SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İMAMOĞLU’NDAN İNCELEME HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

İMAMOĞLU’NDAN İNCELEME HAKKINDA İLK AÇIKLAMA
Bu haber 05 Mayıs 2021 - 11:45 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘türbede ellerini arkadan bağlayarak yürüdüğü’ gerekçesiyle başlatılan ön inceleme ile ilgili konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında başlatılan ‘eller arkada’ incelemesi hakkında ilk kez konuştu.

İmamoğlu, “Bu kadar absürt bir kavram bu kadar kötü bir soruşturma başlangıcı diyelim. Böyle bir sürecin ortaya çok kötü bir ortam. O kadar absürt ki benim izlediğim ve incelediğim kadarıyla bu süreci başlatanın sahibi yok tam olarak. Yani iş bakanlıktan, başsavcılığa, başsavcılıktan CİMER’e kadar gitti. Absürtlük devam ediyor” dedi.

Soruşturmanın bir diğer gerekçesi olan HDP’li Belediye Başkanı’nı ziyaret etmesine de ilişkin konuşan İmamoğlu, “Ben planlanmış bir Güneydoğu gezisinde Batman’daki düğüne gittiğim bir gezide o dönem Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre seçilmiş bir belediye başkanını ziyaret ettim. Ben milletin iradesine karşı duran her hususa ilgili açıklama yaptım açıklama yapmaya devam edeceğim. Ben oraya gittiğimde belediye başkanına eşimle birlikte Mustafa Kemal Atatürk portresi hediye ediyorum, “Bunu en güzel duvarınıza asın” diyorum o da “Siz seçin en güzel duvarı asalım” diyor. Bundan böyle bir anlam çıkarmak acizliktir” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER