SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNE BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN DESTEK

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNE BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN DESTEK
Bu haber 13 Ekim 2020 - 11:21 'de eklendi.

Gençleri her alanda destekleyen ve yanında olan Beylikdüzü Belediyesi, dünyanın en yaygın inovasyon yarışmalarından biri olan Eco-Marathon’a hazırlanan Beylikdüzülü gençlere destek verdi. Yarışmaya katılmak üzere kendi arabalarını üreten genç ekibe konforlu çalışma alanı sunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ekibin çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Çalık, “Beylikdüzü, İstanbul’un nefesi oldu dedik, siz de ‘Nefes’ ile yola çıkın” diyerek araca verilmek üzere ‘Nefes’ ismini önerdi.  

Yeniliği ve inovasyonu önceliğinde tutan Beylikdüzü Belediyesi, gençleri bu alanda da desteklemeye devam ediyor. Belediye yönetimi son olarak dünyanın en yaygın öğrenci inovasyon yarışmalarından biri olan Shell Eco-Marathon’a hazırlanan geleceğin genç mühendislerine destek oldu. Genç ekibe, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde konforlu çalışma ortamı sağlayarak destek olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, çalışmaları yerinde inceleyerek gençlerden bilgi aldı. Lise ve üniversite öğrencilerinin kendi tasarladıkları ve ürettikleri enerji tasarruflu araçlarla en az enerjiyle en uzun mesafeyi kat etmek üzere yarıştığı maratona katılmak üzere, Beylikdüzülü ekip de kendi prototip aracını üretmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Çalık’tan Belediye Başkanlarına çağrı

 Genç ekibi çalışma ortamında ziyaret ederek bilgi alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü’nün gençlerinden yenilikçi ve inovatif çalışmalar görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Bizlere umut oluyorsunuz. Gerçekten muhteşem bir iş, emeklerinize sağlık. Sabırsızlıkla bu aracın bitmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Araç için, “Beylikdüzü İstanbul’un nefesi oldu dedik, siz de ‘Nefes’ ile yola çıkın” diyerek ‘Nefes’ ismini öneren Çalık, “39 belediye içerisinde yarışlar yapılsa ne güzel olur. Prototip araçlarla başkanlar yarışabilir. Başkanlara buradan meydan okuyalım. Bizim aracımız burada yapılıyor sizler de araçlarınızı hazırlayın” diyerek belediye başkanlarına çağrıda bulundu. ‘Bu çalışma ortamı bize umut oldu’ diyen gençler ise verdiği destekten dolayı Beylikdüzü Belediyesi ve Başkan Mehmet Murat Çalık’a teşekkürlerini iletti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER