SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURTLU ÇOCUKLAR MASA TENİSİ İLE SOSYALLEŞİYOR

ESENYURTLU ÇOCUKLAR MASA TENİSİ İLE SOSYALLEŞİYOR
Bu haber 21 Kasım 2019 - 9:07 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi tarafından açılan ücretsiz masa tenisi kurslarına katılan çocuklar, hem spor yapıyor hem de sosyalleşerek eğlenceli vakit geçiriyor.

Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün, ilçede yaşayan çocukları spora teşvik etmek amacıyla başlattığı masa tenisi kursları devam ediyor. Esenyurt Belediyesi’nin spor salonlarında verilen eğitimlerden 7 yaş ve üzeri tüm çocuklar ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Profesyonel masa tenisi antrenörlerinin eşliğinde düzenlenen kurslara katılan öğrenciler, aldıkları eğitim sonunda ulusal ve uluslararası müsabakalara katılabilecek düzeye geliyor. Antrenörlerin kursiyerlerle birebir ilgilendiği kurslara, temel bilgilerin yanı sıra, kondisyon, raket tutuşu, savunma, servis atımı gibi teknik bilgiler de öğretiliyor. Kurslarda eğlenceli ve hoşça vakit geçiren öğrenciler hem spor yapıyor hem de sosyalleşiyor.

‘Hem fiziksel hem de zihinsel becerileri gelişiyor’

Masa Tenisi sporunun çocuklarda fiziksel gelişimin yanı sıra zihinsel becerileri de arttırdığını belirten Esenyurt Belediyesi Masa Tenisi Antrenörü İsmail Kaba, “Masa tenisi salon sporudur. Konsantrasyon, ani ve doğru karar verme, çeviklik, sezgi, sakinlik, dayanıklılık, kararlılık, düzen, temiz olma, kondisyon artırımı ve zayıflamaya yardımcı olur. Sadece fiziksel değil, zihinsel becerileri de geliştiren bir oyundur. Aynı zamanda çocuklara özgüven aşılayan ve sosyalleşmelerine de katkı sağlayan bir spor dalıdır. Masa tenisi, alzheimer, demans hastalığı ve dikkat dağınıklığı gibi sorunlarda doktorların tavsiye ettiği bir spor dalıdır” şeklinde konuştu.

Katılımın yüksek olduğu masa tenisi kurslarında kayıtlar yaz ve güz olmak üzeri iki ayrı dönemde yapılıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER