SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

İBB BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM: “TRABZON BU COĞRAFYANIN ANAHTARIDIR”

İBB BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM: “TRABZON BU COĞRAFYANIN ANAHTARIDIR”
Bu haber 24 Şubat 2024 - 12:00 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Trabzon’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 106. Yıl Dönümü Etkinliği’ne katıldı. Konuşmasında Trabzon’un tarihsel kimliğine değinen Kurum, ‘’Trabzon’umuz, sahip olduğu 4 bin yıllık kadim tarihiyle bu toprakların kilit taşıdır, bu coğrafyanın anahtarıdır. Trabzon’umuz şehzadeler şehridir. Yavuz Sultan Selim’in valilik yaptığı şehirdir. Kanuni Sultan Süleyman’ın dünyaya geldiği ve tarih boyunca daha nice büyük devlet adamlarını, sanatçıları, siyasetçileri bağrından çıkarttığı bir şehirdir.’’ dedi. Trabzonluların dostluğuna ve vatanseverliğine değinen Kurum, ‘’Trabzon demek sığınılacak liman demektir, omuz verecek dost demektir. Trabzon demek, çelik gibi güçlü milli irade demektir.’’ sözleriyle konuşmasını sürdürdü. Beş yıllık bakanlığı döneminde Trabzon’da eser ve hizmet anlayışı ile çalıştıklarını belirten Kurum, kentsel dönüşüm, millet bahçeleri, sahil düzenlemesi ve hayata geçirdikleri diğer projeleri anlatarak, ‘’Trabzon bizim kalbimizdir, sevdamızdır.’’ dedi. İstanbul’un büyük bir tehlike girdabına sokulmaya çalışıldığını söyleyen Kurum, ‘’Milletin gözleri önündeİstanbul bir kirli pazarlık masasına yatırılmıştır. Fatih’in emaneti İstanbul, ‘Kandil Uzlaşısı’ ile paylaşılmak istenmektedir. Her gün pazarlıklar yapılmakta; meclis üyelikleri, adaylıklar dağıtılmaktadır. Birileri yine; siyasi hırsları uğruna İstanbul’u bu pazarlıkların konusu yapıyor.’’ sözleriyle ‘Kent Uzlaşısı’ adı altında CHP ve Dem Parti arasında İstanbul üzerine yapılan pazarlıkları eleştirdi. 1 Nisan’dan itibaren yükseliş dönemini başlatacaklarını dile getiren Kurum, ‘’Fatih’in emaneti, pazarlıklar kumpasından çıkarılacak; bu şehr-i İstanbul, emin ellerde olacak. İstanbul ilelebet özgürlüğüne kavuşacak.’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

‘’Trabzon bu coğrafyanın anahtarıdır’’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Trabzon’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü Etkinliği’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada Trabzon’un tarihsel kimliğine değinen Kurum, ‘Trabzon’umuz, sahip olduğu 4 bin yıllık kadim tarihiyle bu toprakların kilit taşıdır, bu coğrafyanın anahtarıdır. Trabzon’umuz şehzadeler şehridir. Yavuz Sultan Selim’in valilik yaptığı şehirdir. Kanuni Sultan Süleyman’ın dünyaya geldiği ve tarih boyunca daha nice büyük devlet adamlarını, sanatçıları, siyasetçileri bağrından çıkarttığı bir şehirdir.

 Bugün bizim için İstanbul ne ise Trabzon odur. Biz bu iki şehri hep ikiz kardeş olarak gördük. Çünkü her ikisinin de Fatih’i; Sultan Mehmet Han’dır. Sultan Fatih; ‘Biz Trabzon’a toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz.’ demiştir. Bugün bu salondaki siz değerli kardeşlerime bakıyor ve görüyorum ki; Sultan Fatih’in bu sözü gerçekleşmiştir. Bunun ispatı Trabzonlu kardeşlerimizdir, sizlersiniz.’’dedi.

 

‘’Trabzon demek sığınılacak liman demektir, omuz verecek dost demektir’’

Trabzonluların dostluğuna ve vatanseverliğine değinen Kurum, ‘’Trabzon demek sığınılacak liman demektir, omuz verecek dost demektir. Trabzon demek, çelik gibi güçlü milli irade demektir. Trabzon’un ihtiyarları açık sözlüdür, merttir. Kadınları asildir, mücadelecidir; gençlerinin gözü pektir, yiğittir. Trabzonlu asla mücadeleden kaçmaz. Kavgadan yılmaz. Ne pahasına olursa olsun vatanı için her şeye göğsünü siper eder.Bu tarih boyunca hep böyle olmuştur. Bundan tam 106 yıl önce Millî Mücadele’de de Trabzon’umuzun, Trabzonlu kardeşlerimizin gösterdiği büyük kahramanlık bunun en güzel örneğidir. Trabzonlu kardeşlerimizin; tıpkı 700 arkadaşıyla birlikte 12 bin kişilik düşman askerine direnmiş Yüzbaşı Kahraman Bey’in 106 yıl önce gösterdiği karakterli, yiğit, mert duruşunu bugün de görüyoruz. Trabzon’un sokaklarında, caddelerinde yürüdüğünüzde buna şahit olursunuz. Her bir tabelada, her bir okulda, her bir üst geçitte, her bir meydanda kahraman aziz şehitlerimizin adının yaşatıldığını görürsünüz.’’sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

 

‘’Trabzon bizim sevdamızdır’’

Beş yıllık bakanlığı döneminde Trabzon’da yaptıkları çalışmaları anlatan Kurum, ‘’Bizler, ne zaman güzel Trabzon’umuza eser ve hizmet söz konusu olsa, adeta bir seferberlik anlayışla hareket ediyoruz. İstanbul’da yaşayan Trabzonlu kardeşlerimize ve memleketiniz Trabzon’a en güzel yatırımları, en güzel eserleri kazandırmanın gayretiyle çalışıyoruz.

 5 yıllık Bakanlık dönemimde Trabzon’umuzun her bir ilçesine, her bir mahallesine dokunmuş bir kardeşinizim.Eser ve hizmet siyaseti anlayışıyla Trabzon’umuzun dört bir yanında nice başarı hikayeleri yazdık. Araklı’da bir sel yaşadık değil mi? Burada yaşanan sel afetinin izlerini silmek, yaralarımızı sarmak için gösterdiğimiz çabayı biliyorsunuz. 22 yılda Trabzon’umuzda hemşerilerimize 10 bini aşkın yeni yuva kazandırdık. Şehrimizde riskli olan binlerce evin, dükkânın dönüşümünü gerçekleştirdik. 2002 yılında Trabzon’da 6 atık su arıtma tesisi varken, bugün 15 atık su arıtma tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 90’ından fazlasına hizmet veriyoruz.’’ dedi.

Trabzon’un dört bir yanını millet bahçeleri ile donattıklarını ifade eden Kurum, ‘’Vakfıkebir, Akçaabat ve Avni Aker Millet Bahçelerimizi Trabzonlu kardeşlerimize armağan ettik. Uzungöl’deki millet bahçemizi ve burada yaptığımız çalışmaları da biliyorsunuz. Yine Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projemizle hemşerilerimiz için yeni konutlar, dükkanlar ve kapalı otoparklar yaptık.

 Trabzon’umuzun eşsiz sahili ve Tanjant yolu arasında kalan kısım bu projemizle çok daha güzel bir silüete kavuştu, yepyeni bir yaşam alanı oldu. Nice dev eserleri Trabzon’umuza kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Çünkü Trabzon bizim kalbimizdir. Trabzon bizim sevdamızdır. Trabzon bizim aşkımızdır.’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’Fatih’in emaneti İstanbul, ‘Kandil Uzlaşısı’ ile paylaşılmak istenmektedir’’

Trabzonluların her zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu ve Cumhur İttifakı’na destek verdiğini vurgulayan Kurum, ‘’Türkiye’nin, İstanbul’un karşısında ne zaman bir tehlike ve tehdit görseniz, hemen safa geçtiniz; iradenizi ortaya koydunuz. İşte bugün de aynı hassasiyeti İstanbul için göstermenizi istiyorum. İstanbul, çok daha büyük bir tehlikenin girdabına sokulmak isteniyor. Bugün maalesef, milletin gözleri gönünde‘İstanbul bir kirli pazarlık masasına’ yatırılmıştır.

 Fatih’in emaneti İstanbul, ‘Kandil Uzlaşısı’ ile paylaşılmak istenmektedir. Her gün pazarlıklar yapılmakta; meclis üyelikleri, adaylıklar dağıtılmaktadır. Birileri yine; siyasi hırsları uğruna İstanbul’u bu pazarlıkların konusu yapıyor.’’ sözleriyle ‘Kent Uzlaşısı’ adı altında CHP ve Dem Parti arasında İstanbul üzerine yapılan pazarlıkları eleştirdi.

Tarihten bu yana İstanbul ne zaman pazarlık konusu olsa, ne zaman paylaşılmak istense milletin buna izin vermediğini söyleyen Kurum, ‘’Milletimiz, o kirli anlaşmaları bozmuştur. Sultan Fatih böyle yapmıştır. Sultan Abdülhamit karşılarına dikilmiştir.  Mustafa Kemal Atatürk dik durmuştur. Recep Tayyip Erdoğan hesapları parçalayıp atmıştır.’’ dedi.

1 Nisan’dan itibaren yükseliş dönemini başlatacaklarını dile getiren Kurum, ‘’Fatih’in emaneti, pazarlıklar kumpasından çıkarılacak; bu şehr-i İstanbul, emin ellerde olacak. İstanbul ilelebet özgürlüğüne kavuşacak. Bizim görevimiz de 31 Mart akşamı, bu pazarlık masasını, bu Kandil masasını hep birlikte dağıtmaktır. 31 Mart’ta hep birlikte sandıkları patlatmak, kirli hesap güdenlere en güzel cevabı vermektir.  Kim, ne tarafta gezerse gezsin, kim kiminle durursa dursun, biz vatanımızdan tarafız. Biz, milletimizden tarafız. Biz Şehit Aybüke’den, Trabzon’un şehit yavrusu Eren Bülbül’den tarafız. Biz hizmetten, biz eserden, biz İstanbul’dan tarafız.’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER