SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İsmet İnönü – Lozan Parkı yoğun bir katılımla açıldı

İsmet İnönü – Lozan Parkı yoğun bir katılımla açıldı
Bu haber 26 Temmuz 2019 - 16:11 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi, Türklerin bağımsızlığını tüm dünyaya kabul ettiren Lozan Antlaşması’nın 96’ıncı yıldönümünde anlamlı bir açılış törenine imza attı.Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilçeye kazandırdığı özel meydanlara bir yenisini daha ekleyerek “İsmet İnönü – Lozan Meydanı” açılış törenini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

“Büyükçekmece İstanbul’un akciğeridir”

Sinanoba Büyük Atatürk Parkı’na yapılan İsmet İnönü – Lozan Meydanı açılış töreninde konuşan Başkan Dr. Hasan Akgün, “Kim ne derse desin bunlar tarihe altın harflerle yazılmış devlet adamı ve komutanlardır. Onların kazanmış olduğu bu davalar tarihin bütün derinliklerine altın harflerle yazılmıştır. Büyükçekmece park ve yeşil saha zengini bir şehirdir. İstanbul’un akciğeridir. Emeği geçen arkadaşlarıma ve meclis üyelerime teşekkür ediyorum. Mimaroba ve Sinanoba bölgesinde Büyük Atatürk Parkı devam ediyor. Tepekent’te 1 milyon 200 metre karelik parkımız da devam ediyor. Bizim kahramanlık destanımızın isimlerini taşıyan bütün isimleri Büyük Atatürk Parkı’nın girişlerinde yaşatacağız. Çocuklarımıza hatırlatacağız” ifadesini kullandı.

“Herkes en az benim kadar İnönü ve Atatürk’ün torunudur”

Lozan’ın 96’ıncı yıldönümünde açılan parkın çok anlamlı olduğunu belirten İsmet İnönü’nün torunu Gülsüm Bilgehan Toker, “İnönü ailesi adına değerli başkanımız Dr. Hasan Akgün’e ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Minnettarız. Burada bulunan herkes en az benim kadar İnönü ve Atatürk’ün torunudur. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu, Atatürk’ün bir vasiyetidir”

Lozan Antlaşması’nın milli bayram olarak her yıl kutlanması gerektiğini belirten Araştırmacı – Yazar Sinan Meydan, “1950’lerden itibaren Lozan yıldönümleri bayram olarak kutlanmaktan çıktı. Atatürk Lozan’ın milli bayram olarak kutlanmasını istemişti. Bu, Atatürk’ün bir vasiyetidir. Maalesef milli bayramlarımızı yeterince kutlamaz olduk. Lozan günlerini kutlamalıyız. Sayın başkana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

Açılış törenine İsmet İnönü’nün torunu Gülsüm Bilgehan Toker, Emekli Tuğamiral Serdar Akınsel, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, İYİ Parti İlçe Başkanı Fatih Gürakar, 16. Milletvekili Ayhan Altuğ, Araştırmacı – Yazar Sinan Meydan, Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi – Yazar Sacide Bolcan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü üyeleri katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER