SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT BELEDİYESİ OLASI AFETLERE HAZIRLANIYOR

ESENYURT BELEDİYESİ OLASI AFETLERE HAZIRLANIYOR
Bu haber 07 Mayıs 2024 - 10:54 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK), olası bir afet durumuna karşı hazırlıklı olmak amacıyla rutin kontrol çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yapılan kontrol çalışmalarında belediyeye ait arama kurtarma araçlarında ve afet istasyon konteynerlerinde (AFİS) bulunan malzemelerin bakımı ve yenilenmesi sağlanırken ilçe genelindeki afet toplanma alanları da gezilerek yapılması gerekenler tespit ediliyor.

Yaşanabilecek herhangi bir afet durumuna karşı hazırlıklı olmak için tüm özveri ve hassasiyetiyle çalışmalarına devam eden Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK), Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in talimatlarıyla birlikte malzeme kontrol çalışmalarını özveriyle sürdürüyor. Esenyurt Belediyesine ait 2 adet tam donanımlı arama kurtarma aracında ve ilçenin 7 ayrı afet toplanma noktasındaki afet istasyon konteynerinde (AFİS) bulunan sağlık malzemeleri belli periyodlarla yenilenirken, acil müdahale malzemelerinin de kontrolü ve bakımı yapılıyor. Ekipler ayrıca düzenli olarak afet toplanma alanlarını gezerek eksikler ve yapılması gerekenler hakkında tespit çalışmalarını sürdürüyor.

“Başkanımız talimat verdi, 7/24 hazırız”

Yapılan envanter kontrol çalışmaları hakkında bilgi veren Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Amiri Zekeriya Coşkun, “Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Özer, bu konuda hassas davranarak ilk geldiği günden beri bize ‘hazırlıklı olun’ talimatı verdi. Biz de envanterimizde bulunan 2 adet tam teşekküllü arama kurtarma aracımızın ve ilçe genelinde bulunan 7 adet AFİS konteynerimizin bakım ve onarımını belirli periyotlarla yapıyoruz. Çünkü Hatay depreminde bunların ne kadar önemli olduğunu deneyimledik. Çalışmalarda kullanılan tüm malzemelerin ve araç gereçlerin hazır olması gerekiyor. Bugün de haftalık bakımlarımız kapsamında tam teşekküllü arama kurtarma araçlarımızın içinde bulunan hiltiler, jeneratörler ve kesme makinaları gibi malzemelerin bakım ve onarımını yaptık. AFİS konteynerlerinin içinde bulunan jeneratörlerin kontrolünü sağladık, sağlık çantalarındaki tarihi geçmeye yakın ürünleri yenileriyle güncelledik, araçların benzinlerini doldurduk. Her şey şu an çalışır durumda, hazır durumdayız. Ekibimizle haftalık ve aylık olarak toplanıp eğitimlerimizi de gerçekleştiriyoruz. Ekibimizle ve araçlarımızla beraber yaşanacak bir afete karşı 7/24 hazır bulunmaktayız” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER