SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İSTANBUL, 6 EKİM’İ COŞKUYLA KUTLUYOR

İSTANBUL, 6 EKİM’İ COŞKUYLA KUTLUYOR
Bu haber 06 Ekim 2021 - 9:16 'de eklendi.

İstanbul, ‘6 Ekim İstanbul’un Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’nü İBB’nin düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak. Görsel şovlar beraber izlenecek, konserlerde aynı şarkılar söylenecek, marşlara hep bir ağızdan eşlik edilecek. Kutlamalarda şehir hatları vapurları ve deniz taksiler de sürpriz bir gösteri gerçekleştirilecek. İstanbul’un işgalden kurtuluşu dolasıyla toplu ulaşım araçları ücretsiz olduğunu açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gülhane Parkı’ndaki etkinliklere tüm İstanbulluları davet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’un 98. kurtuluş yılı coşkusu ve gururunu tüm kente hissettirecek etkinlikler hazırladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri Gibi Giderler ” sözünün gerçeğe dönüştüğü gün olan 6 Ekim coşkusu, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenecek resmi törenle başlayarak, kentin birçok noktasına dalga dalga yayılacak. Gün boyu devam edecek etkinliklerin en unutulmaz anları,  İstanbulluların davetli olduğu Gülhane Parkı ve İstanbul Boğazı’nda yaşanacak. Kutlamalarda şehir hatları vapurları ve deniz taksiler sürpriz bir gösteri gerçekleştirilecek. İBB Bandosu Karaköy iskelesinde, Ceylan Ertem de Gülhane Parkında konser verecek.

TAKSİM’DE RESMİ TÖREN

Türk Ordusu’nun 6 Ekim 1923’te İstanbul’a girmesiyle sona eren işgal günleri, bayram havasında kutlanacak. Kutlama programı, sabah 10.00’da Taksim Cumhuriyet Anıtına Çelenk Sunma Töreni ile başlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende Anıt Şeref Defterini imzalayacak. Anı defterine yazdıklarını, törene katılanlara okuyacak.  İBB Mehter Takamı da günün anısına kısa bir konser verecek.

GÜLHANE’DE ŞENLİK VAR

Kutlamaların bu yılki adresi Gülhane Parkı olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek kutlamalar şenlik havasında geçecek. Saat 15.00’ten itibaren çocuklar için kukla-meddah gösterileri yapılacak. Kutlamalara katılanlarla oyunlar, atölye çalışmaları ve konserler ile eğlenecek. Kutlamalarda ünlü Yazar Sunay Akın da sahne alacak.

ZAFERE GİDEN YOLUN SERGİSİ

Gülhane Parkı içerisindeki yürüyüş yolunda kurtuluş gününe özel sergi ziyaretçilere gösterilecek.  6 Ekim İstanbul Zafer Yolu Sergisi işgal ve kurtuluş günlerini yeniden hatırlatacak. Saat 17.00’de Sarayburnu’nda, Türkiye Emekli Subaylar Derneği tören düzenleyecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, saat 19.15’te Sarayburnu tarafından Gülhane Parkı’na girerek, fotoğraf sergisini gezecek. Ardından çocuk oyun alanlarını ziyaret ederek, etkinlik alanında İstanbullulara hitap edecek. Kutlamalar, Ceylan Ertem konseriyle devam edecek.

BOĞAZ’DA SÜRPRİZ KUTLAMA

Eminönü ve Karaköy iskeleleri saat 18.00’te sürpriz bir kutlamaya sahne olacak. 4 şehir hatları vapuru ile 8 deniz taksi, senkronize bir şekilde görsel bir şölen sunacak. Işık ve balon gösterilerinin yer alacağı bu özel kutlama, İstanbul’un farklı noktalarından izlenebilecek. İstanbul’un kurtuluşunun adına yakışır bir şekilde kutlanacağı etkinliklerin programı şöyle:

6 EKİM PROGRAM AKIŞI

10.00 Taksim Cumhuriyet Anıtı Çelenk Sunma Töreni
(Valilik, 1. Ordu Komutanlığı ve İBB Başkanlığı)

17.00 – Sarayburnu – Türkiye Emekli Subaylar Derneği Tören Programı

18.00 – Karaköy – Vapur ve Deniz Taksi Programı

Gülhane Parkı – Sahne Etkinlikleri

14.00                           Alanın açılışı

15.00 – 15.35               İbiş Ve Dostları Sirkte / Kukla Tiyatrosu

16.00 – 16.45               Evvel Zaman İçinde / Meddah Gösterisi

17.00 – 17.40               Gönül Yeprem İle Neşeli Notalar / Çocuk Konseri

18.00 – 18.20               Dilek Türker/ Kısa oyun

15.00 – 19.00              Geleneksel Ahşap Oyuncak Topaç Boyama ve Topaç Çevirme Atölyesi – İstanbul Sembolleri Ahşap Oyuncak Boyama Atölyesi – Geleneksel İstanbul Eyüp Oyuncağı Hareketli Ahşap Oyuncak Canbaz Atölyesi – İstanbul Kaşifleri – Bir Kaplumbağa Terbiyecisi

19.00 – 20.00               Sunay Akın – Konuşma

20.00 – 20.15              İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu – Konuşma

20.15 – 21.15               Ceylan Ertem Konseri

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER