SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT BELEDİYESİ VATANDAŞIN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYOR

ESENYURT BELEDİYESİ VATANDAŞIN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYOR
Bu haber 29 Mayıs 2020 - 13:38 'de eklendi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Esenyurt Belediyesi, ücretsiz evde sağlık ve bakım hizmetleri ile vatandaşa destek olmaya devam ediyor.

Pandemi sürecinde saha çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara ücretsiz evde sağlık ve bakım hizmeti veremeye devam ediyor. Koronavirüs ile mücadele çalışmaları kapsamında 947 kişiye evde sağlık hizmeti veren ekipler, 3 bin 335 kişinin de hasta nakil araçlarıyla hastanelere naklini gerçekleştirdi. Bakıma ihtiyaç duyan yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret eden ekipler, 330 vatandaşın kişisel bakım hizmetlerinin yanı sıra evlerini de temizledi.

ESENYURTLULAR SALGINA KARŞI BİLGİLENDİRİLİYOR

Salgın sürecinde vatandaşlara sık sık bilgilendirmeler yapan Esenyurt Belediyesi, sağlık kuruluşları, ibadethaneler, pazar yerleri, dernekler, market ve toplu konutların girişlerine salgına karşı yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler içeren uyarı levhaları astı. 160 noktadaki billboardlar aracılığıyla, Koronavirüs önlemleri hakkında bilgilendirmeler yapan ekipler, meydanlar, ibadethaneler, kıraathaneler, pazar yerleri ve muhtelif ortak alanlarda 36 bin 250 adet bilgilendirici el broşürü dağıttı.

 VATANDAŞLARA PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR

 Pazar yeri, banka, market ve fırın gibi alanlara sosyal mesafe etiketleri uygulayan ekipler, Pandemi sürecinde alınması gereken tedbirler, uyulması gereken kurallar ve yürütülen çalışmalarla ilgili, bir kısmı işitme engelli bireyler için işaret dilinde olmak üzere bilgilendirici içerikleri, sosyal medya aracılığıyla vatandaşlarla paylaştı. Çağrı merkezinde, vatandaşlardan gelen 222 bin 748 çağrıyı cevaplayan ekipler, Koronavirüs Psikolojik Danışma Hattı’nda ise 569 kişiye psikolojik destek verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER