SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KAFTANCIOĞLU VE ERÇETİN “UMUT VE KADIN”I KONUŞTU

KAFTANCIOĞLU VE ERÇETİN “UMUT VE KADIN”I KONUŞTU
Bu haber 05 Eylül 2019 - 14:50 'de eklendi.

Beylikdüzü 6.Barış ve Sevgi Buluşmaları yoğun ilgi ve katılımla doludizgin devam ediyor. Sanat, edebiyat ve siyaset alanında birbirinden kıymetli isimleri Beylikdüzü halkıyla bir araya getiren ve bu yılki teması “Umut” olan Çardak Altı Sohbetleri iki güçlü kadını ağırladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve sevilen sanatçı Candan Erçetin “Umut ve Kadın” çerçevesinden kadının gücüyle neleri değiştirebileceğini değerlendirerek “Kadın varsa umut var”mesajı verdi. Günün sonunda Ender Balkır seslendirdiği sevilen türkülerle Beylikdüzü’ne unutulmaz anlar yaşattı.  

 

Tüm coşku ve heyecanıyla devam eden Beylikdüzü 6’ıncı Barış ve Sevgi Buluşmaları, Sahaf Söyleşileri ve Çardak Altı Sohbetleri ile yine birbirinden önemli isimleri ağırladı. Sahaf Söyleşileri’nin dün akşamki konukları “19.yy. İstanbul’unda Gündelik Hayat” konulu söyleşi ile  yazarlar Cengiz Özdemir, Ozan Sağsöz ve Ekrem Işın oldu. Gündelik hayat tarihçiliği üzerine oldukça kıymetli bir sohbetin ardından konuşmacılara çiçek ve plaket takdimini Beylikdüzü Belediyesi 2.Başkanvekili Müslüm Akülker yaptı.

“Erkek egemen düşünce kadınların gücüyle değişecek”

 

Yekta Kopan moderatörlüğünde her gün büyük katılımın olduğu Çardak Altı Sohbetlerde ise iki güçlü kadın sahnedeydi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve sevilen sanatçı Candan Erçetin, “Umut ve Kadın” temasını farklı noktalardan değerlendirerek toplumda var olan erkek egemen düşüncenin kadınlar tarafından değişeceğini ve kadınların bu güce sahip olduğunu vurguladı.  Moderatör Yekta Kopan’ın Dünya Ekonomik formunun ‘2018 Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre Türkiye’nin küresel cinsiyet eşitliği sıralamasında 146 ülke arasında 106.sırada olduğunu söylemesi üzerine Kaftancıoğlu, “Rakamlarda niye böyle diye düşünüp üzerine sohbet etmek yerine nasıl değiştirebileceğimizin mücadelesini verdiğimizde sonuç alabildiğimizi görüyoruz. Umut da böyle bir şey. Hep birlikte bizler bu rakamları değiştirmenin ötesinde kadınların dünyayı değiştireceğine olan tüm inancımızla, her türlü erkek egemen bakışa rağmen mücadele verdiğimizde bunun değişeceğine adımın Canan olduğu kadar inanlardanım” dedi.

“Üreten biziz ve eninde sonunda yöneten de biz olacağız”

 

Moderatör Kopan’ın siyasette kadının varlığına dair Türkiye’deki verileri paylaşması üzerine önemli bir veri paylaşmak istediğini söyleyen Kaftancıoğlu, “Siyasette kadınların bu derece sayısal olarak az olması elbette değiştirilmesi, mücadele edilmesi gereken ve emin olun üzerinden de gelinebilecek bir durum. Ben de müsadenizle sizlere çok kıymetli bir oranı açıklamak istiyorum. Bugüne kadar İBB tarihi boyunca Genel Sekreter Yardımcılarındaki kadın oranı %0 idi. Şu an da bu oran %27 ve bunun önemi çok büyük Üreten biz kadınlarız ve eninde sonunda yöneten de biz olacağız” dedi.

Erçetin: Kadın varsa umut var

 

Candan Erçetin ise, “Değişim kadınlarda başlıyor. Ben umutsuzluk görmüyorum. Yaratan, üreten ve bu güce sahip olan olarak her şey çocuklarımızla başlıyor. Biz çocuklarımızı nasıl yetiştirsek yetişkin olduklarında öyle bireyler oluyorlar. Bu istatistikleri sağlayanlar sizlerin bizlerin yetiştirdiği çocuklar. Burada kadına çok görev düştüğünü düşünüyorum. Bu rakam ve yüzdeleri değiştirmek biz kadınların elinde ve umut var diyorum” ifadelerini kullandı. Değişim için eğitimin de önemine değinen Erçetin, “Aile içi eğitim çok önemli bir nokta. Biliyoruz ki yüksek okul mezunu olup erkek egemen bakış açısına sahip birçok erkek var. Bu noktada geleneksel aile yapımızda ‘Kalk kızım abine çay koy’ gibi var olan kalıplardan kurtulmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Söyleşi sonunda çiçek takdimini eşi Zehra Çalık ile birlikte yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise, “Bu akşam sohbete doyamadık ve iki güçlü kadını Beylikdüzü’nde ağırladık. Biz kadınların dönüştürücü gücüne inanarak bu yola çıkmıştık. Bu akşam bizlere kattıklarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz ”ifadelerini kullandı.

Anma etkinlikleri Barış ve Sevgi’de devam etti

 

Sivas Kongresi’nin 100’üncü yıldönümü ve 8. Dünya Sivaslılar Günü münasebetiyle gün boyu devam eden programlar Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Beylikdüzü Sivaslılar Derneği yönetiminin katıldığı etkinlikle devam etti. Manda ve himayenin reddedildiği ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu özel gün, günün anlam ve önemini anlatan resim sergisiyle taçlandı.  Ardından sahne alan sanatçı Ender Balkır, sevilen türkülerini Beylikdüzülüler için seslendirdi. Sunucunun, “Beylikdüzü için ufak bir şey söylemek ister misiniz?” sorusuna cevap olarak, “Ufak bir şey değil çok bir şey söylemek isterim. Çünkü yaptıkları hiç ufak bir şey değil, ülkenin kaderini değiştiren Beylikdüzülülerdir” dedi. Çiçek ve plaket takdimini eşi Zehra Çalık ve Beylikdüzü Sivaslılar Derneği yönetimiyle yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık sevilen sanatçı Balkır’a teşekkürlerini iletti.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER