SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KAYNAK: ESKİDEN KONTROLLÜ HARCAMA VARDI BELEDİYE’NİN BORCUDA YOKTU!..

KAYNAK: ESKİDEN KONTROLLÜ HARCAMA VARDI BELEDİYE’NİN BORCUDA YOKTU!..
Bu haber 14 Ekim 2019 - 11:59 'de eklendi.

1994 – 2014 Yılları arası Büyükçekmece Belediye Meclis üyeliği Belediye Başkan Vekilliği ve İBB Meclis Üyeliğinin yanı sıra bir zamanlar Belediye başkanı Akgün’ün, yol arkadaşı ve sağ kolu olarak bilinen Büyükçekmece’nin Siyasi ve STK temsilcilerinden iş insanı ve aynı zamanda Büyükçekmece Polis Hizmetlerini Güçlendirme Dernek başkanı Coşkun Kaynak,ilçenin dününü ve bugününü gazetemize değerlendirdi.

Kaynak; Büyükçekmece belediyesinde eskidenkontrollü harcama vardı ve eskiden Belediyenin borcuda yoktu dedi.

“Büyükçekmece de siyasi partiler vatandaşla kopuk, Başkanın enerjisi ise müthiş” 

Sol kökenden gelen bir siyasi yapıya sahip olduğunu belirten Kaynak, buna rağmen 1994 Yerel seçimlerinde Hasan Akgün’ün Anavatan Partisinden aday olmasıyla birlikte onun listesinden meclis üyesi adayı olduğunu iki dönem görev yaptıktan sonra ise CHP’ye geçerek beş yılda burada Meclis üyeliği yaptım. Benim hiç partim olmadı, partim Hasan Akgün’dü, dedi.

Kaynak; “Hasan Akgün, Kime nasıl davranacağını iyi biliyor” Prosedürde meclis başkanın üzerinde görünür ama öğle değildir, Büyükçekmece de başkan meclisi çok iyi yönetiyor, yani işi bildiği için yani bir yerde bu iş başkanın uzmanlık alanıdır. Onun için hangi meclis üyesine ne yapacağını, hangi meclis üyesiyle ne konuşacağını, hangisini seveceğini, hangisine kızacağını ve kime nasıl davranacağını da çok iyi biliyor. Buna belediyenin bürokratları da dahildir. Eskiden de öğleydi şimdi de öğle değişiklik yok. Ayrıca başkanı iyi tanıyanlardan birisiyim, başkan seçimi alacağını garanti görmeden seçime girmez ve başkan çok şanslı biri bunun yanında başkanın enerjisi müthiş ifadelerini kullanan Kaynak, Büyükçekmece de siyasiler vatandaşla kopuk, esnafla kopuk yani diğer siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri gibi CHP Büyükçekmece de çalışmıyor. Halbuki bizim CHP ilçe başkanının ilçede iktidar olduğu için yani belediyeden dolayı daha aktif olması gerekiyor ama ne yazık ki CHP Büyükçekmece de maalesef siyaset yapamıyor dedi.

Siyasetten koptunuz mu, Tekrar Siyaseti düşünüyor musunuz?

“Abilik yapalım dedik”

Kaynak, Siyaset uzun bir maratondur fakat biz siyaseti 2014’ten sonra unutulacağız veya bir köşeye çekileceğiz diye yapmadık. Belirli bir yaştan sonra da Ömrümüz yettiği kadar, gücümüz yetiyi kadar Büyükçekmece’ye hizmet anlamında siyasette ağabeylik yapalım dedik.

Yerel Siyasete 1994 yerel seçimlerinde Hasan Akgün’ün adaylığıyla beraber başlayan Coşkun Kaynak, 2014 yılına kadar bu beraberliğini devam ettiğini ve 2009 da ise Anavatandan CHP’ye geçerken de sol kökenli bir siyasi anlayıştan geldiğim için CHP’de daha güzel şeyler yapacağımıza inandık ve Büyükçekmece’yi daha farklı bir noktaya mesela Bakırköy, Kadıköy ilçeleri  gibi daha güzel noktalara taşımaktı amacımız fakat özellikle benim meclis üyeliği dönemimde 2009 ile 2014 yılları arasında CHP’de gördüğüm siyaset bizim bildiğimiz geçmiş siyasetle hiçbir ilişkisi yok insanlar daha farklı şeyler düşünerek siyaset yapıyorlar. Kaynak, Siyaset uzun bir maratondur fakat biz siyaseti 2014’ten sonra unutulacağız veya bir köşeye çekileceğiz diye yapmadık. Belirli bir yaştan sonra da Ömrümüz yettiği kadar, gücümüz yetiyi kadar Büyükçekmece’ye hizmet anlamında siyasette ağabeylik yapalım dedik. Yani her şeyin içinde olmaktan ziyade ağabeylik yapalım dedik.  Ve bunu yaparken de partinin bazı kademelerinde yer alırız veya belediye ye katkı için dışarıdan da olsa daha aktif olacağımız bir şeyler yapabiliriz düşüncesindeydik ayrıca uzun süre bu işi yaptıktan sonra bir taraftan da kendi hayatımızı idame ettirmek kendi ticaretimizi yapmamız gerekiyordu.  Çünkü ben hayatımı hiçbir şekliyle belediye ile her hangi bir gelir sağlayarak idame ettirmek istemedim zaten bunu yapamadım da becerebileceğim bir olayda değildi. O yüzden ben 1999 da seçildikten sonra gittim Trakya da hayvancılık ve tarım yapmaya başladım yani burada Emlakçılık ve müteahhitlik yapmayım diye bunu seçtik. Halede bu işimize devam ediyoruz buradaki amacım belediyenin işine bulaşmamaktı amacım dedi.

Kaynak; Siyasette gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor onun için siyasette zaman neyi gösterir bilemeyiz ileride bazı şeyler yaşanabilir siyasette dışarıda kalarak bu iş olmuyor. İçin de olmadan bir şey yapamıyorsun onun için siyasetin içerisinde yer alarak aktif olmakta fayda vardır insanlar seni yerel iktidardan gelen birisi olarak gördükleri için geliyorlar ve senden yardım almak istiyorlar bu da doğaldır bundan kopma şansımız yoktur diye konuştu.

 

Mevcut belediye başkanı Akgün’le 20 yıl görevde olduğunuz dönemde neleri eksik yaptınız, Keşke şunu da şöyle yapsaydık diyebileceğiniz var mı,  Sizin olmadığınız bu dönemleri nasıl buluyorsunuz?

“Hiç keşkem olmadı, Muratbey hariç”

Kaynak: Benim yaptığım hizmet noktasında ve bulunduğum toplum içerisinde yaptıklarımdan dolayı hiç keşkem olmadı! Ama Muratbey haricinde keşke Muratbey, Çatalca da değilde Büyükçekmece de kalsaydı.

Benim dönemimde çok güzel şeyler oldu özellikle 1994’le 2009 arasında bu üç dönem içerisinde Büyükçekmece’nin hemen, hemen her şeyi değişti.  O süreç içerisinde de çok güzel çalışmalar oluyordu birlik beraberlik çok güzeldi siyasetle bürokrat herkes özveriyle çalışıyordu. Zaten halk bunu gördü en güzel dönemler o dönemlerdi.

2009’a kadarki dönemde bizim belediyenin bir kuruş borcu olmazdı. Hiçbir Müteahhit kapıda beklemezdi özellikle başkan başka belediyelere de yardımcı olurdu. Belediyenin her zaman kasasında parası vardı ve hiçbir zaman gayrimenkul satmazdı bunun yanında satış olduğunda da çok önemli projeler hayata geçerdi. O dönem hizmetler aksamadan giderken kasamızda da para kalırdı bu 2009’a kadar hep böyle devam etti. Belde belediyeler kapanınca borçlar devralındı ve belediye borçlanmaya başladı.

Ayrıca övüneceğimiz kalıcı hizmetlerden en önemlisi ve kalıcı eserlerden biriside belediye yeni hizmet binasıdır. Bunun bir benzeri başka bir belediyede de yoktur böyle bir eseri ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz.

“Eskiden Kontrollü Harcama Vardı”

Kaynak, Bugün belediye borç ödemek için toprak satıyor eskiden bu kadar değildi. Belki bunu bugünkü ülkenin ekonomik şartlarına da bağlayabiliriz ben bilemiyorum. Belediyenin içerisinde ne yaşanıyor. Eskiden kontrollü harcama vardı.

Altı dönemdir başkan Akgün. Seçim kazanıyor, kaybetmiyor şimdiden yedinci döneme hazırlanıyor siz bunu neye bağlıyorsunuz?

“Başkan çok şanslı birisi ve enerjisi müthiş”

Kaynak, Başkanı iyi tanıyanlardan birisiyim, başkan seçimi alacağını garanti görmeden seçime girmez, ayrıca başkan çok şanslı biri, çok şanslı yani dikkat edin şimdiye kadar karşısına çıkan adayların hepsini şöyle bir gözden geçirin 1994’ten 2019’a kadar hep şansı bu konuda yaver gitmiştir. Tabi ki Büyükçekmece de büyük işler yaptı bunun yanında siyasi bir ekolü vardır günümüzde başkanın ilk dönemlerinde dünyaya gelenler şimdi ona oy veriyorlar. Biz eskiden ilkokulların önünden geçerken çocukları severdi onlara top alırdı hediyeler verirdi ben espri yapardım başkanım biz bunların anne ve babalarıyla ilgilenelim diyordum o gülüyordu ve diyordu ki bunlar yarın bana lazım olacaklar işte böylede bir öngörüsü var başkanın. Bunların yanında başkan Büyükçekmece’yi iyi tanıyor, vatandaşla ilişkileri iyidir, “Hasan Akgün, Kime nasıl davranacağını iyi biliyor” tabana hakimdir bunlar olduğu sürece kendisinden emin ve enerjisi müthiş.

“Eskiden Başkan projeleri müdürlerle yapardı”

Kaynak; Eskiden bizim zamanımızda Başkan projeleri müdürlerle yapardı onlarla beraber yürütürdü başkan yardımcıları ise denetimci gibiydi şimdi biraz daha başkan yardımcılarıyla bu işleri yürütüyor sanki değişiklik var gibi.

Eskiden başkan hangi evde kimler oturuyor hatta o evdeki çocukların isimlerini bile biliyordu. Şimdi alan büyüdü belki ondan olabilir bazı aksaklıklar yaşanıyor.

Meclis çalışmalarını nasıl görüyorsunuz?

“Başkan, Hangi meclis üyesiyle ne konuşacağını, hangisini seveceğini, hangisine kızacağını ve kime nasıl davranacağını çok iyi biliyor”

Kaynak; Prosedürde meclis başkanın üzerinde görünür ama öğle değildir, Büyükçekmece de başkan meclisi çok iyi yönetiyor bu iş başkanın uzmanlık alanıdır. Onun için hangi meclis üyesine ne yapacağını, hangi meclis üyesiyle ne konuşacağını, hangisini seveceğini, hangisine kızacağını ve kime nasıl davranacağını da çok iyi biliyor. Buna belediyenin bürokratları da dahildir. Eskiden de öğleydi şimdi de öğle fazla bir değişiklik yok. Ama başkan eskiden meclis üyelerine daha yakındı aile ilişkileri genişti şimdi böyle değil gibi buda belki bölgenin büyümesinden kaynaklanıyor. Mecliste azınlıkta olduğumuz dönemde oldu ama başkan tecrübesiyle bunun da altından kalkmasını bildi. Benim bildiğim başkan kendi bildiği yoldan gider.

 

Kökeninden geldim dediğiniz partiniz CHP Büyükçekmece ilçe yönetimini ve Büyükçekmece siyasetini nasıl görüyorsunuz? Mevcut ilçe başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak’ın 4. Dönem ilçe başkanlığına yeniden aday olduğu söyleniyor. 

“Büyükçekmece de siyasiler vatandaşla kopuk, diğer Siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri gibi CHP Büyükçekmece de çalışmıyor”

Kaynak, İlçe başkanı belediye başkanıyla uyumludur olması gerekende zaten budur ilçe başkanıyla belediye başkanı aynı partili olduğu için kordinalı çalışması gerekiyor. Siyasi prosedür ne olursa olsun bir belediye başkanı yüz binlerce oyla seçiliyor, bir ilçe başkanı ise dört yüz delegeyle seçiliyor. Yani ilçe başkanın belediye başkanının işine burnunu sokması çok iyi bir şey değildir ama aynı partili oldukları için tabii söz hakkı da olacaktır. Bu dönemde ilçe kongresinde belediye başkanı kimi desteklerse o kişi seçimi kazanır hangi kanattan olursa olsun bu hep böyle olmuştur. Mevcut yönetimin çalışmalarında bir şeyi göremiyorum açık söyleyeyim benim partiden istifa etmemin sebeplerinden birisi de buyuydu. Hiçbir söz hakkın yok, gidip konuşamıyorsun, konuştuğun hiçbir şey olmuyor ilçe başkanını suçlamak istemiyorum ama sadece bende söylemiyorum vatandaşla kopuk, esnafla kopuk yani diğer siyasi parti ilçe başkanları gibi CHP Büyükçekmece de çalışmıyor. Halbuki bizim CHP ilçe başkanının ilçede iktidar olduğu için yani belediyeden dolayı daha aktif olması gerekiyor ama ne yazık ki Büyükçekmece de CHP maalesef siyaset yapamıyor.

Siz iş insanısınız Tarım ve hayvancılık yapıyorsunuz Türkiye de tarım ve hayvancılık ne durumda?

Tarım ve hayvancılık bitmiştir!

Kaynak, Evet ben tarımda yapıyorum, hayvancılıkta yapıyorum, bunu hem perakendeciliğini hem toptancılığını kurbanından tutun pazarına kadar bu işin her kademesinde varım ama Türkiye de tarım ve hayvancılık bitmiştir! Bunu kurtarmak çözmek çokta zor değildir. Eğer devlet isterse bu işi bir iki yıl içerisinde çözer. Günümüzde et pahalı diyorlar ama pahalı değil geriye dönün şöyle bir araştırın beş sene önce biz otuz liraya bir çuval yem alıyorduk yem şimdi doksan yüz lira beş sene önce karkas et otuz liraydı şimdi yine otuz lira. Eti fazla abarttılar bakın tavuk kanat Beyaz et 25 TL. Yani her şey pahalandı et hala yerinde sayıyor. Tarımı kurtarmak için mazot ve gübre için destek yardımı yapılsın ama hakiki yardım yapılısın gerçekten bu işi yapan adamına yapılsın, hayvancılıkta ise yem ve süt desteği yapılsın. Bu iş çözülür çünkü Türkiye’nin alt yapısı tarım ve hayvancılığa müsaittir. Ben yirmi yıldır bu işin içindeyim devlet desteğini bu işi yapanlara yapmamış ve bu işi yapanlarla da oturup konuşmamıştır. Yani bir hayvan alımı için devlet yardım yapıyor adam babasının ahırından alıp hayvanı dedesinin ahırına koyuyor evlat babasına veriyor yani o ona veriyor o buna veriyor hayvan yer değiştiriyor destek alınıyor böyle bir şey olur mu, böyle düzen olur mu?  Ne yazık ki Türkiye de denetim yok!

 

Siz aynı zamanda Büyükçekmece Polis Hizmetlerini güçlendirme dernek başkanısınız bu çalışmalarınızdan bahseder misiniz neler yapıyorsunuz?

“Büyükçekmece vatandaşın huzur bulabileceği bir yerdir”

Kaynak; Büyükçekmece vatandaşın huzur bulabileceği bir yerdir diğer ilçelere oranla hem belediyenin çalışmaları bakımından hem de güvenlik ve huzur açısından onun içinde sürekli göç alıyor. Bizim dernek olarak birinci derecede yaptığımız işlerin başında polis hizmetlerinde kullanılan kiralık araçların tahsisi, gelen yardımların bağışların takibi gelir giderin takibi gibi bunun yanında karakolların bilgisayar gibi eksiklerinin karşılanması, çevik kuvvet geldiğinde onların ihtiyaçları gibi, eskiden silah ruhsatlarından ve pasaportlardan gelirimiz vardı şimdi oda kesildi, sadece gelirimiz araç çekiminden oluyor bunun için de üç aracımız var bunun birisini de Büyükçekmece belediyemiz verdi.

Son eklemek istediğiniz var mı?

“Unutulduk”

Kaynak; Siyasette Ahdi vefa yoktur, Obama bile unutuldu. Bizim unutulmamız çok değil bizde unutulduk! Aslında görevi bitenler unutulacağına, Vitrine alınmalılar ama biz unutulduk.

Siyasette Ahdi vefa yoktur. Kimin işine nasıl geliyorsa yani kısacası bugün sana ihtiyacı varsa en iyi adamı sensin, ihtiyacı yoksa senle işi de yoktur ama başkan yine de benim abimdir. Belediye başkanı olarak değil, benim saygım tamamen kişiliğine olan saygımdandır o saygı hala devam ediyor ve bende o saygı hiçbir zamanda kaybolmaz.

Türkiye de genel siyaset için düşüncem ise Ak Parti kan kaybediyor, ama garip bir şeyde Türkiye de solun tek başına iktidar olması çok zordur. Belki ileride kurulacak yeni bir sağ parti ne yapar bilinmez ama bir İmamoğlu, gerçeğini düşünün gördük çok kısa zamanda seçim aldı bu noktaya geldiyse seçime kadar neler olur bilinmez.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER