SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ÖZEL KUKLA TİYATROSU

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ÖZEL KUKLA TİYATROSU
Bu haber 22 Ekim 2021 - 10:00 'de eklendi.

Esenyurtlu çocuklara kukla tiyatrosu yapan Esenyurt Belediyesi, bu gösteriyle hem ailelerin hem de çocukların büyük beğenisini kazandı.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 10-13 yaş grubundaki Yaratıcı Drama öğrencilerine kukla gösterisi yaptı. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde salonu dolduran çocukların ilgiyle izlediği kuklalar, tiyatro eğitmenlerinin elinde can buldu. Eğitici ve öğretici bilgilerle harmanlanan gösteride, kuklalar çeşitli taklitler ve kelime oyunlarıyla çocukları gülmekten kırıp geçirdi.

“KUKLA GÖSTERİLERİMİZİ YÜZ YÜZE YAPMAK BİZİ COŞKULANDIRDI”

Pandemi ile birlikte kültür ve sanat etkinliklerini dijital ortamda devam ettiren Esenyurt Belediyesi, okulların açılması ile beraber etkinlikleri sosyal mesafe kurallarına uyarak yüz yüze yapmaya başladı. Tiyatrodan uzak kaldıkları için üzgün olduğunu ifade eden Tiyatro Eğitmeni Gizem Kargin, kukla tiyatrosunu öğrencileri ile buluşturmanın sevincini yaşadığını dile getirdi. Kargin “Uzun bir süredir pandemi dolayısıyla çocuklarla ortak bir mekânda buluşamadık. Kış boyunca da online olarak kukla gösterilerimize devam etmiştik ama bugün kukla gösterilerimizi yüz yüze yapmak bizi coşkulandırdı” diye konuştu.

“ONLAR MUTLU OLUNCA BİZ DAHA DA MUTLU OLDUK”

Esenyurt Belediyesi’nde Tiyatro Eğitmeni olan Erdem Aksu da “Onlar mutlu olunca biz daha da mutlu olduk” dedi. Aksu, “Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Çocuklar pandemi sürecinde çok sıkılmışlardı, biz de onlarla beraber belediye tiyatrosunun kursu olarak burada çalışmalara başladık. Birkaç hocamız daha var, onlarla beraber kukla yapmak istedik. Hep beraber geldik gösterimizi yaptık, çocuklar mutlu oldu. Onlar mutlu olunca biz daha da mutlu olduk” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ”

Çocuklarının Yaratıcı Drama kursunda hem yeni şeyler öğrendiğini hem de eğlendiğini belirten Elif Güven ise, “Bu tiyatro, Drama kursu sağ olsun hocalarımız, belediyemizin böyle bir katkısı olması, çocuklar için büyük bir avantaj oldu. Severek geliyorlar, umarım bunun gibi birçok proje olur bundan sonra da çünkü gerçekten eğitici. Çocuklar hem eğleniyor hem de pandemi dönemini güzel geçiriyor. Yaşa göre ayarlamış gruplar var. Benim 2 evladım var, birisi saat 1’de geliyor biri de 3’ten sonra. Severek geliyorlar. Çocuklar için çok iyi oldu” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER