SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KÜÇÜKÇEKMECE, RAMAZAN AYINI DOLU DOLU YAŞADI

KÜÇÜKÇEKMECE, RAMAZAN AYINI DOLU DOLU YAŞADI
Bu haber 26 Mayıs 2020 - 13:37 'de eklendi.

Küçükçekmece Belediyesi, koronavirüs gölgesinde geride bırakılan Ramazan ayında ilçe sakinleri ve ihtiyaç sahiplerini sosyal yardımlar ve kültürel etkinliklerden mahrum bırakmadı. Belediye ekipleri, hem sosyal mesafe kurallarına hem de paylaşma ve yardımlaşma ruhuna uygun olarak Ramazan ayı boyunca mesaisini sürdürdü.

Birbirinden faydalı içerikler online yayınlandı

Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla bu yıl Ramazan sahne etkinlikleri ve sokak iftarlarını gerçekleştiremeyen belediye, birbirinden faydalı programları online ortama taşıdı. Sosyal sorumluluk anlayışı gereğince karantina süreciyle birlikte daha da artan erkek şiddeti karşısında kadınların seslerini nasıl duyurabilecekleri kadın dernekleri temsilcileriyle konuşulurken, Küçükçekmecelilerin evlerinde keyifli vakit geçirebilmeleri için, sosyal medya üzerinden çeşitli kültürel ve el becerilerini geliştirici programlar Küçükçekmecem TV’de vatandaşlarla buluştu. İlçede, Kadir gecesi ise tarihi Mimar Sinan Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen özel programda dualar ve semazen gösterileriyle idrak edildi.

Sosyal yardım hız kesmedi

Ramazan ayı boyunca İletişim Merkezi ekipleri tarafından 86 bin 868 çağrı karşılanarak, vatandaşların taleplerine cevap verildi. Kentte eşitlik ilkesinden hareketle sosyal yardım hizmetlerine devam eden Küçükçekmece Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 28 bin 602 gıda kolisi ve 43 bin 314 porsiyon sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi. İftara evlerine yetişemeyenler için Metrobüs ve Marmaray durakları ile merkezi noktalarda ise 16 bin 700 iftariyelik dağıtımı yapıldı.

Zabıta ekipleri denetimleri sürdürdü

Sokak canlıları için görev başında olan Veteriner İşleri ekipleri de 255 kg kedi ve köpek mamasının dağıtımını yaparak, sivrisineklere karşı 138 adreste kaynak kurutma çalışması gerçekleştirdi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri  pazar yerlerinde ve marketlerde vatandaşların sosyal mesafeye uymaları, maske takmaları noktasında uyarılarda bulunarak denetim yaparak, bayram öncesi fırınlarda ve pastanelerde denetimde bulundu.

Temizlik ekipleri iş başında

11 Mayıs itibarıyla ilçede iş başı yapan kuaför ve güzellik salonlarında dezenfeksiyon gerçekleştiren ekipler, 547 kamu binası ve eczanelerde de düzenli periyotlarla çalışmalarını sürdürdü. Ramazan ayı boyunca ilçe genelinde 3239 cadde ve sokakta, 1.043.266 metre alanda temizlik ve dezenfekte işlemi gerçekleştirildi. Küçükçekmecelilere 263.010 adet maske dağıtımı yapıldı.

Küçükçekmece  Belediyesi, koronavirüse karşı aldığı önlem ve tedbirleri düzenli periyotlar ile sürdürecek. 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Küçükçekmece Belediyesi İletişim Merkezi’ne 444 4 360 numaralı telefondan ulaşabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER