SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KALP SAĞLIĞI GÜNÜ AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİYLE KUTLANDI

KALP SAĞLIĞI GÜNÜ AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİYLE  KUTLANDI
Bu haber 18 Nisan 2022 - 11:26 'de eklendi.

Beylikdüzü Belediyesi, Medicana International İstanbul Hastanesi ve Okyanus Koleji iş birliği ile “Kalp Sağlığı Günü” kapsamında bir program gerçekleştirdi. Çocuk ve yetişkinlere yönelik çeşitli açık hava etkinliklerinin düzenlendiği programda, Medicana İstanbul Hastanesi doktorlarından oluşan  uzman kadro tarafından kalp sağlığına yönelik bir söyleşi yapıldı. Yaşam Vadisi 1. etapta bulunan 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde gerçekleşen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler “Of The Record” müzik grubunun konseri ile sona erdi.

Beylikdüzü Belediyesi, dünyada her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kalp hastalıklarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Medicana International İstanbul Hastanesi ve Okyanus Koleji iş birliği ile “Kalp Sağlığı Günü” kapsamında bir etkinlik düzenledi. Yaşam Vadisi 1. etap 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde yapılan etkinliklerde çuval, parkur ve halat çekme yarışlarından sandalye kapmaca, balon patlatma oyunlarına kadar birçok aktivite gerçekleştirildi. Okyanus Koleji’nin beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde yapılan yarışmalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, etkinlikler oldukça neşeli ve renkli görüntülere sahne oldu.

Vatandaşlar kalp hastalıklarına karşı bilgilendirildi

Gerçekleştirilen aktivite ve yarışmaların ardından Medicana International İstanbul Hastanesi doktorlarından oluşan  uzman kadro ise etkinlik kapsamında kalp sağlığına yönelik söyleşi düzenledi. Vatandaşları bilinçlendirmek adına  6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde yapılan söyleşiye Beylikdüzü Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer, Medicana International İstanbul Hastanesi Genel Müdürü Deniz Yorgancılar, belediye meclis üyesi Ali Mesut Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Moderatörlüğünü spiker ve gazeteci Meral Karadağ’ın yaptığı söyleşide kalp hastalıkları, kalp hastalıklarına sebep olabilecek yüksek tansiyon, diyabet ve kolesterol gibi önemli risk faktörleri ve bu risk faktörlerinin nasıl azaltılacağı konuları hakkında bilgilendirme yapıldı. Genel Cerrah Prof. Dr. Yahya Ekici obezitenin kalp hastalıklarına etkisi hakkında bilgilendirme yaparken, Kardiyolog Doç. Dr. Ömer Uz kalpteki ritim bozuklukları ve kalp yetmezliği konusunda önemli bilgiler verdi. Kardiyolog Prof. Dr. Sebahattin Ateşal  Sigara, alkol, kafein tüketimi ile uykusuzluk veya stres gibi nedenlerle ortaya çıkan taşikardi konusunda detaylı bilgilendirme yaparken, Kardiyolog Dr.Öğr.Üyesi Göksel Güz  ise kalp hastalıkları ve tedavi yöntemleri hakkında nelere dikkat edilmesi gerktiğine değindi.

Esmer : Ücretsiz olarak sağlık taramaları yapıyoruz

Günün anlam ve önemine ilişkin olarak konuşan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer, vatandaşları bilinçlendirmek adına bir sosyal sorumluluk projesinin gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Kalp sağlığı günü dolayısıyla  yapılan etkinlikte değerli hocalarımız önemli bilgiler verdi. Toplum sağlığı açısından ilçede yaşayan vatandaşlarla bu etkinliklerde bir arada olmak oldukça güzel. Etkinlik kapsamında yaklaşık 30 kişinin bilgilerini aldık ve ücretsiz EKG ve kardiyolojik muayenelerini yaptıracağız. Öte yandan yıl içerisinde ilçede kanser, organ bağışı ve kalp damar hastalıklarına karşı vatandaşlara ücretsiz taramalar yapıyoruz. Hayatta en önemli şeylerden bir tanesi sağlık ve bunu asla unutmamalıyız. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı. Söyleşinin ardından sahnede yerini alan “Off The Record” müzük grubu ise alanı dolduran vatandaşlara müzik keyfi yaşattı. Program çiçek ve plaket takdimi ile sona erdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER