SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

GÜLCAN TEKDEMİR DEMİRKAN: BÜYÜKÇEKMECE’Yİ İYİ ANALİZ ETMİŞ VE BÜYÜKÇEKMECE’YE HAKİM BİRİ OLARAK YÖNETMEYE TALİBİM!

GÜLCAN TEKDEMİR DEMİRKAN: BÜYÜKÇEKMECE’Yİ İYİ ANALİZ ETMİŞ VE BÜYÜKÇEKMECE’YE HAKİM BİRİ OLARAK YÖNETMEYE TALİBİM!
Bu haber 03 Aralık 2023 - 17:53 'de eklendi.

CHP Büyükçekmece Belediye meclis üyesi Gülcan Tekdemir Demirkan, önümüzdeki Mart 2024 yerel seçimlerinde partisinden belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Tekdemir, CHP Büyükçekmece ilçe Başkanlığında yoğun bir katılımın destekleri ve alkışları eşliğinde aday adaylığı dosyasını ilçe Başkanı Halis Çiçekçi’ye teslim ederek, “37 yıldır Büyükçekmece’deyiz. Çocukluğum lise yıllarım burada geçti, Çocuklarım burada doğdu burada büyüyor, Büyükçekmece’yi iyi analiz etmiş ve Büyükçekmece’ye hakim biri olarak Büyükçekmece’yi yönetmeye talibim” dedi. 

 “Zarafetiyle Örnek Olmuş” 
 Aday adaylığı açıklamasındaki konuşmasına kendisini desteklemek için salonu dolduran katılımcılara hoş geldin diyerek başlayan Gülcan Tekdemir Demirkan, 38. Olağan kongremizi gerçekleştirdik. Genel başkanlığa seçilen sayın Özgür Özel’i kutluyor, 2010 yılından itibaren bugüne kadar genel başkanlık görevini yürüten sabırlı, çalışkan, halkçı, birleştirici ve zarafetiyle örnek olmuş sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na vermiş olduğu tüm emekleri için teşekkür ediyor, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin şimdiden ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim dedi.
 “Cumhuriyet Halk Partisi Halkın Bizzat Kendisidir” 
 Tekdemir Demirkan, Cumhuriyet halk partisi bir dilekçeyle bir gecede kurulan bir parti değildir. Cumhuriyet halk partisi 100 yıllık bir birikimi olan kurumsal kimliğe bürünmüş, örgütlerimiz tarafından yaşatılmış sahip çıkılmış Laik Cumhuriyetin savunucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Kökleri Cumhuriyeti kuran iradeden gelen, kuva-yi milliye ruhunu taşıyan, emperyalizme boyun eğmemiş, işgal edilmiş bir ülkede bir halkın en haklı iradesiyle ve direnişiyle kurulmuş bir halk partisidir. Cumhuriyet halk partisi halkın bizzat kendisidir.
Ben de bu halkın ve bu partinin içinden çıkmış bir birey olarak en demokratik haklarımı kullanarak bu yerel seçimlerde Büyükçekmece’den  Belediye Başkan aday adayı olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Laik cumhuriyetin üniter yapısını koruyabilmek için yaşamsal önem arz eden bu yerel seçimlerde, doğru adaylarla mutlak başarıyı sağlamamız şart. Ülkenin içinde bulunduğu buhran baskıcı siyaset malumunuz. Türkiye siyasetinin ilkesiz siyasette kirlenmemiş, rant ve menfaat hesabı içinde olmayan iyi, temiz, ilkeli insanlara çok ihtiyacı olduğu böylesi bir dönemde sorumluluk almak değişime katkı sunmak Büyükçekmece’yi sizlerle beraber İstanbul’un en gözde ilçesi yapmak adına yola çıkıyorum.
 “Çocukluğum Lise Yıllarım Burada Geçti” 
 Liyakatli doğru bir liderlik ve liyakatli doğru bir ekip çalışması ile Büyükçekmece’nin kaynaklarının Büyükçekmece halkı için kullanılması ile bunların mümkün olduğunu biliyorum diyerek konuşmasını sürdüren Tekdemir Demirkan, Yerel yönetimleri yerelde en iyi yetişen o bölgeye hakim, yerel halktan seçilecek yöneticilerden seçilmesinin en doğru karar olduğunu düşünüyorum.
37 yıldır Büyükçekmece’deyiz. Çocukluğum lise yıllarım burada geçti. Çocuklarım burada doğdu burada büyüyor, Büyükçekmece’yi iyi analiz etmiş ve Büyükçekmece’ye hakim biri olarak Büyükçekmece’yi yönetmeye talibim. Üniversite yıllarımdan itibaren siyasetin  içinde hep var oldum, aktif siyasete ise son yerel seçimlerle birlikte girdim. Meclis üyesi olarak seçildim.
Her zaman insan odaklı oldum. Bu kentte yaşayan herkesin mutlu, huzurlu ve sakin bir hayat yaşayabilmesi adına  gerekli fiziksel ve sosyal koşulları oluşturmak istiyorum. Yeni genç bir vizyonla, çağın insan ihtiyaçlarını göz ardı etmeyecek bir misyonla değişime hazırım dedi.
“İlk Etapta Deniz Ulaşımı” 
 Tekdemir Demirkan, İklim değişimi, küresel ısınma buna parallel insanın doğaya olan ihtiyacının aynı oranda artması kaçınılmazdır. İnsan ve doğa ayrılmaz bir bütündür. Şehirciliğin vermiş olduğu hırsla doğa her geçen gün katledilmektedir. Bu anlamda insanı doğayla buluşturacağım projelerim olacaktır.Eko Belediyecilik modelini benimseyeceğiz. Sera gazı salımlarının hesaplanması ve bu salımların belirli hedefler doğrultusunda azaltılması konusunda kapasite artırımına gidilmesinin yolunu açacağız.
İlk etapta deniz ulaşımını hayata geçirmek en birincil vazifelerim arasında yer alacaktır dedi.
Tekdemir Demirkan, Kentsel dönüşümde müteahit belediyecilik değil, sosyal ve halkçı belediyecilik benimsenecektir. Rantsal değil kentsel dönüşüm yapılacak. Halkımız kentsel dönüşüm karşısında çaresiz bırakılmayacaktır. Mekansal dönüşümün yanında sosyal, ekonomik ve kültürel dokuyu koruyan projeler üretilecektir diye konuştu.

“Kent Konseylerini Devreye Sokacağız”

Tekdemir Demirkan, Yerel yönetimler aynı zamanda kentin ekonomisindende sorumludur. Bir kentin sosyal huzuru yaşam kalitesi, kültür düzeyi, sanat zenginliği, eğitim kalitesi o kentin ekonomik zenginliği ve kentin üretim gücüyle doğrdudan bağlantılıdır. Büyükçekmece çarşı esnafı olarak bunun en büyük sancısını çekenlerdenim. Kentler cazibe merkezleri oluşturdukları sürece, ekonomilerine dışarıdan kaynak sağlama şansına sahip olabilmektedir. Çalışmalarımız bu doğrultuda olacaktır.
Halkın vergileri halka gidecek, alınan kararlarda halkın fikri her zaman alınacaktır. Kentin ortak akılla yönetilebilmesi adına o kentin bileşenlerinden ve paydaşlarından oluşan katılımcı bir danışma kurumu kuracağım. Kent konseylerini devreye sokacağız.

 “Sosyal Belediyecilik” 
 Yerelde Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme olacaktır. Toplumda ve Yerelde cinsiyet eşitliliğinde yapılacak çalışmaların çerçevesi, eşitliği destekleyici kurumsal mekanizmaların oluşturulması ile mümkün, bunun için dir ki toplumsal cinsiyet eşitliliğinin anaakıştırılmasını sağlamak zorundayız. Herkes için eşit hizmet ve gelişmiş bir kent çalışmasıyla yola çıktığımı söylemiştim. Genç, kadın, çocuk, yaşlı, hasta ve engelli herkesin yararlanacağı ortak yaşam alanları kuracağız.
Gençlerimiz ve çocuklarımız için bilim merkezleri açacağız. Onlar için aktif ve dinamik ortamlar oluşturacağız. Onları bilim ve teknolojiyle buluşturup farkındalık yaratacağız. Bu bilim merkezleri aynı zamanda etüt merkezi olarak kullanılacak. Eğitmenler gözetiminde geç saatte kadar çalışan anne ve babaların okul sonrası çocukları için ikinci yuvaları olacaktır.   Engelliler hayatımızın her alanında olacaklar. Öncelikle yaya yollarından başlamak üzere, iş istihdamı özel çocuk parkları, sahilde kurulacak özel düzeneklerle  denize girebilme imkanı ve otizm çocuklarla ilgili özel Rehabilitasyon fizik tedavi merkezleri açacağız. Kadınlarımız çocuklarımızı yetiştiren onlara kimlik veren kıymetli annelerimiz .Çocuklarına veya engelli çocuk yada büyüklerine bakmakla ağır yükün altında girmiş kadınlarımıza el atacağız. Onlara sosyalleşmenin yollarını açacağız iş hayatında kadın istihdamını arttıracağız. Sosyal belediyeciliğimizi sonuna kadar kullanacağız.Büyükçekmece halkının %14 ü yaşlı nüfustan oluşmakta % 52 si ise orta yaş grubunda yer almaktadır. Bu demek oluyor ki önümüzdeki yıllarda %52 lik kesim yaşlılar grubuna dahil olacaktır.
 “Bugüne Dek Yapılan Hizmetler İçin Teşekkür Ederiz” 
 Tekdemir Demirkan, İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar, olumsuz hayat koşulları ortada. Huzurevlerinin fahiş fiyatlara çıktığı ,emekli maaşlarının neredeyse sadaka olarak dağıtıldığı böylesi zor koşullarda onlara lüks standartlarda huzur evleri açmak adına da bu yola çıkmış bulunuyorum. Sokak hayvanlarını unutmamız tabiki mümkün değil. Masum dilsiz canlılarımızla ilgili hiç örneği olmayan mükemmel projelerim mevcut bunu ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım.
Ve evet değişmeği istemek yetmez. O değişimi gerçekleştirecek kişi, o kişide cesaret, o kişide enerji ve kararlılık gerekir. Bunun bilinciyle karşınızdayım. Bugüne dek yapılan hizmetler için teşekkür ederek, kalan yerden en iyisini yapmak adına yola çıkıyorum, bunun içinde tabiki çok çalışacağız, burdan Büyükçekmece halkına bu sözü veriyorum ve Sözlerime son vermeden önce Gazze halkına değinmeden geçemeyeyim. Maalesef ki bir kez daha vahşi kapitalizme kurban edilen insanlığa hep beraber şahitlik ettik.
Ateşkes 2 gün önce son buldu, yok edilmiş bir Gazze var artık masum insanlar ölüyor, dünya izliyor. Bu bir kıyım ,bu bir terör eylemidir. Birleşmiş milletlerin yaptığı tek şey ise basın açıklaması. Çok  çok üzgünüm. Tekrardan hepinize geldiğiniz için ve değerli vaktinizi bana ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın, sağolun var olun diyerek konuşmasını tamamladı.
“Partili Partisiz Komşu Esnaf Desteği” 
 Aynı zamanda eski CHP Büyükçekmece ilçe başkanlarından Mehmet Tekdemir’in kızı CHP Büyükçekmece’den belediye başkan aday adayı CHP Büyükçekmece belediye meclis üyesi Gülcan Tekdemir Demirkan’a aday adaylığını açıkladığı programa katılarak destekte bulunan komşusu ilçe çarşı esnaflarından da Partili partisiz yoğun bir katılımcının görüldüğü dikkat çekti. Öte yandan Tekdemir Demirkan’ın aday adaylığıyla birlikte CHP Büyükçekmece’de Belediye başkanlığı aday adayı sayısı üçe çıkmış oldu. Bilindiği üzere daha önce partinin eski ilçe başkanlarından Hüseyin Remzi Gökbulak ve Büyükçekmece ilçenin 6 dönem belediye başkanlığını yürüten Mevcut başkan Dr. Hasan Akgün’de 7’nci dönem için CHP Büyükçekmece’den belediye başkan aday adaylığı müracaatına bulunmuşlardı…
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER