SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İmamoğlu: İş dünyası ile 1 Nisan sonrası yapacağımız işbirliklerini konuştuk

İmamoğlu: İş dünyası ile 1 Nisan sonrası yapacağımız işbirliklerini konuştuk
Bu haber 22 Mart 2019 - 15:52 'de eklendi.

CHP’nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında TÜSİAD ve TURKONFED üyeleri ile buluştu. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından kameraların karşısına geçen İmamoğlu, ”İster istemez, 1 Nisan’da göreve başlayamaya en yakın kişinin yönetim anlayışını daha geniş çaplı insanlar merak ediyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Herkese fikrimizi ulaştırmak, toplumun farklı kesimlerine yapacaklarımız anlatmak da bizim vazifemiz” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında, TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanlar Derneği) ve TURKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfedarasyonu) üyeleri ile Beyoğlu’nda bir araya geldi. İmamoğlu, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, iş insanlarına ekonomi, işsizlik ve istihdam konularındaki çözüm projelerini anlattı. Toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçen İmamoğlu, ”Çok verimli bir İstanbul özeti paylaştık. Geleceği konuştuk. İstanbul’u yönettiğimiz esnada, bu kurumlarla nasıl iş birliği yapacağımız konusunda hem vaatlerimizde bulunduk hem de önerilerini aldık. Çok verimli geçti. İş dünyası, bugünün güncel sorunu olan ekonomiyi en derinden hisseden, işsizlik konusundaki tedbirler ve ön görüleri olan çok değerli değerli kurumlar, TÜSİAD ve TURKONFED. Verimli toplantı için, her iki kuruma da çok teşekkür ediyoruz” dedi. İmamoğlu, ”Bu toplantının ilk buluşmadan farkı ne oldu” sorusuna, ”Daha geniş katılımlı oldu. Türkiye’nin farklı yerlerinden de temsilciler vardı. İster istemez, 1 Nisan’da göreve başlayamaya en yakın kişinin yönetim anlayışını daha geniş çaplı insanlar merak ediyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Herkese fikrimizi ulaştırmak, toplumun farklı kesimlerine yapacaklarımız anlatmak da bizim vazifemiz” yanıtını verdi.

Türkiye Hahambaşı İsak Haleva’yı ziyaret etti

İmamoğlu, iş insanlarının ardından Türkiye Hahambaşı İsak Haleva’yı, Beyoğlu’ndaki Hahambaşılığı Vakfı’nda ziyaret etti. İmamoğlu’na, Haleva’yı ziyaretinde CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu da eşlik etti. Haleva, İmamoğlu’nu, ”Gençler yaya gelir” diyerek kapıda karşıladı. İmamoğlu da ”Siyasetçi, geleni gideni görmek ister” diyerek, kapıyı gören bir noktaya oturdu. İstanbul’un, birçok ülkeden daha kalabalık nüfusa sahip olduğunu belirten Haleva, ”Allah size yardımcı olsun” diyerek, İmamoğlu’na başarılar diledi. Ziyaretin bundan sonrası basına kapalı gerçekleşti. İmamoğlu ve Haşeva, kaklaşık 30 dakika süren ziyaretin ardından kameraların karşısına geçti. İlk sözü alan İmamoğlu, ”İstanbul’un çeşitliliğini, zenginliğini çok önemsiyorum. Her vatandaşımın, her grubun çok mutlu olacağı bir kent vadediyoruz. Vaadimizde en değerli iş birliğini yapacağımız kent sakinlerinin başında da Musevi vatandaşlarımız var. Onlar, bu kentin çok eski sahipleri” dedi. Çok değer verdiğimiz bir inanç masasının İBB bünyesinde varlığından bahsettim. Bunu, gelir gelmez hayata geçireceğimizi ve farklı inanç gruplarının, bu inanç masası sayesinde bir arada bu kentin maneviyatı süresince neler yapılması gerektiği, nerede eksiğimiz var, bunları nasıl giderebiliriz noktasında İBB olarak rolümüzün hak ettiği yerde olması hususunda, bu masaya önemli bir misyon yüklediğimizi belirttik. İnşallah, kendilerinin uygun göreceği bir yöneticinin oradaki varlığı, bizi mutlu edecektir diyerek talepte bulunduk şimdiden. Göreve geldiğimiz taktirde sağlıklı iş birliğimiz devam edecektir” dedi.

Cuma namazının Çamlıca Camii’nde kıldı

Haleva, katılım için teşekkür etti cemaat adına. Size, bir şey diyeceğim: Birlik ve sevgi. 2 sevgii vardır. Bir Tanrı sevgisi, iki kul sevgisi. Bu iki sevgiyi bütünleştirirsek, çok güzel bir İstanbul ve Türkiye olur. İnşallah başarırsınız” diye konuştu. İmamoğlu, Haleva ziyaretinin ardından Üsküdar’a geçti. İmamoğlu, Cuma namazını, yeni inşa edilen ve ibadete açılan Çamlıca Camii’nde kıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER