SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u sizlerle yönetecek…

Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u sizlerle yönetecek…
Bu haber 28 Mart 2019 - 10:47 'de eklendi.

Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u kendi özgür iradesi ve sizlerle yönetecek…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Küçükçekmece mitingine katıldı. Kılıçdaroğlu, ”Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u kendi özgür iradesi ve sizlerle yönetecek. ‘Ankara’ya bir telefon edeyim, Ankara, ne diyecek’ demeyecek. İstanbul’u, İstanbullular’la birlikte yönetecek” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, günün son mitingini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla, Küçükçekmece Fevzi Çakmak Mahallesi Meydanı’nda gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na, CHP Küçükçekmece Belediye başkan adayı Kemal Çebi de eşlik etti. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde ilk konuşmayı Çebi yaptı.Çebi, ”Küçükçekmece’nin yüzü gülecek. Ben, hizmete hazırım. 31 Mart’ta herkesi sandığa davet ediyoruz. 1 oy kazandırmak çok önemli. Herkes, yakınlarını bir kez daha arayıp, oy kullanmasını sağlasın” dedi.

”Oy vermeyenlerin de gönlünde bir yer edindik”

Çebi’nin ardından mikrofonu alan İmamoğlu, ”Bütün İstanbul’u dolaştık. Küçükçekmece’de 3 kez buluştuk. Bu sürece başladığımız ilk gün, kenti konuşup, ihtiyaçlarını ve sıkıntılarına görüp, buna göre çözümlerini üreteceğiz dedik. Hiçbir kötü sese kulak vermedik. Kimsenin kara propagandasını görmedik, duymadık. Ülkemiz yoruldu. Gündemi başka yere çekmeye çalışanlar var. Kim bağıranı, çağıranı, parmağını tehdit gibi sallayanları sever ki. Ne yazık ki, bu seçimde de aynı şeyleri yaşattılar. Toplumun büyük bir kesimini İstanbul’da bilgilendirdik. Güzel ve pozitif dille yürüttüğümüz bir sürecin sonuna yaklaştık. Şunu net olarak görüyorum. Oy vermeyenlerin de gönlünde bir yer edindik. Karşımızdaki anlayış, kalpleri kıra kıra seçim kazanmak istiyorlar. Biz de inatla, kalpleri kazana kazana seçimi de kazanacağız. 31 Mart’ta görev alıp, sandıkları bırakmayarak, sonuçları, eğlenerek, halay çekerek, horon teperek bekleyeceğiz. O gece sevinç gösterileri, korna çalmalar istemiyoruz. Kazanma konusunda tahminde bulunmuyorum. Aramızda kalsın, Küçükçekmece’de de İstanbul’da da kazanıyoruz. 1 Nisan’daki 16 milyonluk mitingde buluşacağız” diye konuştu.

”İftira ile bir kampanya yürütmek istiyorlar”

Mitingde son konuşmayı yapan Kılıçdaroğlu ise sözlerine, ”2 değerli arkadaşımızı dinlediniz. Onlar, size hizmet etmek için yola çıktı. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u yönetecek. İstanbul’u bir dünya markası yapacak. İstanbul’un bütün tarihi eserlerini, bütün dünya için koruyacak. Ekrem İmamoğlu, yeşil bir İstanbul yaratacak. Sosyal tesisler yapacak. Kim diyor ki, ‘Yapamaz’ diye. Buyrun gelip, bakın Beylikdüzü’ne. Göreceksiniz yeşili, göreceksiniz sevgiyi, göreceksiniz huzur içinde yaşamayı. Beylikdüzü’nde yaptığı işleri, İstanbul’da yapacaktır. Baktılar, ‘beka sorunu’ tutmuyor. Ondan sonra tutturdular, hal esnafı, pazarcı esnafı, bilmem kim ‘terörist’. O da tutmaz, o da tutmaz. Mümkün değil. Biz, vatanımızı, bayrağımızı, insanımızı severiz. Vatanımız ve bayrağımız için her türlü fedakarlıkta bulunuruz. İftira ile bir kampanya yürütmek istiyorlar. Kardeşi, kardeşe düşman ediyorsun. Biz, herkesi seviyoruz” şeklinde başladı.

”Artık ‘Başkan’ diyorum ben ona”

”Ekrem Başkan ne diyor?” diyen Kılaçdaroğlu, ”Artık ‘Başkan’ diyorum ben ona. Ekrem Başkan ne diyor? ‘Ben kazanırsam, 16 milyon insan kazanacak’ diyor. ‘Ben kimsenin inancıyla, milli duygularıyla uğraşmayacağım’ diyor. ’16 milyonluk bir kente, sevgiyi, huzuru, bolluğu getireceğim’ diyor. Ne yapacağız? Ekrem Başkan’ı seçeceğiz. Bunu bütün yüreğimle, samimiyetimle söylüyorum. Göreceksiniz, İstanbul, belki de son yılların belki de en iddialı belediye başkanını kazanmış olacak. Buna yürekten inanıyorum. Ekrem İmamoğlu. Siz sanmayın ki sadece İstanbul’a başkan oluyor. Ordu’ya gittim, ‘Ekrem İmamoğlu’ dedim, herkes alkışladı. ‘Ya Ordu’ya belediye başkanı seçmiyoruz biz, İstanbul’a’ dedim. ‘Olsun’ dediler. Başka şehirlerde de öyle. Ekrem Bey, artık bütün ülkenin tanıdığı, bildiği, sevecen dili ile herkesi kucaklayan bir anlayışı olan bir arkadaşımız” diye konuştu. Konuşmasının sonlarına doğru, İmamoğlu ve Çebi’yi yanına davet eden Kılıçdaroğlu, sözlerini, ”Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u kendi özgür iradesi ve sizlerle yönetecek. Ankara’ya bir telefon edeyim, Ankara, ne diyecek’ demeyecek. İstanbul’u, İstanbullular’la birlikte yönetecek” şeklinde noktaladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER