SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KÜÇÜKÇEKMECE’DE TİYATRO SEZONU AÇILDI

KÜÇÜKÇEKMECE’DE TİYATRO SEZONU AÇILDI
Bu haber 01 Kasım 2019 - 11:08 'de eklendi.

Üç büyük tiyatro salonu, Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi ile İstanbul’un önemli kültür-sanat merkezlerinden birisi olan Küçükçekmece’de 2019-2020 tiyatro sezonu açıldı. ‘Düdüklüde Kıymalı Bamya’ oyununu izleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Sanatı sadece müzelerde, merkezlerde görünür kılmak yerine günlük yaşama dahil edip sanata herkesin ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

Cennet, Sefaköy ve Atakent Kültür Sanat Merkezleri ve Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi ile sanatseverlerin hizmetinde olan Küçükçekmece Belediyesi, bu sezon da dopdolu bir programla sezonu açtı. Küçükçekmeceliler, 2019-2020 kültür-sanat sezonunda tiyatro, söyleşi, sergi ve konserlerle buluşacak. Ünlü tiyatro sanatçıları Müfit Can Saçıntı ve Levent Üzümcü de bu ay Küçükçekmeceli sanatseverlerle bir araya geldi.

 

SANATI GÜNLÜK YAŞAMA DAHİL EDİP HERKESİN ULAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi: Renkli Bir Sezon Geçireceğiz

Kültürel belediyeciliğe verdiği önemi her fırsatta dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Kültürel belediyecilik insan yetiştirir, kentin kültürünü yaratır. Kent kültürü insanları bir araya getirir ve birlikte yaşam imkanı sunar. Toplumların bilgi toplumuna dönüşürken, asıl gelişimin kültür sanat ile olacağı ve toplumları ileriye taşıyacağı bir gerçektir. Bir bireyin toplumsal yaşam mekânlarında sanatla iç içe olması, hem ruhuna hem de kültür gelişimine ve değişimlerine uyum sağlaması açısından önem taşımaktadır. Sanatı yalnız müzelerde, sanat galerilerinde, merkezlerinde görünür durumdan çıkartmak, caddelere, meydanlara taşımak, günlük yaşamın içine dahil etmek ve herkese eşit olarak ulaştırabilmek için çalışıyoruz. Birlikte yan yana, bir arada olacağımız, kent kültürüne ve ruhuna katkı sağlayacağımız renkli bir sezon geçireceğiz. Kültür-sanatla iç içe olmak isteyen tüm vatandaşlarımızı Küçükçekmece’ye bekliyoruz” diye konuştu.

 

Müfit Can Saçıntı ve Levent Üzümcü İzleyici ile Buluştu

3 büyük tiyatro salonuyla tiyatroseverlere farklı alternatifler sunan Küçükçekmece Belediyesi, bu ay 6 yetişkin 6 çocuk oyunuyla sezonu açtı. Mandıra Filozofu filminin yazarı ve oyuncusu Müfit Can Saçıntı’nın yazıp yönettiği canlı müzikli tek kişilik güldürü ‘İtiraz Ediyorum’ ve Levent Üzümcü’ nün tek başına sahnelediği güler yüzlü ve umut dolu bir başkaldırı niteliğinde olan ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ oyunları izleyici ile buluştu

 

Levent Üzümcü: Belediyeler Sanata Sanatçıya ve İzleyicisi Halka Destek Vermeli

‘Anlatılan Senin Hikayendir’ oyunu ile Küçükçekmecelilerle buluşan Levent Üzümcü, “Seyircilerimiz çok ilgiyle izliyorlar oyunlarımızı. Belediyelerin kültür sanatı önemsemesi gerekiyor. Kültür ve sanat alanında yapılan yatırımlar 10 yıl sonra ortaya çıkıyor. Bu yatırım uzun vadeli yatırım. Ve karşılığını aldığınızda bir toplum iyiye, güzele, aydınlığa doğru gidiyor. Toplum daha anlayışlı daha tahammüllü oluyor. Onun için belediyelerin yöneticilerinin bunu önemseyerek hayata geçirmeleri gerekiyor. Sanata, sanatçıya ve onun alıcısı halka sonsuz destek vermeleri gerek diye düşünüyorum” dedi.

 

Müfit Can Saçıntı: Bizi İzleyici ile Buluşturan Küçükçekmece Belediyesi’ne Teşekkür Ediyorum

Tiyatroyu insanlara ulaştırma konusunda belediyelerin çok önemli olduğunu belirten Müfit Can Saçıntı da, “Her şeye karşıyım, Küçükçekmece’ye karşı değilim. Uzaktan gördüğüm bir ilçeydi. Bugüne kadar gelmeme ayıbı bana aitti. Bu ayıptan tiyatro sayesinde kurtuldum. Tiyatroseverlerle, Küçükçekmece halkıyla ‘İtiraz Ediyorum’ oyununda buluştuk. Uzaktan duyduğum bir şey vardı. Küçükçekmece halkı tiyatroyu çok sever diye. Oyunumuzun biletleri kısa sürede tükendi. Bu nedenle Küçükçekmece halkına ve bu buluşmayı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin her yerine ulaşmak kolay değil. İster istemez tiyatro çeşitli merkezlerde yapılıyor. Belediyeler sayesinde insanlara ulaşıyoruz. Derler ki tiyatro insanla insana insanı anlatır. İnsanları tiyatroya götürmekte belediyelere çok büyük görev düşüyor” diye konuştu.

Başkan Çebi’ ye Teşekkürler

Kasım ayında, Sunay Akın’ın eğlenceli sohbeti ile ‘Görçek’, Yasemin Yalçın Tiyatrosu’ndan iki komedyenin eğlence dolu hikayesini konu alan ‘Ve Perde’, Uygur Çocuk Tiyatrosu’ndan ‘Kırmızı Başlıklı Kız’, Mehmet Esen’in Kabere türünde performans sergilediği ‘Meddah’, Fabrika Sanat’tan Işıl Dünya  oyunları izleyici ile buluşacak. Küçükçekmece’ nin sahnelerinde tiyatro izleyen, konser dinleyen sergi ve söyleşilere katılan Küçükçekmeceli sanatseverler ise memnuniyetlerini dile getirdi; Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye teşekkür etti.

Detaylı bilgi almak isteyenler, Atakent Kültür Ve Sanat Merkezi için 444 4 360 / 8070, Sefaköy Kültür Ve Sanat Merkezi için 444 4 360 / 8090, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi için ise 444 4 360 / 8030 nolu telefonları arayabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER