SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT’TA HAK-İŞ’TEN, “150 PERSONEL İŞSİZ KALMASIN” AÇIKLAMASI

ESENYURT’TA HAK-İŞ’TEN, “150 PERSONEL İŞSİZ KALMASIN” AÇIKLAMASI
Bu haber 05 Şubat 2021 - 11:36 'de eklendi.

Hak-İş Sendikaları Konfederasyonu, Esenyurt Belediyesi’ne ait 11 spor merkezinin kaymakamlığa devrinin talebi üzerine işsiz kalacak olan 150 personel için açıklama yaptı. HAK-İŞ; “Emekçi kardeşlerimizin işlerine ve görevlerine devam etmesini istiyoruz. Karar tekrar gözden geçirilmelidir” dedi.

Esenyurt Belediyesi’ne ait 10 spor salonu ve bir yüzme havuzuna Esenyurt Kaymakamlığının el konulması talebi üzerine basın açıklaması yaptı. HAK-İŞ yetkilileri bu talebin gerçekleşmesi sonucunda 150 personelin işsiz kalacağı gerekçesi ile “Esenyurt Kaymakamlığına Çağrımız” başlığı ile Esenyurt Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya söz konusu spor salonlarında çalışan işçiler de katıldı. Yapılan açıklamada konuşan HAK-İŞ İstanbul Şişli 1 No.lu Şube Başkanı Mustafa Canpolat, 150 personelin işsiz kalması söz konusudur diyerek, kararın gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

“KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR”

11 salonda görev yapan 150 personelin işsiz kalması söz konusudur diyerek, Esenyurt Kaymakamlığına çağrıda bulunan Canpolat, “Spor salonlarının kaymakamlığa devrine gerekçe olarak, bu spor salonlarının okulların, çevre spor kulüplerinin ve Esenyurt halkının kullanımına sunulacağı ileri sürülmektedir. Oysa bu salonlarda zaten halihazırda okullara, spor kulüplerine ve Esenyurt halkına ücretsiz olarak hizmet verilmektedir. Belediye tarafından kurulmuş ve belediyeye ait olan spor salonlarının devri durumunda, bu salonlarda görev yapan emekçi üyelerimizin iş akitleri boşa düşeceğinden sonlandırılması söz konusudur. Sayın Esenyurt Kaymakamımızdan talebimiz, bu salonlarda istihdam edilen personellerin istihdamının sürekliliğinin sağlanması ve oluşacak mağduriyetlerin önüne geçilmesidir. Söz konusu spor salonlarının devrinin durdurulmasını, üyelerimizin işsizlik tehlikesiyle baş başa bırakılmamasını, bugüne kadar olduğu gibi spor hizmetlerinin yürütülerek emekçi kardeşlerimizin işlerine ve görevlerine devam etmesini istiyoruz.

Sayın Esenyurt Kaymakamımızdan talebimiz, çağrımıza kulak verilerek, oluşacak mağduriyetlerin önüne geçilmesidir. HAK-İŞ/Hizmet-İş sendikası olarak amacımız, bu spor salonlarında çalışan emekçi kardeşlerimizin işsiz kalmalarının önüne geçmektir. Yaşamakta olduğumuz pandemi sürecinde ne üyelerimizin ne de onlarla birlikte ailelerinin herhangi bir mağduriyet yaşamamasıdır. Kamunun ve emekçilerin menfaati gözetilerek hareket edilmesini ve devir talebinin tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

“20 BİN VATANDAŞ BU HİZMETİ ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN ALAMAYACAK”

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Şubat ayı olağan meclis toplantısında talebin gerçekleşmesi durumunda 20 bin vatandaşın bu hizmeti Esenyurt Belediyesi’nden alamayacağını ifade etmişti. Başkan Bozkurt, “Bunun dışında yine Esenyurt Belediyesi bütçesinden yapılmış camiler var. Camilerin altındaki otoparklar ve pazar alanları var. Bunlar da geri isteniyor. Eğer bu karar uygulanırsa, spor salonlarından hizmet alan yaklaşık 20 bin kişi, ücretsiz verdiğimiz bu hizmeti, Esenyurt Belediyesi tarafından alamayacak. Ayrıca burada çalışan 150 arkadaşımız da maalesef işsiz kalacak. Madem bu iş yanlıştı geçmişte neden yapıldı, neden işletildi?… Kendinizi, gerçek dışı bir işe inandırdığınızda gerçek değişmiyor. Bütün açıklığıyla gerçek ortada ve herkes bunu görüyor. Sizin vicdanınıza bırakıyorum. Biz bütün engellemelere rağmen hizmet etmeye devam edeceğiz” demişti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER