SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İmamoğlu: Zaman, değişim ve yeni bir başlangıç zamanıdır…

İmamoğlu: Zaman, değişim ve yeni bir başlangıç zamanıdır…
Bu haber 09 Mart 2019 - 12:51 'de eklendi.

CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe’de başlayıp Pendik’e taşıdığı seçim turunda, ”Kadın Buluşması” başlığıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Eşi Dilek İmamoğlu’nun da katıldığı toplantıda, salonu dolduran coşkulu bir kalabalığa hitap eden İmamoğlu, ”Gün, değişim günüdür. Zaman, değişim ve yeni bir başlangıç zamanıdır. Bu süreci değiştirmeyi tek bir çaba başarabilir. Öncü olursa, kadının emeği başarabilir. Bu süreci değiştirecek olan kadını emeğidir” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve Sancaktepe Belediye Başkan adayı Özgen Nama, seçim turu kapsamında Abdurrahmangazi Mahallesi’ndeki Bingöl Karlıova Yiğitler Köyü Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, ”Sancaktepe’de güzel bir coşku ve sahiplenme gördük. Yerel seçim, şehrimiz açısından çok önemli bir değişim ve dönüşüm sürecidir. 10 yıldır seçtiğiniz belediye başkanları sizi temsil etmemiştir. Vatandaşı değil, Ankara’da talimat verenleri dinlemişlerdir. Bu süreç, İstanbul’u tıkamıştır. Gördüğüm o ki; iktidar partisinin yönettiği ilçeler, geri gitmiştir. Büyük oranda mutsuzluk var. Gelinen noktada, hayatından, geleceğinden tereddüt eden bir topluma dönüştük” dedi.

”Şehre ihanet edenlere ‘güle güle’ deyin!”

”Hepimiz farklı yerlerden İstanbul’a geldik. Bu şehir, artık hepimizin” diyen İmamoğlu, ”Bu kentin karakterini hep birlikte yeniliyoruz. Kimliğine katkı sunuyoruz. Farklılıklarımız, bu kentin zenginliği. Doyduğumuz yere ilgi göstermeliyiz. İstanbul’da, benim 5 yıllık bir belediye başkanlığı tecrübem var. İnsanlara, hep eşit mesafede olmaya çalıştım. Masa kurup, ilgili kişileri toplandığınızda her soruna çare bulabiliyorsunuz. Bunun adı demokrasi. Başka türlüsü ise bir kişi karar veriyor, onun dediği oluyor. Bunun adı nedir? Demokrasi değildir. Gün gelir sizi sever, gün gelir sevmez. Bizim bu şehre ihanet edenlere güle güle dememiz lazım. Genç, dinamik sürece ‘Evet’ dememiz lazım. Sizin bizi desteklemeniz, sorunları çözmüyor. Sizin bizi anlatmanız da gerekiyor. Ayrıca sandığa sahip çıkmak için destek istiyoruz. Toplum olarak birbirimizden farkımız yok. Birleşecek çok daha duygularımız var” şeklinde konuştu.

En büyük başkan bizim başkan”

İmamoğlu, Sanacaktepe’deki turunu bitirdikten sonra Pendik’e geçti. Bosna-Sancak Yardımlaşma ve Kültür Derneği Pendik Şubesi’nde ”Kadınlar Buluşması”na katıldı. İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu da etkinlikte hazır bulundu. İmamoğlu çiftini, meşaleler ve hava fişeklerle karşılayan vatandaşlar, ”En büyük başkan bizim başkan” sloganını attı. Vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, ”selfie” yapmayı başaramayan vatandaşlara da yardımcı oldu. Salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar, İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. CHP İstanbul milletvekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi, Turan Aydoğan ve Onursal Adıgüzel ile CHP Pendik Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Usta da İmamoğlu’na eşlik etti. Toplantıda ilk konuşmayı Hamzaçebi yaptı.



”Trabzon’da doğdu. İstanbul’lu oldu…”

Ardından söz alan İmamoğlu’nun konuşması, zaman zaman ”Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un umudu’ , ”Sen gözümün nuru. Tükenmiş İstanbul’un umudu. Ekrem İmamoğlu” ve ”Trabzon’da doğdu. İstanbullu oldu. Başkan olacaksın. Ekrem İmamoğlu” sloganlarıyla bölündü. İmamoğlu, konuşmasına, vatandaşların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak ve ”Eşimle geldim. Onun için, ‘Boşnak’ diyorlar. Benziyor değil mi? Beni Boşnak eniştesi sayabilirsiniz” şeklinde espri yaparak başladı. İstanbul’da ve Türkiye’de her 100 kadının 30’unun çalıştığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, ”Bu çok acı bir veri. Kadın yeterince hayatın içinde değil. Öyle olunca da Türkiye, bu halde oluyor işte. Her türlü yoksulluğun sebebi, kadının toplumda geri planda olmasıdır” dedi.

”Kızım geleceğe umutlu bakabilsin diye…”

Hayatında 4 kadın olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ”Eşim, annem, kız kardeşim ve kızım. Yapacağım her şeyi, her faaliyeti, eşimin yüzüne baktığımda yüzüm kızarmasın diye yapacağım. Annemin önünde boynum bükük olmasın diye yapacağım. Kız kardeşim ben yanında hissetsin diye yapacağım. Kızım da geleceğe umutla baksın diye yapacağım. Kendimi çok sorumlu hissediyorum. Bu konuda hassas davranacağımı, mücadele vereceğimi bilin. Bugüne kadar, yetkili olduğum alanlarda çok mücadele ettiğimi, benim yol arkadaşlarım bilir. Yeterince başarılı olamadığımı da biliyorum kadının temsiiiyeti açısından. Bundan sonra, yetkili olduğum her alanda, kadının konumunu sorgulayan, eşitliği sağlamak için mücadele eden bir siyasi kimlik olacağım. Bunu, sadece kadınlar için yapmıyorum. Bunu, toplum için, insanlık için ve Türkiye’nin geleceği için yapıyorum” diye konuştu.

”Şuradaki kadın sayısı Türkiye’de devrim yapar”

İmamoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: ”Cumhuriyetin kuruluş temelinde, bu güzel ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman kadına özel bir konum tayin edip, devrimleri yapıp, bu süreci zorlamasının altında da toplumun ileri bir seviyeye taşınması vardır. Açıkçası, bu konuda onun bıraktığı mirası taşıyamadık. Gün, değişim günüdür. Zaman, değişim ve yeni bir başlangıç zamanıdır. Hepimiz sorumluyuz. Bu değişime, 31 Mart’ta hepimiz imza atmalıyız. Bunu ve bu değişimi, bu süreci değiştirmeyi tek bir çaba başarabilir. Öncü olursa, kadının emeği başarabilir. Bu süreci değiştirecek olan kadını emeğidir. Sürecin en öndeki kahramanları olmanız gerekiyor. Şuradaki kadın sayısı değil Pendik’te, değil Buca’da, değil İstanbul’da… Türkiye’de devrim yapar.”

İmamoğlu, konuşmasının ardından vatandaşlarca ”sevgi çemberi”ne alındı. Yüzlerce kişiyle fotoğraf çektiren İmamoğlu, hiçbir talebi geri çevirmedi. Vatandaşlar, folklor gösterisinin ardından hep bir ağızdan şarkılar ve marşlar söyleyerek, İmamoğlu çifti ile birlikte coştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER