SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

GÜRPINAR’DA KORONAVİRÜS ALARMI

GÜRPINAR’DA KORONAVİRÜS ALARMI
Bu haber 27 Mart 2020 - 12:00 'de eklendi.

İBB’ye bağlı hal ve pazarlarda hijyen konusunda taviz verilmeden yoğun mesai yapılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi’ne karşı aldığı önlemleri her geçen gün artırıyor. İBB’ye bağlı iştirak olan İstanbul Yönetim Yenileme AŞ (İSYÖN), personelinden yöneticisine kadar pandemiye karşı aldığı önlemleri işlettiği hal ve pazarlarda tavizsiz uyguluyor.

GÜRPINAR ULV’LERE EMANET
Avrupa’nın En Büyük balık hali, İBB Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde, en üst seviye Covid-19 karşı önlemler alındı. Esnaf ve İSYÖN çalışanlarının yoğun bir şekilde temas halinde olduğu bu su halinde, bütün çalışanlara, 100 ml sprey dezenfektanlar dağıtılmasının yanı sıra, ULV makinası ile ortam dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor.  Aynı zamanda, İBB’ye ait sosyal tesislere balık taşıyan, soğutuculu sevkiyat aracına günlük dezenfeksiyon işlemi uygulanıyor.

İBB Gürpınar Su ürünleri Hali’nde iş organizasyonunun gece yapılmış olması dikkate alınarak, gece dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında, vardiyaya ekstra personel görevlendirildi. Tuvalet ve lavabolarda ortam dezenfeksiyon çalışmaları gün içerinde periyodik olarak yapıyor.

İSYÖN’ün, pandemi önlemleri sadece Gürpınar ile sınırlı değil. Hem Su ürünleri halinde hem de pazar yerlerinde giriş çıkışlara el dezenfektanı konulmuş durumda. Tarihi Salı Pazarı ve Ulus Pazarı’nda, İSYÖN personeli, giriş ve çıkışlarda yerleştirilen el dezenfektanı kullanımına yönelik ciddi uyarılarda bulunuyor.

ULV Nedir?
Su ile seyreltilmiş proxilyt dezenfektan malzemesi ULV (ultra low volume) cihazı, soğuk buhar şeklinde (5-50 mikron büyüklüğünde) olup, hava ve ortam dezenfeksiyonu uygulaması yapılmak için kullanılıyor.

Proxilyt dezenfektan yaklaşık 2 saat havada asılı kalabiliyor. Bu süre içerisinde hem havada hem de temas ettiği tüm yüzeylerde dezenfeksiyon sağlayarak yere iniyor ve zeminde de dezenfeksiyon işlevine devam ediyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER