SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İmamoğlu: Ben çıkayım ki gelebilsin.

İmamoğlu: Ben çıkayım ki gelebilsin.
Bu haber 22 Mart 2019 - 11:23 'de eklendi.

Ekrem İmamoğlu Nevruz etkinliğinde konuştu,Yıldırım, salona CHP adayı çıktıktan sonra girdi!

İmamoğlu: Ben çıkayım ki gelebilsin. Fotoğrafta ben güzel çıkıyorum. Sayın 
Binali Yıldırım da güzel çıkıyor aslında. Keşke bir araya gelebilseydik. Nevruzunu kutluyorum…

Millet İttifakı’nın CHP’li İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ”Büyük Nevruz Şöleni”ne katıldı. Aynı etkinliğe, rakibi Binali Yıldırım da davetliydi. İmamoğlu, programında yer alan etkinliğe zamanında geldi. Yıldırım ise salona girmek için, rakibinin konuşmasını yapıp, alandan ayrılmasını bekledi. Gazeteciler, İmamoğlu’na, ”Sayın Yıldırım sizinle bir araya gelmekten mi kaçınıyor” sorusunu yöneltti. İmamoğlu’nun bu soruya yanıtı, ”Bilemiyorum. Fotoğrafta ben güzel çıkıyorum. Sayın Binali Yıldırım da güzel çıkıyor aslında. Keşke bir araya gelebilseydik. El ele kol kola mesaj verseydik. Yani bir fırsattı bu. Nevruz birleşme günü, barış günüdür. Barıştan korkmayalım, güzelliklerden korkmayalım. Bu ülkenin kurtuluşudur. Başka hiçbir kurtuluş vesilesi ve tavrı bulunamaz. Barış ve güzel dil, kucaklaşma, kol kola durma… Tatlı yarış öyle olur. Tatlı yarış, birbirinden uzaklaşarak olmaz. Keşke gelseydi. Ama yine de Sayın Yıldırım’ın Nevruz’unu kutluyorum” oldu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ”Büyük Nevruz Şöleni”ne katıldı. Şölen öncesinde salon dışında kurulan yöresel ürünlerin satıldığı kermes stantlarına uğrayan İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Geleneksel Nevruz ateşinin üzerinden atlayan İmamoğlu, yumurta tokuşturup, örste demir dövdü. İmamoğlu’na, partisinin Küçükçekmece Belediye başkan adayı Kemal Çebi ile Başakşehir Belediye başkan adayı Abdulhadi Akmugan eşlik etti. Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu, Küçükçekmece Belediyesi ve Cem Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlik açılış konuşmaları, folklor gösterileri ile semah dönülmesiyle başladı. Ardından konuşması için çağrılan İmamoğlu, tribünlerden büyük alkış aldı.

”Ne kadar Nevruz, o kadar sevgi”

Nevruz’un bir barış bayramı olduğunu belirten İmamoğlu, ”Nevruz, dini olduğu kadar milli bir anlayıştır. Kutuplaştırıcı anlayışa karşı panzehirdir. Ne kadar çok Nevruz, o kadar sevgi. Ülkemiz düzeyinde resmi bayram olarak yerini almalıdır” dedi. Etkinliğin diğer katılımcısı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın, İmamoğlu’nun ayrılmasından sonra salona geleceği bilgisini alan gazeteciler, CHP adayına konuyla ilgili görüşlerini sordu. İmamoğlu, bu soruya, ”Sayın Yıldırım çıkışımı bekliyorsa, çıkıyorum. Biz, bir araya gelmek isterdik” yanıtını verdi. Gazeteciler, İmamoğlu’na, ”Sayın Yıldırım sizinle bir araya gelmekten mi kaçınıyor” sorusunu da yöneltti. İmamoğlu’nun bu soruya yanıtı, ”Bilemiyorum. Fotoğrafta ben güzel çıkıyorum. Sayın Binali Yıldırım da güzel çıkıyor aslında. Keşke bir araya gelebilseydik. El ele kol kola mesaj verseydik. Yani bir fırsattı bu. Nevruz birleşme günü, barış günüdür. Barıştan korkmayalım, güzelliklerden korkmayalım. Bu ülkenin kurtuluşudur. Başka hiçbir kurtuluş vesilesi ve tavrı bulunamaz. Barış ve güzel dil, kucaklaşma, kol kola durma… Tatlı yarış öyle olur. Tatlı yarış, birbirinden uzaklaşarak olmaz. Keşke gelseydi. Ama yine de Sayın Yıldırım’ın Nevruz’unu kutluyorum” oldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER