SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN UYGULAMALI KURBAN KESİM KURSU

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN UYGULAMALI KURBAN KESİM KURSU
Bu haber 16 Temmuz 2021 - 11:52 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen, Kurban Kesim kursuna katılan kursiyerler, yapılan uygulamalı kurban kesiminin ardından katılım belgeleri ve MEB onaylı sertifikalarını aldı.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün, Kurban Bayramı’nda olası kazaları önlemek için kasaplık eğitimi verdiği Kurban Kesim kursu sona erdi. Uzman eğitmenler, kursiyerlere kurbanlık hayvanlarda kesimden önce ve sonra yapılması gerekenler, kurban ile ilgili dini esaslar, kesim sırasında olabilecek yaralanmalara karşı acil sağlık müdahalesi ve iş güvenliği eğitimi verdi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimine dair 20 saat teorik ve uygulamalı eğitim gören kursiyerler, uzman kasaplar eşliğinde yapılan hayvan kesiminin ardından katılım belgeleri ve MEB onaylı sertifikalarını aldı.

“150 kursiyerimize sertifikalarını verdik”

Kursiyerlere 20 saat teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini söyleyen Esenyurt Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Mehmetcan Sarpkaya, “Kursumuzda 12 saat iş güvenliği, 4 saat dinî eğitim ve 4 saat de veteriner hekimler hayvandaki hastalıkların anlatıldığı eğitim verdi. Eğitimin son gününde kursiyerlerimizle usta kasaplar eşliğinde hayvan kesimini gerçekleştirdik ve 150 kursiyere sertifikalarını dağıttık” dedi. Kursiyer Emrullah Kuru ise, “Kurban Kesim kursunda 20 saatlik eğitim sonrasında sertifikalarımızı aldık. Hem dinî konularda hem iş güvenliği hem de uygulamalı eğitimle ilgili güzel bilgiler edindik. Bize bu hizmeti veren tüm personellere ve Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür ederim” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER