SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT’A TRAMVAY MÜJDESİ

ESENYURT’A TRAMVAY MÜJDESİ
Bu haber 13 Kasım 2019 - 10:41 'de eklendi.

Başkan Bozkurt’tan konut mağdurlarına davet

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, KRT TV’de yayınlanan Yerel Manşet programına katıldı. Bozkurt’un gündeminde konut mağdurlarından ‘Lise Kampüs’ projesine, ilçenin ulaşım sorunundan uluslararası projelere kadar birçok başlık vardı. Programda konut mağdurlarına çözüm daveti yapan Bozkurt, Esenyurt’a tramvay müjdesi verdi

Başkan Bozkurt’un gündemindeki ana başlıklar, Esenyurt’un başlıca sorunlarından olan ‘eğitim alanlarının yetersizliği’ ve bir vakfa usulsüz olarak tahsis edildiği Sayıştay Raporu’nda da yer alan 25 dönümlük arsa oldu. İlçedeki genç nüfusun yoğunluğuna dikkat çeken Bozkurt, yeni eğitim alanı yapımı için bu arsanın önemine vurgu yaptı. İlçede eğitim alanı yapımı için uygun arsanın olmadığını söyleyen Bozkurt AK Parti grubunun partizanca yaklaşımı nedeniyle tahsisin iptal edilmediğini belirterek, “Biz belediye olarak elimizden geleni yaptık. Tahsisi mahkemeye de taşıyacağız çünkü Esenyurt halkı bu meseleye sahip çıktı. Esenyurt’un çocukları 50-60 kişilik sınıflarda okuyor. Böyle giderse 70 kişilik sınıflarda okuyacaklar. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

“ÖMRÜM YETTİĞİNDE ESENYURT İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Başkan Bozkurt, tahsisin devamına karar verilen Belediye Meclisi toplantısının bitiminde yaşanan olaylara da değindi. Toplantı çıkışında bazı vatandaşların AK Parti grubuna sözlü olarak tepki gösterdiğini belirten Bozkurt, “Ben olay çıkmasın diye bizzat müdahale ettim. Herkes ortamı sakinleştirmeye çalışıyordu ama onlar bu durumu abartarak lanse ettiler. AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı’nın açıklaması da son derece üzücüdür” dedi. AK Parti grubunun kendilerini başarısız göstermek için devletin verdiği kadro çalışmasına bile destek vermediğini ifade eden Bozkurt sözlerine, “Kavganın tarafı olmayacağız. Üzerimizde bize verilen desteğin sorumluluğu var. Ömrüm yettiğince Esenyurt için yapmam gereken ne varsa yapacağım” ifadeleriyle devam etti.

“ESENYURT EN MUTLU İLÇE OLACAK”

Kemal Deniz Bozkurt, belediyenin mali durumuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. “Görevi devraldığımızda zabıta araçlarına yakıt alacak paramız yoktu” diyen Bozkurt açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “İlk iş olarak israfı ortadan kaldırdık, bütçe disiplini sağladık. 2.2 milyar TL olan borç nedeniyle ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Sorunların üstesinden gelecek bilgi-birikim ve enerjiye sahibiz. Esenyurt’u 5 yıl sonra İstanbul’un en mutlu ilçesi yapacağız”

 

BOZKURT’TAN KONUT MAĞDURLARINA ÇAĞRI

Konut mağdurlarını yakından ilgilendiren açıklamalar yapan Başkan Bozkurt sorunun önceki dönemlerde yapılan imar planı usulsüzlüğünden kaynaklandığını belirterek, “Bahsi geçen konutların bir kısmı kaçak bir kısmı ise ortada yok. Bu boyutuyla bir de dolandırıcılık var. Sorunun kaynağı biz değiliz ama ben bu mağdurların temsilcilerini davet ediyorum. Gelsinler, sorunları tasnif edelim” sözleriyle çağrı yaptı.

 

ESENYURT’A ALMANYA MODELİ

Başkan Bozkurt programda ilçeyle ilgili yatırım müjdesi de verdi. Uyuşturucu bağımlılığı ve Geriatri (Yaşlılık Hekimliği) alanlarında çalışmalar yaptıklarını belirten Bozkurt, “Almanya’da uygulanan modeli Esenyurt’ta uygulayacağız. Yaşlı bakımında uzmanlaşmak ve akla ilk gelen yerlerden olmak istiyoruz. İlçemizdeki kaplıcaları da turizm geliri getirebilecek yapıya kavuşturacağız” dedi.

 

ESENYURT’A TRAMVAY MÜJDESİ

Başkan Bozkurt’un açıklamaları bunlarla sınırlı kalmadı. Bozkurt’un gündeminde, Esenyurtluların başlıca problemlerinden olan ulaşım sorunu da vardı. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalar yürütüklerini açıklayan Bozkurt, “İlçeyi sokak sokak ele alıyor, toplu taşıma projeleri hazırlıyoruz. Bu kapsamda Haramidere’yi de tramvay hattına kavuşturacağız” dedi. Bozkurt sözlerini, “Doğan Araslı Bulvarı’ndaki kavşakları da yapılandırarak trafiği rahatlatacağız. Analizlerimizi bitirdik, artık icraat dönemindeyiz. Neyi nasıl ve hangi finansmanla yapacağımız belirlendi. Esenyurtluların mutluluğu için var gücümüzle çalışacağız” ifadeleriyle noktaladı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER