SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

GAYRETTEPE – KAĞITHANE METRO HATTI AÇILDI

GAYRETTEPE – KAĞITHANE METRO HATTI AÇILDI
Bu haber 30 Ocak 2024 - 10:00 'de eklendi.

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Gayrettepe – Kağıthane metro hattı açılışı töreninde konuştu. İstanbul’un yeni bir istiklal yatırımına kavuştuğunu belirten Kurum, “Cumhurbaşkanlığımız liderliğindeki bu şehri İstanbul’umuzu kesintisiz konforlu yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla işte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız donatmaya devam ediyor. Bakanlığımız tarafından geleceğe miras anlayışıyla inşa edilen bu dev yatırımlarla Türkiye her geçen gün daha da hızlanıyor.” dedi. Yeni metro hattının İstanbul’da yapılacak nice güzel eserlere örnek olmasını dileyen Murat Kurum, ‘’ Bizim bu şehrin mevcut karmaşasını içinde bulunduğu kaos ortamını en hızlı en verimli en ucuz şekilde gidermek için çalışmaya dair arzumuz var, irademiz var, azmimiz var. Bugün artık bu irademiz İstanbul da uğraştıran değil, ulaştıran İstanbul hedefimizde tarih sahnesine çıkmıştır. İstanbul’un her alanda kayıp yaşadığı bu 5 yılı en kısa zamanda hep birlikte telafi edeceğiz. Bunu milletimizle birlikte hep birlikte yapacağız.” sözleriyle konuşmasına devam etti. Mevcut İBB yönetiminin  İstanbulluları oyaladığını ve trafiğin bir çile halini aldığını söyleyen Kurum, ‘’İstanbul’a söz veriyoruz. İnşallah ilk 5 yılın sonunda metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. İstanbul’un trafiğini büyük bir oranda iyileştireceğiz. İstanbullular evlerine, işlerine, okullarına mutlu bir şekilde ulaşacak ve 10 yılın sonunda trafik çilesi Allah’ın izniyle, aziz milletimizin destekleriyle bir daha geri dönmemek üzere son bulacaktır.’’ diye konuştu. Gayrettepe – Kağıthane metrosunun hayırlı olmasını dileyen Kurum, ‘’İstanbullulara söz veriyorum. Hep sahada olacağım.’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

“İstanbul’un kaybettiği 5 yılı her alanda geri getireceğiz

 İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul’un her alanda kayıp yaşadığı 5 yılı gidereceklerini belirterek, “Adaylığımızın ilk gününden itibaren yollara düştük. Bu aziz şehir için atılacak her adımı liderliğinizden Cumhurbaşkanımızın ufkundan ve bize olan milletimizin güveninden aldığımız ilhamla yola çıktık. Planlarımızı yaptık ve kıymetli bakanımızla beraber İstanbulluların bizden ne beklediğini çok iyi okuyarak bilim insanlarımızın da istifade ettiğimiz çalışmalarından önceliklendirme yaptık. Kim ne derse desin bizim bu şehrin mevcut karmaşasını içinde bulunduğu kaos ortamını en hızlı en verimli en ucuz şekilde gidermek için çalışmaya dair arzumuz var, irademiz var, azmimiz var. Bugün artık bu irademiz İstanbul da uğraştıran değil, ulaştıran İstanbul hedefimizde tarih sahnesine çıkmıştır. İstanbul’un her alanda kayıp yaşadığı bu 5 yılı en kısa zamanda hep birlikte telafi edeceğiz. Bunu milletimizle birlikte hep birlikte yapacağız.” dedi.

“Mevcut İBB yönetimi İstanbulluları oyalıyor”

Mevcut İBB yönetiminin İstanbulluları oyaladığını söyleyen Kurum, “İstanbullular CHP’li mevcut İBB yönetimi tarafından maalesef bekletiliyor oyalanıyor hayatından zaman kaybediyor. Bu şehirde trafik çilesi ömrümüzden 3,5 yılı alıp götürüyor. Sahada bu kötü gidişata artık dur diyor, yeter diyoruz. Milletimiz bize 31 Mart sonrasına hizmete hazır olun mesajı veriyor ve bu şehirde istiyoruz ki herkes kolay ve çilesiz ulaşım da yolculuk yapsın. Biz de ekibimizle birlikte doğrudan vatandaşlarımızla el ele vererek İstanbul’un 10 yıllık vizyonunu ortaya koyduk. İstanbul için ulaşım planlamasını hazırladık. Yapacağımız kara ulaşımıyla raylı sistemlerle taksi otopark ve deniz ulaşımı noktasında en yüksek seviyeye getirmek için canla başla çalışacağız.” sözleriyle konuşmasına devam etti.

“İlk 5 yılın sonunda metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak”

İstanbullulara söz verdiğini belirten Kurum, “İstanbul’a söz veriyoruz. İnşallah ilk 5 yılın sonunda metro gitmeyen hiç bir ilçemiz kalmayacak. İstanbul’un trafiğini büyük bir oranda iyileştireceğiz. İstanbullular evlerine, işlerine, okullarına mutlu bir şekilde ulaşacak ve 10 yılın sonunda trafik çilesi Allahın izniyle aziz milletimizin destekleriyle bir daha geri dönmemek üzere son bulacaktır. İstanbul da sadece trafikte değil dönüşümde, çevrede, doğa koruma projelerinde ve sosyal hizmetlerde fetret dönemini biz bitireceğiz. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde İstanbul sevdalısı bu kadrolar bitirecek.” dedi. Kağıthane – Gayrettepe metrosunun hayırlı olmasını dileyen Kurum, “Ben bir kardeşiniz bir evladınız olarak İstanbullularla el ele vereceğim. 31 Mart akşamı İstanbul’un başkanı olmaya talip değilim, İstanbul’un 31 Mart akşamı evladı olmaya kardeşi olmaya yoldaşı olmaya talibim. Elazığ’da, İzmir’de, asrın felaketinde ve sellerde nasıl saha da olduysak 31 mart akşamı da sahada olacağız ve İstanbullular için çalışacağız.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER