SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN PTT ÖNÜNDE KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN PTT ÖNÜNDE KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ
Bu haber 02 Nisan 2020 - 12:10 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri, yardım parasını almak için PTT’ye gelen vatandaşların koronavirüs salgınından etkilenmemesi için önlemler aldı. Sosyal mesafe kuralı nedeniyle birer metre aralıklarla yapışkanlar koyan zabıta ekipleri bariyer ve şerit çekerek önlemleri sıkılaştırdı. Alınan önlemler sayesinde vatandaşlar hızlı ve sağlıklı bir şekilde ödemelerini aldı.

‘SAĞLIĞIN İÇİN MESAFENİ KORU’

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2 milyon aileye sosyal yardım ödemesi başladı. Yardıma hak kazanan vatandaşlar sabah erken saatlerde PTT önlerine geldi. PTT binaları önünde parasını almak için bekleyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri ise sosyal mesafeyi korumak adına yerlere birer metre aralıklarla ‘Sağlığın için mesafeni koru’ yazılı yapışkanlar koydu.

BARİYER VE ŞERİT ÇEKİLDİ

Vatandaşları bu yapışkanlara denk gelecek şekilde sıra aldıran zabıta bariyer ve şerit çekerek önlemleri sıkılaştırdı. Alınan önlemler sayesinde vatandaşlar hızlı ve sağlıklı bir şekilde ödemelerini aldı.  Dezenfekte ekipleri ise PTT’nin iç ve dış kısımlarını dezenfekte etti.

PAZAR YERLERİNDE DENETİM

İçişleri Bakanlığı’nın pazar yerlerinde alınacak tedbirler için valiliklere gönderdiği yazı gereği Pazar yerlerinde de önlemler alındı. Pazar yerlerinde denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri giriş ve çıkış dışındaki alanları demir bariyerle kapattı. Tezgâh arası mesafelerini en az 3 metre olarak ayarlayan ekipler içeri esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaşı aldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER