SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA YOĞUN İLGİ

ESENYURT BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA YOĞUN İLGİ
Bu haber 16 Şubat 2021 - 11:18 'de eklendi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un hayata geçirdiği, meslek edindirme kurslarına gelen yoğun ilgi nedeniyle başvurular 19 Şubat tarihine kadar uzatıldı.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un, ilçedeki sanayicilerle iş birliği içinde geliştirdiği meslek edindirme kurslarının son başvuru tarihi yoğun ilgi nedeniyle 1 hafta uzatıldı. İşsizliğe çözüm bulmak ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirilen projede; Aşçı Yardımcılığı, Kuaförlük, Modelist Yardımcılığı, Düz Dikiş Makineci, Overlokçu, Ön Muhasebe, Gazaltı Kaynakçılığı, Sıhhi Tesisat-Armatür Montajcısı ve Onarımcısı, Boru Tesisatçısı ve Arıcılık gibi 32 farklı alanda meslek eğitimi verilecek. Vatandaşların, meslek sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla açılan kursların başvuruları, 19 Şubat’a kadar Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’ne yapılabilecek.

KADINLARDAN MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA YOĞUN İLGİ

1 Şubat’ta başvuruları alınmaya başlanan kurslara, Esenyurtlu kadınlar yoğun ilgi gösterdi. En yoğun başvuru ise Kuaförlük, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Teknikleri, Robotik Yazılım ve Kodlama, Ön Muhasebe, Gazaltı Kaynakçılığı gibi branşlara yapıldı.

KURSİYERLER ESBİM TARAFINDAN UYGUN KADROLARA YERLEŞTİRİLECEK

Her meslek dalı için farklı eğitim sürelerinin belirlendiği meslek edindirme kurslarından alınan eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere MEB onaylı sertifika verilerek, meslek sahibi olmalarına imkan sunulacak. Kurslarda verilecek mesleki eğitim programları belirlenirken, Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM)’ne, yapılan başvurular da dikkate alınacak. Kursiyerler, eğitimler tamamlandığında, ESBİM aracılığıyla ilçedeki işletmelerin uygun kadrolarında istihdam edilecek.

Vatandaşlar, meslek edindirme kursları ile ilgili detaylı bilgiye, Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin 0212 699 64 36 numaralı telefonunu arayarak ulaşabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER