SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

GAZİLER, GENÇ BİSİKLETÇİLERİN ÇANAKKALE’DEN GETİRDİKLERİ TOPRAKLA AĞAÇ DİKTİ

GAZİLER, GENÇ BİSİKLETÇİLERİN ÇANAKKALE’DEN GETİRDİKLERİ TOPRAKLA AĞAÇ DİKTİ
Bu haber 18 Mart 2021 - 14:05 'de eklendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ıncı yıldönümü anısına 660 kilometre pedal çevirerek Büyükçekmece’den Çanakkale’ye gidip dönen gençlerin Çanakkale Şehitliği’nden getirdikleri toprakla gaziler defne ağacı dikti.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma töreni kapsamında Büyükçekmece’deki ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen törende Atatürk Anıtı’na çelenk takdimi yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükçekmece Mezarlığı’ndaki şehitlikler ziyaret edildi.

“O öyle asil bir ruhtur ki…”

18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece’den Çanakkale’ye bisikletleriyle giden 50 bisiklet sporcusunun karşılandığı ikinci tören Büyükçekmece 100. Yıl Çanakkale Zaferi Anıtı’nda yapıldı. Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, 18 Mart 1915 tarihinin, Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanının yazıldığı gün olduğunu belirterek; “Bu destanın yazıldığı Çanakkale’yi Çanakkale yapan yedi düvelden gelenler değil Çanakkale’yi Çanakkale yapan bir daha dönmemek üzere gelenleri karşılayan o asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki çelik ve barut inancın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle asil bir ruhtur ki esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleyenlerin ruhu. Yokluğun varlığı yendiği yerin adı Çanakkale. Tarihi 18 Mart, menzili Cumhuriyet, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” ifadesini kullandı.

Duygu dolu anlar yaşandı

Günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşmaların ardından gidiş ve dönüş toplamda 660 kilometre pedal çevirerek Büyükçekmece’den Çanakkale’ye giden gençlerin karşılanmasında duygulu anlar yaşandı. Çanakkale Şehitliği’nden sırt çantalarında toprak getiren 50 bisikletçi alkışlarla karşılandı. Gençlerin Çanakkale’den getirdikleri topraklar, 100. Yıl Çanakkale Zafer Anıtı çevresinde dikilen defne ağaçlarının dibine döküldü. Törene katılan Büyükçekmeceli gazilerin, gençlerin getirdiği topraklarla ağaç dikmeleri duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

“Onurunu ve gurunu yaşıyoruz”

Bisikletleriyle Çanakkale’ye gidip dönen gençler duygularını şu şekilde ifade ettiler:

Ekin Ereke: “Aziz şehitlerimizi anmak uğruna yapılan bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çanakkale’ye olan 330 kilometrelik yolculuğu tamamlamış bulunmaktayız. Askerlerimizin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhları şad olsun”

Ensar Efendioğlu: “18 Mart’ta Çanakkale’de Atalarımızı anmaya buradan Büyükçekmece’den belediye başkanımızın desteğiyle buradan pedal çevirerek 2 günlük bir organizasyonda Çanakkale’ye kadar pedal çevirdik. Bunun onurunu, gururunu yaşıyoruz. Bugün de törende bizi karşıladı sağ olsun başkanımız, başkanvekilimiz hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu imkanları bize sağladığı için tekrar şükranlarımızı iletiyoruz. Bizim için çok güzel oldu. 14 – 15 yaş grubu sporcularımızla birlikte Çanakkale’ye gitmek, dedelerimizin ruhlarını şad etmek, minnet duygusu içerisinde yaşamak bizim için çok farklı duygulara büründürdü. Bu ailenin içerisinde olduğumuz için de çok mutluyuz”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER