SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ KORONA İLE MÜCADELEDE TAM KADRO SAHADA

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ KORONA İLE MÜCADELEDE TAM KADRO SAHADA
Bu haber 05 Mayıs 2020 - 13:51 'de eklendi.

Küçükçekmece Belediyesi, küresel anlamda kriz haline gelen koronavirüs vakalarının artışını önlemek ve kentte eşitliği sağlamak hedefinden hareketle sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşları mağdur etmeyen Küçükçekmece Belediyesi, 1-30 Nisan tarihleri arasında 17 bin 789 aileye gıda kolisi yardımı yaparak, 39 bin 896 porsiyon sıcak yemek hizmeti verdi.

 

Ekipler tam kadro sahada

Salgın tedbirleri kapsamında ekipler bir yandan sosyal yardım çalışmalarını yürütürken diğer yandan da denetim, temizlik ve dezenfekte çalışmalarına aksatmadan devam ediyor. Nisan ayı boyunca ilçedeki 3 bin 199 cadde ve sokak, 248 eczane ve 627 kamu binasında dezenfeksiyon işlemleri düzenli periyotlarla gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Belediyesi’ne 444 4 360 numaralı hattan ulaşan 97 bin 987 vatandaşın çağrısını yanıtlayan ekipler, taleplerine göre vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı. Ramazanın ilk bir haftasını geride bıraktığımız şu günlerde ilçede kurulamayan iftar sofralarının yerini ise iftariyelikler aldı. Metrobüs ve Marmaray durakları  ile merkezi noktalarda vatandaşlara 2 bin 990 kişiye iftariyelik dağıtımı gerçekleştirildi.

Çalışmalar sürecek

Virüs salgınına karşı vatandaşları korumak için alınan tedbirler kapsamında Zabıta Müdürlüğü ekipleri de pazar yerlerinde ve marketlerde vatandaşların sosyal mesafeye uymaları, maske takmaları noktasında uyarılarda bulunarak denetim yapıyor. Ekipler nisan ayında 55 bin 598 adet maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ise sokaktaki sessiz dostları yalnız bırakmıyor. Ekipler 1-30 Nisan tarihleri arasında 1750 kg kedi ve köpek mamasının dağıtımını gerçekleştirdi.

Küçükçekmece  Belediyesi, koronavirüse karşı aldığı önlem ve tedbirleri düzenli periyotlar ile sürdürecek. 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Küçükçekmece Belediyesi İletişim Merkezi’ne 444 4 360 numaralı telefondan ulaşabilir.

Küçükçekmece Belediyesi’nin Nisan ayı performansı

*97.987 çağrı yanıtlandı,

*17.789 aileye gıda kolisi,

*2990 kişiye iftariyelik dağıtımı,

*39.896 porsiyon sıcak yemek ulaştırılmıştır.

*55.598 adet maske dağıtımı,

*248 eczane,

*627 kamuya ait yer,

*3.199 cadde ve sokak dezenfekte edilmiştir.

*1.750 kg mama dağıtımı,

*2990 kişiye iftariyelik dağıtımı,

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER