SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

GENÇ MUHTAR BAŞKAN GİBİ…

GENÇ MUHTAR BAŞKAN GİBİ…
Bu haber 22 Mart 2021 - 13:15 'de eklendi.

İstanbul’un genç muhtarları arasında ilk sırayı alan ve mahallesinde yapmış olduğu çalışmalarla dikkat çeken ve isminden söz ettiren Büyükçekmece Kamiloba mahalle muhtarı Emre Sinir, çoğu belediye başkanına taş çıkarırcasına hizmet veriyor.  Seçimlerde mahallesine vaat ettiği birçok hizmeti kısa dönem içerisinde yerine getirmenin mutluluğunu yaşayan genç muhtar Emre Sinir, görevde bulunduğu ikinci dönemin ikinci yılını gazetemize değerlendirdi.

“Devlet millet arasına köprü”

Göreve geldiği günden bu yana “sevdamız Kamiloba” sloganıyla mahallesi Kamiloba’ya yapmış olduğu hizmetlerle dikkat çeken genç muhtar Emre Sinir, Ayrıca il ve ilçe kamu kurum ve kuruluşları ile de sürekli diyalog halinde olmasıyla bilinmektedir. Devlet ile millet arasında adeta köprü vazifesi gören genç muhtar Emre Sinir’in bu çabası mahalle sakinleri tarafından da taktir toplamakta.

Görevde bulunduğu ikinci döneminin ikinci yılında mahallesinde yapılan çalışmalar ve getirilen hizmetlerle alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan genç muhtar Emre Sinir, Seçimlerde vaat ettiği birçok hizmeti halkımızın hizmetine sunmuş olduklarını belirterek, Tabii eksiklerimiz olabilir ama bunlarında takipçisiyiz.  Malum muhtarların bir belediye başkanı gibi bir bütçeleri yok, bunu halkımız tam olarak bilmiyor ama maalesef muhtar dendiği zaman halkın ilk kapıyı çaldığı resmi dairedir diye ifade etti.

Muhtar kimdir? 

Muhtar Emre Sinir, Muhtar kimdir?  Özetlemek gerekirse; muhtar mahallenin doktoru, öğretmeni, abisi, kısaca mahallenin her kesiminin derdini sorununu anlayan dinleyen kişidir. Tabii gönül ister ki her ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatabilsek. Buda malum kanunların bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde yardımcı olabiliyoruz. Ama şunu unutmayalım muhtar devlet ile halkın ortak kapısıdır. Devlet ile bağı iyi kullandığımız sürece yani şunu söylemek istiyorum resmi dairelerle diyaloğumuz iyi olduğu sürece mahallemize en iyi hizmeti getiririz.

“Yıllardır kiralarda gezen bir muhtarlık binamız vardı”

Mahallesine yakışır bir muhtarlık binası kazandırmanın mutluluğunu yaşayan Muhtar Emre Sinir; Yıllardır kiralarda gezen bir muhtarlık binamız vardı. Bu ihtiyacı Büyükçekmece belediye başkanı Sn. Dr. Hasan Akgün başkanımızla görüştüğümüzde kendisine Kamiloba’nın muhtarlılık binasına ihtiyaç olduğunu beyan ettik,  oda sağ olsun bizleri kırmayıp Kamiloba mahallesine yakışır bir muhtarlık binasının temelini atarak bitirmiş olduk. Çok şükür göreve geldiğimiz günden bu yana Kamiloba’nın yılan hikayesine dönen muhtarlık binasına kavuşmasını cenabı Allah bize nasip etti ve Kamiloba halkımıza ve mahallemize yakışır büyük bir eser olan yeni muhtarlık binamızı kazandırmanın mutluluğunu bana yaşattı. Bu konuda emeği geçen herkese mahalle halkım adına teşekkür ediyorum.

“Mahallemiz aydınlığa kavuştu”

Mahallesine kazandırdığı önemli hizmetlerden birisinin de mahallede yetirince aydınlatılma diriklerinin olmasından kaynaklanan aydınlatma sorununun çözdüklerini belirten Muhtar Emre Sinir, mahallemizde 18. Madde uygulanan yerlere BEDAŞ (Boğaziçi elektrik dağıtım şirketi) ile yapmış olduğumuz girişimler sayesinde Kamiloba’nın genelinde büyük bir çalışma yaparak bütün sokaklarımıza elektrik aydınlatma direklerinin  dikilmesiyle sokaklarımızı aydınlatma direkleri ile kavuşturmanın gururunu Kamiloba ailem ile yaşadık. Tabii bu vesileyle bazı sokaklarımızda çalışmalar devam edilmekte olup en yakın zamanda bitmesini temenni ediyoruz. İşin takipçisiyiz dedi.

“Sahil kısmı ve Kümevler’e merkezi ezan sistemi, Işık sitesine kanalizasyon”

 Muhtar Emre Sinir; Ayrıca İSKİ ile yapmış olduğumuz girişimler neticesinde İstanbul caddesinde bulunan bazı sitelerimizin kanalizasyonları yetersizdi bunun bir örneğini ışık sitesinde yaşadık orada yaşayan site sakinleri ile görüşlerini alarak İSKİ genel müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz girişimlerle sitenin kirli su atık sorununu çözmüş olduk. Bu vesileyle İSKİ genel müdürümüze ve İBB başkanımıza ilçe belediye başkanımıza ve emeği geçen çalışanlarına Kamiloba ailem adına teşekkür ederim. Öte yandan İstanbul caddesinde bulunan bazı sitelerimizle yaptığımız görüşmelerle aynı durumu yaşayan sitelerimizin de sorunlarının takipçisi olup en yakın zamanda sorunların giderilmesi için elimizden gelen bütün yetkililerle görüş içerisinde olacağız ve sorunun çözümünü sağlayacağız diye konuştu.

Muhtar Emre Sinir, Kamiloba’nın bir diğer sorunu ise halkımızın ramazan aylarında ve ezan sesinin sahil tarafına ulaşmadığı ve aynı sıkıntı Kümevler sokağında olduğunu tespit ederek hayırseverlerimizin desteğiyle iki ana noktaya merkezi ezan sistemi kazandırmış olduk. Bu vesileyle her namazlarında bizlere dua eden amcalarımıza teyzelerimize hayır dualarını her gün alıyoruz. Kamiloba aileme hayırlı uğurlu olmasını cenabı Allahtan niyaz eder,  Hayırseverlerimize teşekkür ederim dedi.

Muhtar Emre Sinir, Çözüme kavuşturduğumuz Kamiloba ailemin bir diğer sorunu ise Kamiloba e-5 karayolu üzeri Silivri istikameti üzerinde bulunan polis karakolu önünde bulunan üst geçitin  oraya ve Kamiloba eski köy girişine aynı şekilde kapalı duraklar kazandırarak halkımızın kış aylarında işe giden vatandaşlarımız yağmurların altında otobüs beklemelerine son verdik. Bu vesileyle İBB VE  İETT genel müdürlüğüne Kamiloba ailem adına teşekkür ederim.

“Çalınmadık kapı kalmamış”

Göreve geldiği günden bu yana her zaman “Sevdamız Kamiloba sloganıyla” Mahallesine getirmiş olduğu hizmetlerin yanı sıra il, ilçe kamu kurum ve kuruluşları ile de sürekli diyalog halinde olarak devlet ile millet arasında adeta köprü vazifesi gören genç muhtar Emre Sinir’in bu kapsamda çalmadık kamu kuruluşu kapısı bırakmamış gibi. Muhtar Emre Sinir mahallesinin güvenliği için İstanbul İl jandarma Komutanı Nuh Köroğlu Paşayı ziyaret ederek mahallesinin jandarma bölgesinde kalan kısımlarıyla ilgili fikir ve görüş alışverişinde bulunmasının yanı sıra T.C Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz’u ziyarette bulunarak mahallesinin tarım bölgesinde kalan kısımlarla ilgili çiftçilerimizin ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarını dilek ve temennilerini il müdürü Ahmet yavuz’a iletmiş. Bunun yanında İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Faik Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek Mahallesinde hizmet veren esnafların sorunlarını isteklerini ve beklentilerini dile getirerek tam destek almış bulunmakta.

Genç Muhtar Emre Sinir ayrıca komşu mahalle muhtarlarıyla da sürekli iletişim içerisinde olarak ortak sorunlar için sık, sık bir araya geliyorlar. Bu kapsamda Kamiloba mahallesi muhtarlığında bölgeyi ve mahallelerini ilgilendiren İmar planları ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirildi.

“Devlet büyüklerimize teşekkürler”

Genç Muhtar Emre Sinir; “sevdamız Kamiloba” sloganıyla mahallemiz Kamiloba’ya yapmış olduğumuz hizmetlerde bizlerden desteklerini esirgemeyen öncelikle Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, ve  Büyükçekmece Kaymakamımız Dr. Mehmet Özel’e her zaman yanımızda olduğu için kendilerine sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim, Ayrıca aynı şekilde İstanbul büyükşehir belediye başkanı Sn, Ekrem İmamoğlu’na, Büyükçekmece belediye başkanı Sn, Dr. Hasan Akgün’e, Ak Parti Büyükçekmece ilçe Başkanı Sn. Murat Çelik’e, geçmiş dönem İSKİ. Genel Müdürü Fatih Turan ve şuan görevde bulunan Raif Mermutlu’ya, geçmiş dönem İETT. Genel müdür; Dr. Ahmet Bağış’a ve şimdiki İETT. Genel müdürü Hamdi Alper Kolukısa’ya Teşekkürlerimi iletiyor, Konuşmamın son cümlesini şairimiz Necip Fazıl Kısakürek’le bitirmek istiyorum.“Devler gibi eser vermek için, karıncalar gibi çalışmak gerekir”

Genç Muhtar Emre Sinir,  açıklamasının sonunda ise iletişim numarasını paylaşarak,  mahallem için gece gündüz azalarımla birlikte çalışmaya devam edeceğiz dedi ve ekledi; Telefonum 7/24 saat halkımın emrindedir.

(0 532 326 18 34)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER