SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İBB ÖNCE YUVA OLDU SONRA İŞ BULDU

İBB ÖNCE YUVA OLDU SONRA İŞ BULDU
Bu haber 01 Mart 2021 - 11:12 'de eklendi.

Ağır kış şartlarında evsiz vatandaşlara yuva olan İBB, şimdi de Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığı ile kendilerine iş buluyor. Kısa bir süre önce başlayan uygulama ile 9 evsiz vatandaş işe kavuşarak, yeni yaşamlarına ilk adımlarını atmış olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) soğuk geçen kış günlerinde sokakta kalan vatandaşları, misafirhanelerde ağırlıyor. Pandemi koşulları gözetilerek misafir edilen vatandaşlar için ayrıca tüm sağlık ihtiyaçları da gideriliyor.

Maddi veya başka sebeplerle evsiz kalan vatandaşlara yuva olan İBB, şimdi de bu vatandaşlar için yepyeni bir uygulamayla hayata katılmalarını sağlıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019’da ilkini açarak İstanbulluların hizmetine sunduğu Bölgesel İstihdam Ofisleri; evsiz vatandaşların da iş bulmalarına yardımcı olacak.

-14 BİN 231 VATANDAŞ İŞ SAHİBİ OLDU-

Kurulduğu tarihten bugüne; 13 ofis sayısıyla 14 bin 231 vatandaşa iş bulan Bölgesel İstihdam Ofisleri, yeni uygulama ile de 9 evsiz vatandaşa iş buldu. İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’nün Kıraç Evsizler Birimi’nde misafir edilen vatandaşlar, bu uygulama ile de yeni bir hayata adım atmış olacaklar.

MEHMET CAN AKBAŞ: “YAKIN GÜZERGAHLARI TERCİH ETTİK”

Gelinen süreçle ilgili bilgi veren Büyükçekmece İstihdam Ofisi Yöneticisi Mehmet Can Akbaş, çalışma yerinin mesafesini göz önünde bulundurduklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın barındıkları yere yakın servis güzergahı olan firmaları baz aldık ve bu firmalarla toplu mülakatları organize ettik” dedi.

Evsiz vatandaşların istihdam edilme sürecinin devam edeceğine vurgu yapan Akbaş, “Bu süreç zarfında 15 evsiz vatandaşımızı daha istihdam ofislerinde ağırladık. Ofisimize gelen firmalarımızla evsiz vatandaşlarımızın mülakatını gerçekleştirip istihdam yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

-ÇALIŞMAK GÜZEL OLACAK-

Yeni bir işe kavuşan evsiz vatandaşlar da duygularını, “Kimsem yok. Anam, babam yok. Kimse sahip çıkmıyor. Bana yardım ettiği için çok teşekkür ederim anamız, babamız oldu. Mutluyuz, çalışmak güzel bir şey. Hayata bağlar, farklılık yaratır. Kendimiz için iyi olacak, çevremiz için, toplum için. Kapılarını açtılar bize. Sağ olsunlar bir iş imkanı verdiler bize. Biz de bunu değerlendirmek istiyoruz. Herkes gibi bir hayalim var; güzel bir gelecek” şeklinde dile getirdiler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER