SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İBB PERSONELİ DENİZE UÇAN MİNİBÜSTEKİLERİN HAYATINI KURTARDI

İBB PERSONELİ DENİZE UÇAN MİNİBÜSTEKİLERİN HAYATINI KURTARDI
Bu haber 20 Ağustos 2019 - 11:33 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK – İSTMARİN personelleri Nur Muhammed Yazıcı, Kerem Kalender ve Sefa Erbil, Pazar gecesi Sarıyer sahilinde meydana gelen kazada minibüs içerisinde kalarak denize düşenlerin hayatını kurtardı.

Gece saat 03:00 sularında gerçekleşen kazada; sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği minibüs, sahilde balık tutan kişilere çarparak denize düştü. Balık tutan 2 kişi olaydan yara alarak kurtulurken, minibüsten çıkamayan 2’si kadın 4 kişi de denize uçtu. Meydana gelen kazanın sesini duyan Sarıyer Tarabya’daki İSPARK – İSTMARİN görevlileri Nur Muhammed Yazıcı, Kerem Kalender ve Sefa Erbil kazazedelerin yardımına koştu. Can pazarının yaşandığı kazada, minibüsteki 4 yolcu İBB personelinin özverili çalışmalarıyla kurtarıldı.

– “İMDAT BENİ KURTARIN, YÜZME BİLMİYORUM”-
Kazanın olduğu saatlerde gözetleme kulesinde nöbet tuttuklarını belirten Muhammed Yazıcı, o gece yaşananları şöyle anlattı:
“Gece 03:00 sularında vardiyamız sırasında bir ses duyduk. Vardiya arkadaşım Kerem Kalender, ‘Muhammet senin arabana vurdular galiba’ dedi. Ben de kulenin yanında olduğundan arabama koştum ve sağa sola baktım. Bu sırada, ‘İmdat bizi kurtarın, yüzme bilmiyoruz’ şeklinde bağırtılar duydum. Hemen koştum ve minibüsü denizde gördüm. Hızlı bir şekilde Palamar Botuna binerek Kerem arkadaşıma, ’Denize minibüs uçtu, içinde insanlar var’ dedim. Kerem ve Sefa arkadaşımla minibüse yaklaşırken 50 metre kadar geride denizde bir erkek daha gördüm. O kişi de, ‘İmdat kurtarın beni, yüzme bilmiyorum’ diye bağırıyordu. Onu, kıyıdan denize sarkan demire tutunduğunu fark ettim. Sonra minibüstekilerin durumunun daha acil olduğuna karar verdim ve ona, ‘Sen sağlamdasın tutun orda, bırakma zinciri. Arkadaşlarını kurtardıktan sonra seni kurtaracağım’ deyip minibüse yöneldim. Minibüs batmak üzereydi ve minibüsün şoför kapısının camında bir erkek vardı. İçeriden de bayan sesleri geliyordu. Batmakta olan minibüsteki genci bileğinden tutarak bota çektim. Bir yanda da içeride kalanlara, ‘Cama gelin’ diye bağırıyordum. Sonra minibüs birden battı. Daha sonra polis ve itfaiyeye haber verdik. Sefa arkadaşım suya atladı ama görüş sıfır olduğundan bir şey göremedi. Sonra Sefa’yı bota aldık. Bizler çaresiz bir şekilde beklerken 10 dakika sonra iki bayan minibüsten çıkmayı başardı. Bir tanesi, ‘Ben yüzme biliyorum, Seda’ya yardım edin’ diye bağırarak yarı baygın haldeki arkadaşını gösterdi. Sefa arkadaşım tekrar suya girerek Seda’ya ulaştı. Birlikte Seda’yı botumuza çıkardık. Kurtarma mücadelemiz bittikten sonra kazazedeleri sağlık görevlilerine teslim ettik.”

Kazada, balık tutan Tevfik U. ve Murat A. ile minibüste bulunan Mehmet Furkan H, Ahmet A, Hande G. ve Seda E.’nin tedavilerine devam ediliyor. İçindeki 4 yolcu ile denize uçan minibüs ise battığı yerden İBB ekipleri tarafından sabah saatlerinde çıkarıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER