SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA KARARI…

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA KARARI…
Bu haber 21 Mart 2020 - 13:28 'de eklendi.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine asker uğurlama töreniyle ilgili bir yazı göndererek, valiliklerden askere uğurlama törenlerinde vatandaşların toplu olarak bir araya gelmesi corona virüsü salgını riskini artıracağı için bu faaliyetlerin geçici süreyle gerçekleşmesine izin verilmemesini istedi. Dün ortaya çıkan bazı görüntüler tepki çekmişti.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine yazı göndererek, asker uğurlama törenlerinin corona virüsü tehdidi nedeniyle geçici süreyle yapılmaması için karar alınmasını, uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılmasını istedi.

Bakanlık, valiliklere gönderdiği yazıda, corona virüsü salgınının yayılmasını önlemek amacıyla vatandaşların toplu olarak bulunduğu bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması, düğün, konferans, seminer gibi toplantıların geçici süreliğine ertelenmesi gibi farklı tedbirler alındığı hatırlatıldı.

GEÇİCİ SÜRE

Toplu yapılan askere uğurlama törenlerinin corona virüsü salgın riskini artıracağına dikkat çekilerek, bu faaliyetlerin, geçici süreyle gerçekleşmesine izin verilmemesi için il-ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarından gerekli kararların alınarak, vatandaşlara duyurulması istendi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER