaptılar.” dedi. İBB yönetiminin siyaset terminolojisine kazandırdığı ‘yapım çalışmalarına başlama töreni’ kavramına ayrı bir başlık açan Kurum, şöyle devam etti: “Bakın ‘temel atma’ değil, ‘hizmete alma’ değil, ‘çalışmaya başlama töreni’ yaptılar. Orada bile ‘temel atma’ diyemediler. Çünkü ortada ne temel var ne metro. Bunu da seçim korkusuyla yaptılar. Ama korkunun artık ecele faydası yok. Bu millet sana sorar; 4 yıldır aklın neredeydi?  Bu millet sana inanır mı? İnanmaz. Ve bu millet bunun hesabını size 31 Mart’ta teker teker sorar. Biz de inşallah, 1 Nisan’dan hemen sonra; yeni metro hatlarıyla, 2 yakaya yapacağımız tünellerle, kavşaklarla, otoparklarla, yeni otobüs ve metrobüs filolarıyla İstanbul’umuzu, İstanbullu hemşehrilerimizi hem yalanlardan hem de trafik çilesinden tamamen kurtaracağız.’’

 

“Reklama verdikleri değer kadar İstanbullu hemşehrilerimizin canına değer vermediler”

İstanbul’daki kentsel dönüşüm ve trafik çilesine değinen Kurum, ‘’1 Nisan’dan sonra trafik çilesini bitireceğimiz gibi kentsel dönüşümü de tamamlayacağız. Her gittiğimiz yerde vatandaşlarımız bizden kentsel dönüşümü talep ediyor. Ama ne yazık ki yalancı Başkan, hemşehrilerimizin bu talebini de duymadı, görmedi. İBB eliyle yapılması gereken kentsel dönüşüm yapılmadı. İstanbullu kardeşlerimiz sağlıksız ve güvensiz evlerde can korkusuyla yaşıyor. Halbuki 100 bin konut yapacaklardı? Ama 5 bin bile yapamadılar. Bu kardeşiniz, İstanbul’da 173 bin konutu dönüştürürken, Kağıthane’de binlerce konutu dönüştürürken bunlar buraya tek bir çivi çakmadı. Kağıthane’yi görmezden geldiler. Reklama verdikleri değer kadar İstanbullu hemşerilerimizin canına değer vermediler. Ama İstanbul’a el uzatmayan, her afette İstanbul’dan kaçan yalancı ve tembel Başkan’a 31 Mart’ta artık dur diyeceğiz.’’ diye konuştu.

Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmaları hatırlatan Murat Kurum, ‘’Giresun’da sel felaketinin ardından Dereli’yi adeta yeniden biz inşa ettik. Elâzığ depreminin ardından yaptığımız konutlarla milletimize huzurlu ve güvenli bir yaşamı biz sunduk. İzmir’de binlerce sağlıklı konutu vatandaşlarımıza biz kazandırdık. Manavgat’ta tarihin en büyük felaketi sonrası 1 yıl geçmeden yaptığımız yeni sıcak yuvaları biz teslim ettik. Kastamonu’daki sel felaketinin ardından Bozkurt’u kısa sürede yeniden biz ayağa kaldırdık. Asrın felaketinde 11 ilde 3 ayda 180 bin konutun yapımını biz başlattık. Bunlar iftira üretirken, polemiklerin arkasına saklanırken, bu kardeşiniz tam 365 bin konutun yapımını başlatmış, 46 afet konutunu bitirmiş, 180 bin afet konutunu 11 ilde 3 aydabaşlatmış. Bursa Ulu Camii’nin çevresine bakarsanız, Bitlis’te, Sinop’ta, Rize’de Trabzon’da bizim eserimizi görürsünüz. Biz aşkla çalıştık, milletimize olan sevdayla çalıştık. Bizim vefamız var. Bizim bu aziz millete hizmet etme aşkıyla eser siyasetinden yana olma anlayışımız var. 22 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu anlayışla hep üreten ve hep eser yapan tarafta olduk. Bizi arayanlar milletimizin zor zamanında yanında olurken buldu.” dedi.

 

‘’Bu seçim algıyla, eser adamlarının seçimi olacak’’

31 Mart seçimlerinin önemine değinen Kurum, ‘’Bir tarafta koca 5 yılda İstanbul’a sözlerini tutmayanlar. 5 yılda kendi ihtirasları için İstanbul’un kaynaklarını çarçur edenler var. ‘İsrafı bitirdik’ diyerek, tabelalara 350 milyon TL harcayanlar var. 2 günlük konsere 550 milyon lira para harcayanlar var. Diğer tarafta da 365 milyar TL yatırım yapmış, 39 ilçeye dokunmuş ve her bir ilimizde eseri olan kardeşiniz var. Bu seçim, algıyla eser adamlarının seçimi olacak. Bu seçim yalan söyleyenlerle, verdiği sözleri gerçekleştirmek için çalışanların seçimi olacak. Bu seçim Türkiye Yüzyılı’nda İstanbul’un ilçelerinin parlaması için, gençliğin geleceğe umutla bakması için olacak. Diğer tarafta yol yürüdüklerini, kardeş dediklerini nasıl saf dışı bıraktıklarını, sırtından hançerlediklerini görüyorsunuz.” ifadeleri kullandı.

 

‘’Trafiği sorun olmaktan çıkaracağız’’

Kağıthane-Büyükçekmece tüneli ile trafiği bir sorun olmaktan çıkaracaklarını belirten Kurum, Kağıthane ile ilgili projelerini, “Kazlıçeşme-Bayrampaşa-Gaziosmanpaşa-Kağıthane-Levent metromuzu; Kağıthane-İTÜ-Ayazağa-İstinye-Şişhane-Kağıthane metromuzu 2,5 yılda bitireceğiz. Onlar gibi tabelaları asıp, reklam koyup arka tarafta çalışmayanlardan olmayacağız. Gürsel Mahallemize yakışır bir kapalı pazar yeri ve otopark yapacağız. Şirintepe Mahallemize de bir otopark kazandıracağız. Çeliktepe İETT Garajını mahalle bahçesi, otopark ve park olacak şekilde siz değerli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Seyrantepe’mize katlı otopark ve pazar yeri yapacağız. Cendere Deresi’nin düzenleme projesini hızlıca hayata geçireceğiz. Büyükdere Caddemizi prestij cadde olarak bambaşka bir görünüme kavuşturacağız. Talatpaşa füniküler hattımızı hemen hizmete alacağız. Kağıthane’ye bisiklet köprümüzü yapacağız. Kağıthane’de kreşi olmayacak tek bir mahallemiz bile kalmayacak. 7/24 nöbetçi kreşlerimiz sizlere hizmet verecek. Gençlerimiz kendi işlerini kursunlar diye Kağıthane’mizde bir de paylaşımlı ofisler kazandıracağız.” diye sıraladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un tüm ilçelerinde ve Kağıthane’de çocukların yanında olacağını söyleyen Kurum, konuşmasını, “Tüm devlet okullarımızın temizlik ve güvenlik hizmetlerini biz yapacağız. Biz, daha güzel bir Kağıthane için, çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.” sözleriyle noktaladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER