SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KÜÇÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR “BEN ÇOCUĞUM, HAKLARIM VAR” DEDİ

KÜÇÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR “BEN ÇOCUĞUM, HAKLARIM VAR” DEDİ
Bu haber 21 Kasım 2019 - 9:56 'de eklendi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, 1989 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’yle birlikle çocuk haklarının yasalarca tanınmasının kutlandığı bir gündür. 18 yaşın altındaki her bireyi çocuk olarak tanımlayan Sözleşme’de en temel değerler, ayrım gözetmeme, çocuğun yararının gözetilmesi, yaşama ve gelişme ve son olarak da katılım olarak yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, 1990 yılında bu sözleşmeye imza atarak çocuk haklarını koruyacağının garantisini vermiştir. Birleşmiş Milletler sözleşmesinin temel amacı çocukların sağlıklı bir yaşam sürmelerini garanti altına almaktır.

Çocuk hakları ve bu haklara ulaşamayan çocuklar hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla, Küçükçekmece Belediyesi anlamlı bir kampanyaya imza attı. Daha önce çevre bilinci oluşturmak ve sokak hayvanlarının haklarına dikkat çekmek için ses getiren kampanyalar yapan Küçükçekmece Belediyesi, ilçeki bilboardları, çocukların haklarını anlattıkları görsellerle donattı. Kampanya kapsamında Küçükçekmeceli çocuklar, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi’ nde yer alan haklarını ‘Ben Çocuğum Haklarım Var’ diyerek ilçe sakinlerine duyurdu.

Kemal Çebi: “Çocukların Tüm Haklarının Korunduğu ve Savunulduğu Bir Küçükçekmece İçin Çalışıyoruz”

Her fırsatta çocuklara ve gençlere verdiği önemi ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ‘’ Bu kampanyayı çok önemsiyorum, Çocuk Hakları Günü’nde, her çocuğun güvenli ortamlarda, eşit bir şekilde, haklarını doya doya ve “çocukça” yaşayabilmesi adına yerel yönetimlere ve merkezi yönetimlere büyük iş düşüyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız için her türlü yatırımı ve çalışmayı yapacağımızın bilinmesini istiyorum.  Çocukları, Çocuk Dostu bir şehirde yaşatmak için çalışıyoruz. Çocuk Dostu Şehirde çocuklar kent yönetiminin aktif katılımcılarıdır ve fikirleri kent yönetimi tarafından dikkate alınır. Bu fikirler kent politikalarında hayat bulur. Bu kentlerde, çocuğun sağlık ve eğitim gibi temel hizmetleri alması, caddede tek başına güven içinde yürümesi, arkadaşları ile oyun oynaması ve yeşil alana sahip olması, kültürel ve sosyal etkinliklere katılması, etnik köken, din, gelir, cinsiyet veya engellilik durumu ne olursa olsun, her hizmete erişime sahip şehrin eşit vatandaşı olması öncelikli hedeftir. Biz de Küçükçekmece Belediyesi olarak Çocuk Dostu bir Küçükçekmece için çalışıyoruz. Buradan tüm çocuklara sesleniyorum. Sevgili çocuklar, tüm haklarınızın korunduğu ve sonuna kadar savunulduğu bir Küçükçekmece için çok çalışacağım. Size söz veriyorum. Bu nedenle ilçemizin dört bir yanını çocukların haklarını anlattığı afişlerle donattık. Herkes çocuk haklarını bilmeli ve bu haklara saygı göstermeli” dedi.

Çocuk Meclisi Özel Oturumla Toplandı

Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla toplandı. Küçükçekmeceli çocuklar haklarını konuştu. Küçükçekmece Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen özel oturumda, Çocuk Meclisi üyeleri Türkiye’de ve Küçükçekmece’de çocukların haklarını masaya yatırdı. Küçükçekmeceli minikler kendilerinin ve tüm çocukların haklarını ele aldı.

“Çocukların Ölmediği Günlerin Gelmesini İstiyoruz ”

Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Rabia Nur Şanlı, herkesin çocuk hakları gününü kutlayarak, “Her çocuk değerlidir ve hakları vardır. Burada esas mesele dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan savaşlarda çocukların açlık, ölüm ve göçle karşı karşıya kalmasıdır. Savaşları başlatan gerekçeler bu çocukların yaşamından daha değerli değildir. Çocukların en doğal hakkı olan yaşama hakkı bile göz ardı edilerek 10 binlerce çocuk ölmektedir. Bunun yanında binlercesi yaralanmakta; evsiz, ailesiz ve eğitimsiz bırakılmaktadır. Savaşların çocuklarda oluşturduğu travmalar onarılacak gibi değildir. Artık savaşların olmadığı tüm dünya çocukların barış içinde yaşadığı dönemlerin gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

Komisyon Başkanları Seçildi

Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi’nde Küçükçekmece ilçesindeki 53 okuldan 53 temsilci yer alıyor. Programda ayrıca çocuklara kendi haklarını anlatan bir video izletildi. Özel oturum öncesinde ise, Çocuk Meclisi komisyon başkanlarının seçimi yapıldı; proje ve sosyal etkinlik önerileri dinlendi. Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi’nde ‘Çevre ve Doğal Afetler’, ‘Basın Yayın’, ‘Çocuk Hakları ve Sorunları’, ‘Eğitim-Spor’, ‘Hayvanları Sevme Koruma’, ‘Kültür-Sanat, Gezi’, ‘Sağlık ve Engelliler’, ‘Sosyal Yardımlaşma’ adı altında 8 komisyon bulunuyor.

Küçükçekmece Belediyesi’nden Çocuklara Her Alanda Hizmet

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde bulunan ‘Çocuk Üniversitesi, Belediye Kreşleri, Bilgi Evleri, Kültür Merkezleri, Müzik Akademisi, Geleneksel Sanatlar Akademisi ile Küçükçekmeceli çocuklara hem derslerinde yardım konusunda hem sosyal alanlarda hizmet veriyor. Çocukları her alanda destekleyen Küçükçekmece Belediyesi, kültür ve sanat faaliyetlerinde de özellikle çocukların yararlanabileceği etkinliklere ve atölyelere önem veriyor. Küçükçekmece Belediyesi, çocukların tüm haklarını doya doya yaşayabileceği, güvenli ve sevgi dolu bir ortamda sağlıklı bir şekilde sosyalleşip gelişebileceği bir Küçükçekmece için çalışmalarını sürdürüyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER