SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KÜBA’NIN ULUSAL KAHRAMANI JOSE MARTİ ESENYURT’TA ANILDI

KÜBA’NIN ULUSAL KAHRAMANI JOSE MARTİ ESENYURT’TA ANILDI
Bu haber 31 Ocak 2020 - 11:07 'de eklendi.

Küba’nın ulusal kahramanı Jose Marti, 167. doğum gününde Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez’in katıldığı bir törenle Esenyurt’ta anıldı.

Esenyurt Belediyesi, Esenkent’teki Havana Parkı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile yan yana büstü bulunan Küba’nın ulusal kahramanı Jose Marti’yi doğum gününde bir etkinlikle andı. Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez’in de katılıdığı etkinliğe Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Uruguay Konsolosluğu yetkilileri, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte Jose Marti’nin hayatı anlatılarak saygı duruşunda bulunuldu. Ardından her iki ülkenin marşları okunarak büstlere çelenk bırakıldı.

“VATANI İÇİN CANINI VEREN LİDERLERİ MİNNETLE ANIYORUM”

Toplumun çıkarlarını kendi çıkarları önünde tutan liderlere her zaman ihtiyaç olduğunu söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bugün bence çok önemli bir anı yaşıyoruz. Nedeni şu; dünyanın çok uzaklardan buraya sevgi seli oluşturmak için gelen misafirlerimiz var. Uluslar bazen yapılan baskılardan yoksulluklardan önünü göremez, karanlık içinde kalır, o anda onları tekrar aydınlığa çıkarmak için toplama güven veren liderlere ihtiyaç duyulur. Toplumun çıkarlarını kendi çıkarlarından önde tutan, toplum için gerekirse canını bile ortaya koyan liderler ancak o ülkenin yeniden kalkınmasını sağlayabilirler” dedi.

“ANILARI ESENYURT’TA YAŞAYACAK”

Mustafa Kemal Atatürk’ün de kendi coğrafyasında yıkılmış bir imparatorluğun ardından, yeni bir Cumhuriyet kurduğunu belirten Başkan Bozkurt, “Jose Marti, Küba’da yaşanan diktatörce eylemlerin arkasından halkın önünde ışık oldu ve onların yeni baştan dirilmesi, yeni baştan birbirini sevmesi ve direnmeleri için örgütledi. Aynı şekilde Mustafa Kemal Atatürk’te burada aynı şeyleri yaptı. Tabii bütün bunlar olurken ortam çok uygun değildi. Ben başta Atatürk olmak üzere bu uğurda canını veren liderleri hasretle minnetle anıyorum. ‌Jose Marti, sadece bir şair değil, aynı zamanda bir halk ve devlet adamıydı” diye konuştu. Programda, Marti’nin ‘Aynı yalınlıkla ölmek isterim’ adlı şiirini okuyan Başkan Bozkurt şunları ekledi, “Martin’in yaşam felsefesini ancak onun dilinden anlayabiliriz. Şiirinde de anlattığı gibi ben yok biz varız, dostluk var. Allah rahmet eylesin, onların anısını Esenyurt ve Küba’da birlik ve beraberlik içerisinde yaşatacağımızı düşünüyorum.”

“HER İKİSİ DE AYNI SLOGANI HAYKIRDI”

Etkinlikte konuşan Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez ise, Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden dolayı üzgün olduğunu belirterek, “Marti ve Atatürk benzer fikirleri paylaştılar, ancak aralarında bir başka önemli tarihi ve tesadüf var. Türk liderin doğduğu gün olduğunu söylenen 19 Mayıs’tan 14 yıl sonra, aynı gün, Küba Devrimcisi Küba’nın özgürlüğü için savaşarak öldü. Marti’nin ölümünden 24 yıl sonra aynı gün Atatürk Türk İstiklal savaşını başlattı. Her ikisi de aynı bağımsızlık ve özgürlük sloganını haykırmaktaydı” dedi.

Etkinlik öncesi Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u makamında ziyaret eden, Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, Esenyurt’un büyük bir sanayi bölgesi olduğunu belirterek, belediyelerin kurduğu ilişkilerinin ülkeler arası diplomatik, kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER