SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İMAMOĞLU: “SİYASİ PARTİLERLE KURACAĞIMIZ ORTAK MASA DEMOKRASİ SÜRECİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK”

İMAMOĞLU: “SİYASİ PARTİLERLE KURACAĞIMIZ ORTAK MASA DEMOKRASİ SÜRECİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK”
Bu haber 04 Temmuz 2019 - 11:06 'de eklendi.

BB Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti il başkanlıklarına ziyaretlerini başlattı. İmamoğlu, dün CHP İl Başkanlığına yaptığı ziyaretin ardından bugün de İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP’nin il yöneticileriyle buluştu. İmamoğlu, “Siyasi partilerle kuracağımız ortak masa, demokrasi sürecine büyük katkı sunacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde ve seçildikten sonra siyasi partilerin il başkanlarını zaman zaman ziyaret edip görüşlerini alacağını defalarca açıklamıştı. İmamoğlu, bu çerçevede 23 Haziran seçimi sonrası ilk buluşmasını CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve arkadaşlarıyla gerçekleştirdi.

Bugün de görüşme sürecini Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Sevim İstanbul dışında olduğu için Başkan Yardımcısı Bülent Kaya ile başlatan İmamoğlu, ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir’i makamlarında ziyaret etti.

İl başkan ve yöneticileriyle değerlendirmeler yapan İmamoğlu, ziyaretlerin ardından kameraların karşısına geçti. Siyasi partilerle ortak masa kuracaklarını söyleyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Bir belediye başkanı seçildiği an itibariyle gerçekten siyaset üstü, partiler üstü davranmak zorundadır. Mutlaka bizim siyasi partiler masamız olacak. Bu daimi masamız, bizim her zaman sürecimizin içende var olan, denetleyen, önerilerde bulunan, eleştirilerde bulunan bir mekanizmayı teşkil edecek. Ben, bunu ruhumda hissediyorum. Bir partinin belediye de meclis üyesinin olması ya da olmamasına bakmaksızın siyasi partilerle bu değerli masayı kuracağız ve beraber çalışacağız. Zaman içerisinde bu ziyaretlerden sonra elbette taahhütlerimiz olacak. İnşallah siyasi partilerimizin katkısıyla bu düzeni koordine edeceğiz. Bu İstanbul’un lehine olacaktır. Hatta Türkiye’deki tüm yerel yönetimlerin lehine olacaktır. Hatta bir ileri gideyim. Türkiye’nin demokrasi sürecine büyük katkı sunacaktır.”

“YENİ DÖNEMİN FELSEFESİNİ ANLATACAĞIZ”

Bütün siyasi partilerle bir araya gelmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen İmamoğlu, “Yeni dönemin felsefesini anlatacağız. Bu dönemde siyaset üstü bir belediyeciliği siyasileri işin içine katarak, toplumu kucaklama noktasındaki tavrımızı hem göstermek hem de hissettirmek adına nasıl iş birliği yapacağımızı paylaştık. Mutlaka bizim siyasi partiler masamız olacak” dedi.

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu daimi masamız, bizim her zaman sürecimizin içende var olan, denetleyen, önerilerde bulunan, eleştirilerde bulunan bir mekanizmayı teşkil edecek. Bu oluşum elbette siyasi partilerin verileriyle netleşecek. Bu demokrasinin belki de ilk noktasını oluşturan yerel yönetimlerde toplumun soluklanması toplumun sadece çıkarının sahadaki iş ve işlemlerinin takip edildiği, gerçek yaşamın destekleyen bir anlayışla hareket edilmesi dönük bir anlayışı hakim kılmak istiyoruz. Bu nokta da siyasi partilerin varlığı bizi çok rahatlatacak.

YENİ ANLAYIŞ İSTANBUL’A FAYDA VERECEK

“Vaat ettiğimiz yeni süreç, partiler üstü olması, belediye başkanlığına partizanlığın sokulmaması, İBB’nin halka hizmetle bütünleşmesi için çok önemli bir fırsattır. Tüm siyasi partilerin içinde olduğu ortak masada partilerin eleştirileri, önerileri bizim tarafımızdan dinlenerek dikkate alınacak. Bu iyi bir sürecin yönetilmesine yönelik bir adımdır. Göreceksiniz ilk defa uygulanan bu yeni anlayış İstanbul’a çok fayda verecek. Düşünün ki İstanbul’daki her bireyin kendini bulduğu bir siyasi parti, İBB ile gündemi konuşan, sokakta gördüğü eksiklikleri ileten, takip eden, sorgulayan, öneride bulunan bir süreci yaşayacağız. Sadece mecliste üyesi bulunan partiler değil, bütün partilerin tümüyle aktif bir süreçte olması demokrasi sürecine ciddi bir katkı sunacak. Bunu başlatacağız. İnşallah böyle bir süreç İstanbul halkına hizmette eşitlikçi, katılımcılığı destekleyen, aynı zamanda şeffaflığı ispat eden bir yöntemle başlatılmış olacak. İBB Başkanı olarak, kurumsal ve devlet geleneği adına ilk Vali Bey ve 1. Ordu Komutanından sonra siyasi partileri gezerek, biz Türkiye’nin siyasal anlamda da nefes alacağı bir şehir var etmek istiyoruz. Umuyorum İstanbul’a hizmet etmek noktasında çok güzel ve başarılı işlere imza atmaya devam edeceğiz.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi parti il başkanlıklarına yapacağı ziyaretler önümüzdeki günlerde de sürecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER