SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ GELECEĞİ GÜNEŞLE AYDINLATMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ GELECEĞİ GÜNEŞLE AYDINLATMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Bu haber 09 Mayıs 2024 - 10:34 'de eklendi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nevra Üçler’in yürütücüsü olduğu Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında, proje çıktılarının değerlendirme ve konu hakkında öğrenciler üzerinde farkındalık yaratmak amaçlı yapılan organizasyonda, Avcılar Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün destekleri ile Makine Mühendisleri Odası Enerji Komisyonu Üyesi Recep Özgür Koç davetli konuşmacı olarak yer aldı. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören, projenin farkındalık seminer organizasyonu ise Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri Ömer Erdoğan, Sena Şahin, Merve İstemihan, Selma Nur Karatekin, Selman Faris Akmeriç, Simge Yakut ve Sena Ezgi Tuncel tarafından gerçekleştirildi.

 

Projede topluma sürdürülebilir bir gelecek için güneş enerjisinin önemi vurgulanarak, enerji verimliliği konusunda bilinçlenme ve farkındalık kazanılması amaçlandı. Bu kapsamda 100 kişilik öğrenci örneklem grubu üzerinde gerçekleştirilen anket çalışması, gençlerin güneş enerjisi kullanımı konusunda yeterli farkındalık sahibi olmadıklarını, ancak öğrenmeye istekli olduklarını yansıtıyor. Özgür Koç, Güneş panellerinin ülke çapında yaygınlaşması sürdürülebilir bir dünya için oldukça önem taşıdığını belirterek, aynı zamanda ekonomik kalkınma açısından da son derece önemli bir kaynak olduğunun altını çizdi. Proje kapsamında gençlerin farkındalığına yönelik anket sonuçların değerlendiren Koç “Sürdürülebilir bir Türkiye için tüm üniversite öğrencilerinin sizler gibi harekete geçmesi şart ancak  bu şekilde Dünya’da ön sıralarda toplumsal olarak var olabiliriz” diyerek projenin önemine dikkatleri çekti.

 

Güneş enerjisinin kullanım alanlarının detaylı bir şekilde ele alındığı ve enerji verimliliği konusundaki stratejiler ile gelecek projeksiyonların da tartışıldığı organizasyonda, bulguların önemine dikkatleri çeken Proje Araştırma koordinatörü, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı, Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay, “Güneş enerjisi ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda farkındalığının arttırılmasının hem Dünya hem ülkemizin geleceği için çok önemli, bundan dolayı öğrencilerimizle bir nebzede olsa bu konuya katkı sunabildiysek ne mutlu” diyerek “Geleceğini Güneşle Aydınlat” sloganıyla harekete geçerken bu süreçte ekibe vermiş oldukları gerçek desteklerden dolayı İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli ve İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’e ve tüm proje süreci boyunca desteklerini samimiyetle esirgemeyen Avcılar Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü özelinde Özcan Şahingözlü’ye teşekkürlerini tüm ekip adına ileterek, Makine Mühendisleri Odası Enerji Komisyonu Üyesi Recep Özgür Koç’a öğrenciler ile paylaşmış olduğu bilgilerin son derece değerli olduğunu söyledi. Katılımcılara güneş enerjisi ve enerji verimliliği konularında yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen projenin, gelecek nesillerin bilinçlenmesine önemli katkılar sağlayacağını umut ettiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Nevra Üçler ise projenin oluşum sürecinde göstermiş oldukları ilgiden dolayı İGÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kaya’ya teşekkürlerini iletti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER