SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KIVIRCIK ALİ UNUTULMAYAN TÜRKÜLERİYLE ESENYURT’TA ANILDI

KIVIRCIK ALİ UNUTULMAYAN TÜRKÜLERİYLE ESENYURT’TA ANILDI
Bu haber 17 Ocak 2020 - 11:24 'de eklendi.

Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Kıvırcık Ali, vefatının 9. yılında Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikle anıldı. Çok sayıda sanatçının Kıvırcık Ali’nin türkülerini seslendirdiği gecede duygusal anlar yaşandı. Geceye Esenyurtluların ilgisi oldukça yoğun oldu.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 2011 yılında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Kıvırcık Ali için Anma Gecesi düzenledi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Kıvırcık Ali’nin ailesi ve sevenleri katıldı. Pek çok sanatçının Kıvırcık Ali adıyla bilinen Ali Özütemiz’in şarkılarını seslendirdiği anlamlı gecede, Kıvırcık Ali’nin çocukları Eren Özütemiz ile Ecem Gül Özütemiz de sahne aldı. Konser öncesi sanatçının hatıralarından oluşan sinevizyon gösterisi, sevenlerine duygusal anlar yaşandı.

“ANADOLU’NUN DERİNLİĞİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Kıvırcık Ali’nin vefatının 9’uncu yılında anma programına ev sahipliği yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Kıvırcık Ali Anadolu’yu temsil eder. Anadolu’nun her bir köşesinde duyguları insana rahat bir şekilde geçiren bir sanatçımızdır. Biz Anadolu’nun derinliğine yürekli bir şekilde sahip çıkacağız. Üzücü bir şekilde erken yaşta onu kaybettik. Yaşasaydı bize daha çok şeyler kazandıracaktı. Genç yaşına rağmen ülkeye kattıklarından dolayı ona sahip çıkmamız lazım. Onun başarı hikayesini diri tutmak için anma programı düzenledik. İçerisinde olduğumuz bu program için çok mutluyuz. Esenyurtlular tabi Kıvırcık Ali’yi çok seviyorlar. Çünkü Esenyurt’un özü de Anadolu. Rahmetli annem de Kıvırcık Ali’yi çok severdi. Allah rahmet eylesin” dedi.

“BABAMIN ŞARKILARINI SİZLERLE GÖZ GÖZE SÖYLEDİĞİMDE KENDİMİ ÇOK İYİ İFADE EDECEĞİM”

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Kıvırcık Ali’nin kızı Ecem Gün Özütemiz, “Şuan çok heyecanlıyım. Çok duygu yüklüyüm. İçeride çok büyük bir kalabalık var. Tüm sevgili sanatçılarımız burada babamı seven yüzlerce güzel yürek var. Sahneye çıktığımda babamın güzel şarkılarını sizlerle göz göze söylediğimde kendimi çok iyi ifade edeceğimi düşünüyorum” diye konuştu.

“BİR TARAFIMIZ HER ZAMAN BURUK”

Anma programında babasının sevenlerinin yalnız bırakmadığını söyleyen Kıvırcık Ali’nin oğlu Eren Özütemiz ise, “Çok yoğun bir kalabalık var. Babamın sevdiği, saydığı sanatçı dostları ve sevenleri buradalar. Tabii ki mutluyuz bu ilgi için ama bir tarafımız her zaman buruk. Tüm katılımcılara, dostlarımıza konsere gelen değerli dinleyicilerimize çok teşekkür ederiz. Esenyurt Belediyesi’ne böyle bir gün de bizimle beraber olduğu için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı

Kıvırcık Ali’yi sevenlerin ücretsiz olarak izlediği konserde, Kıvırcık Ali’nin çocukları Eren Özütemiz ile Ecem Gül Özütemiz, Adnan Orhan, Ali Tan, Ayhan Yağız, Berdan Mardini, Demali Çelik, Eda Alakuş, Eren Aydın, Gülcihan Koç, Gülsüm Gül, Hüseyin Alan, İbrahim Dizlek, Kenan Çallı, Koray Çatal, Latif Doğan, Maksut Koca, Murat Kurşun, Nesrin Güneş, Onur Türe, Özcan Türe, Serpil Sarı, Şükrü Çömert, Taner Maciran, Taner Özdemir, Tülay Maciran, Uğur Bulut ve Yıldırım Budak sahne aldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER