SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KARANTİNADAKİ VATANDAŞ ÖZEL SAĞLIK ÖNLEMİYLE SINAVA GİRDİ

KARANTİNADAKİ VATANDAŞ ÖZEL SAĞLIK ÖNLEMİYLE SINAVA GİRDİ
Bu haber 19 Ekim 2020 - 11:36 'de eklendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sınava girmesi gereken Koronavirüs şüphelisi İbrahim Ağın, Esenyurt Belediyesi’nin Hasta Nakil Ambulansı ile evinden alınarak sınav salonuna götürüldü, sınavın ardından da yine aynı ambulansla evine getirildi. İl sağlık, ilçe sağlık ve 112 gibi kurumları aramasına rağmen kendisiyle ilgilenilmediğini aktaran İbrahim Ağın, “Sadece Esenyurt Belediyesi bana olumlu dönüş yaptı. Onların sayesinde sınava girebildim” dedi.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, iki gündür karantinada olan COVİD temaslı vatandaşı sınav günü yalnız bırakmadı. Koronavirüs şüphelisi 35 yaşındaki İbrahim Ağın’ı Hasta Nakil Ambulansıyla Mehterçeşme Mahallesi’ndeki evinden alan ekipler, Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı’na gireceği Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’ne getirdi. Koronavirüs testi pozitif çıkan abisiyle temas kurduğunu ve 29 Ekim tarihine kadar karantina olacağını söyleyen Ağın, “Sağlık bakanlığına bağlı kurumları aradım ancak bana sadece Esenyurt Belediyesi olumlu dönüş yaptı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve onun ekibine çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde sınava girebildim. Benim gibi mağdur olan bir sürü öğrenci var. Sağ olsun benim belediyem bu konuda çok duyarlı” diye konuştu. Ağın, sınavın ardından yine aynı ambulansla evine bırakıldı.

“ONLARIN SAYESİNDE SINAVA GİREBİLDİM”

Esenyurt Belediyesi’nin sayesinde sınava girebildiğini belirten COVİD şüphelisi İbrahim Ağın şöyle konuştu, “Ben ziraat teknikeriyim. Ankara üniversitesinin açmış olduğu bir sınava gelecektim. Maalesef sağlık sorunları yüzünden gelemedim. Abimin Koronavirüs testi pozitif çıktı, ben de temastan dolayı karantinadaydım. Abimin testinin pozitif çıktığından bir gün öncesinden haberim oldu. Sabah Sağlık Bakanlığı’nı aradım İl Sağlık Müdürlüğüne yönlendirdiler. İl Sağlık Müdürlüğü İlçe Sağlık Müdürlüğüne yönlendirdi. 112’yi aradım, ‘ilçe sağlığı arayın’ dediler. Sabah sekiz buçuktan saat ikiye kadar ilçe sağlığa ulaşmaya çalıştım ama ulaşmadım. Tekrar 112’yi aradım, ‘Bakanlık tarafından gelen bir yazı olmadığı için maalesef size yardımcı olamıyoruz’ dediler. En sonunda İlçe Sağlık’tan birine ulaştım. Onlarda, ‘Sınava giremeyeceksiniz maalesef’ dediler. Sonra, oradan biri Esenyurt Belediyesi’ni arayın dedi. Belediyeyi aradım, ilgili birimlere ulaştı durum onlarda gerekli tüm alt yapıyı oluşturdu. Onların sayesinde bugün sınava gelebildim.”

“SAĞ OLSUN BENİM BELEDİYEM BU KONUDA ÇOK DUYARLI”

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve ekibine bu hizmetten dolayı teşekkür eden Ağın şunları ekledi, “Benim gibi mağdur olan bir sürü öğrenci var. Sağ olsun benim belediyem bu konuda çok duyarlı. Karantina sürecim 29 Ekim’de bitiyor. Önümüzdeki hafta tekrar sınavım var ama o konuda içim rahat çünkü belediyemin arkamda olduğunu biliyorum. Sıkıntı yaşadığım takdirde telefon açabileceğim bir belediyem var en azından.”

“VATANDAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEMEK İÇİN 7 GÜN 24 SAAT KESİNTİSİZ ÇALIŞIYORUZ”

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Acil Tıp Teknikeri Ulaş Taç ise, “Vatandaşımız İbrahim Ağın’ı sınavına götürmek için adresinden aldık. Öncesinde il sağlık, ilçe sağlık ve 112 gibi kurumlara başvuru yapmış ancak herhangi bir cevap alamadığı için belediyemizin Hasta Nakil Merkezi’ne bir talepte bulundu. Merkezimiz bu duruma olumlu bir dönüş yaptı. Biz de vatandaşımızı Esenyurt’taki ev adresinden alıp Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki sınav yerine getirdik. Ardından sınav bittikten sonra

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER