SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

GÖL HAVZASINDA YAPILMAK İSTENEN DEPO 2’İNCİ KEZ MÜHÜRLENDİ!

GÖL HAVZASINDA YAPILMAK İSTENEN DEPO 2’İNCİ KEZ MÜHÜRLENDİ!
Bu haber 11 Ekim 2021 - 11:37 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi bir firma tarafından Karağaç mahallesi, içme suyu havzasında yapılmak istenen konut imarlı alandaki  depo inşaatını ikinci kez mühürlerken ilgilileri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Büyükçekmece Gölü su toplama havzası orta koruma bölgesinde, ilçe belediyesinden yasal izinler alınmadan yapılmak istenen 67 bin metrekarelik lojistik depo inşaatı zabıta ekipleri tarafından ikinci kez mühürlendi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu

Bir firma tarafından Büyükçekmece ilçesi, Karaağaç mahallesi, Eskice mevkii üzerinde resmi izinler alınmadan konut imarlı alanda yapılmak istenen devasa inşaat için Büyükçekmece Savcılığı’na suç duyurusunda da bulunuldu. Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri kaçak inşaat girişimine geçit vermemek için 24 saat esasıyla bölgede nöbet tutmaya başladı. Göl koruma havzasında yapılmak istenen kaçak yapıya çevre dernekleri ve pek çok sivil toplum örgütü de tepkili. Eylem hazırlıklarına başlayan sivil toplum kuruluşları, İstanbul’un en temiz içme suyunu sağlayan göl havzasındaki düşük yoğunluklu konut alanında kaçak olarak yapılmak istenen lojistik deposunun endişe verici olduğu görüşünde.

Firmayetkililerinin “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsatımızı aldık” şeklindeki açıklaması şaşkınlık yaratırken, ilgili firmanın bürosundan yapılan açıklamada ise lojistik deposunun Trendyol şirketi için yapıldığı iddia edildi.

“İçme suyu havzasında kaçak yapılara asla izin verilmeyecek”

Büyükçekmece Belediyesi’nden yapılan açıklamada, İstanbul’un en önemli içme suyu kaynaklarından olan Büyükçekmece Göl havzasının geçmişte olduğu gibi gelecekte de korunacağının altı çizilerek şöyle denildi; “Son yıllarda yaşanan küresel iklim değişiklikleri ve doğal afetler çevrenin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu anlamda mutlak korunması gereken Büyükçekmece Gölü ve çevresine kaçak inşaat yapılması söz konusu dahi olamaz. Hiçbir kurum, hiçbir makam göl koruma havzası içinde, gölün hemen yakınında kişilerin çıkar ve menfaatleri doğrultusunda onbinlerce metrekarelik alana yapılacak lojistik deposu inşaatına izin veremez. 40 yıldan bu yana Büyükçekmece Gölü havzasında hiç kimsenin yapmadığını yapmaya kalkanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da adını kullanarak inatla yapmak istediği kaçak inşaat konusu mutlaka ilgili bakanlık tarafından da sorgulanacaktır. Büyükçekmece Belediyesi olarak yasaların verdiği haklarımızı sonuna kadar kullanarak, İstanbul’un geleceği için büyük önem arz eden Büyükçekmece Gölü havzasında kaçak inşaatlara geçit verilmeyecektir. İstanbul’un en temiz içme suyu gölünün ve çevresinin kirletilmesine asla izin verilmeyecektir.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER